• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

11/11 Günü’nde buluştular

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Bilecikliler, İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 11/11 Günü kutlamalarında bir araya geldi. İstanbul’da yaşayan Bileciklilerin yanı sıra kentten de yoğun katılımın olduğu geceye protokol üyeleri de büyük ilgi gösterdi.

 

YOĞUN KATILIM

Başta Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan, Tarpak Belediye Başkanı Mustafa Çotak ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, 11/11 Günü’nde Bileciklileri yalnız bırakmadı.

İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam’ın, dernek faaliyetlerini anlattığı konuşmasıyla başlayan gecede Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bilecik’e uzunca yıllar hizmet veren ve halen Darıca Kaymakamı olarak görev yapan Osman Ateş ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da birer konuşma yaptı.

İstanbul Bilecikliler Derneği’nin haziran ayında düzenlediği Osman Gazi’yi Anma Şenlikleri’nin Oba Beyliğini de yürüten Başkan Selim Yağcı, konuşmasında Bilecikli olmanın anlamına vurgu yaptı. Konuşmasına “Aynı topraklarda doğmaktan, aynı havayı solumaktan büyük haz aldığım  kardeşlerim” diye başlayan Yağcı, şöyle devam etti:

 

‘2011 BİLECİK YILI OLACAK’

“Bilecikli, bulunduğu yere sevgiyi, saygıyı, birlik ve beraberliği getirir; bulunduğu toprakları vatan yapar; gittiği her yerde kendi anayurdu gibi çalışır, o nedenle İstanbul’un neresinde olursa olsun, Türkiye’nin neresinde olursa olsun benim hemşehrimin çalışması İstanbul’a da yeter; Türkiye’ye de yeter. Bizler Bilecikimiz’de 11.11.2011 tarihini çok önemsiyor ve 2011 yılının Bilecik yılı olması ve tüm Türkiye’de ve dünyada ilimizin tanıtılması için büyük gayret gösteriyoruz. Bu anlamda herkese büyük görevler düşüyor. Benim nerede bir Bilecikli hemşehrim varsa mutlaka yanındayım.”

Başkan Yağcı, konuşmasına Kurban Bayramı’nı kutlayarak son verirken, gecede tüm davetlilere boza ikram edildi.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir