2014-2019 DÖNEMİ BAŞLADI

Yeni Başkan Serkan Yıldırım

30 Mart yerel seçimlerin ardından 2014-2019 dönemi İl Genel Meclisi ilk toplantısı gerçekleşti. 07 Nisan 2014 Pazartesi günü İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kanun gereği en yaşlı üye sıfatıyla Cumhuriyet Halk Partisi Gölpazarı İl Genel Meclisi üyesi Turgay Yılmaz’ın başkanlık ettiği, divan üyeliklerine ise en genç üyeler Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İl Genel Meclisi üyesi Orhan Uğur ve Ak Parti Bozüyük İl Genel Meclisi üyesi Oğuz Sertler’in yönettiği oturumun gündeminin 1. maddesi gereği Meclis Başkanı seçimlerinin yapılması gerçekleşti. Buna göre Ak Parti Grubu adına Hasan Hüseyin Çelik, Serkan Yıldırım’ı Meclis Başkanlığı’na önerdi. MHP ve CHP’den aday gösterilmeyince oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Serkan Yıldırım’a 11 oy, 9 oy da boş çıktı. Buna göre Serkan Yıldırım İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı seçilmiş oldu.

Gündemin 2. maddesinde meclis 1. ve 2. başkan vekillerinin seçimlerine geçildi. Ak Parti grubu 1. Meclis Başkan Vekilliği için Nizamettin Çam’ı, 2. Meclis Başkan Vekilliği için MHP grubu Mehmet Yılmaz’ı önerdi. Yapılan oylama sonucunda Nizamettin Çam 20 oy alarak 1. Başkan Vekilliğine, Mehmet Yılmaz 20 oy olarak 2. Başkan Vekilliğine seçildiler.

Gündemin 3. maddesinde 2 asil ve 2 yedek katip üyesi seçimlerine geçildi. Katip asil üyelikleri Nihal Arslan(19), Oğuz Sertler(20) oy alarak, katip yedek üyelikleri Ali Şenel(19), Tevfik Öztürk(16) oy alarak seçildiler.

Gündemin 4. maddesinde İl Encümeni seçimleri vardı. İl Encümenine Hasan Hüseyin Çelik(11), Oğuz Sertler(11), Ali Şenel(11), boş(9) oy alarak seçildiler.

Gündemin 5. maddesinde Komisyonlara üye seçiminin yapılmasına geçildi. Buna göre yasa gereği Ak Parti grubu komisyonlara 3’er üye MHP grubu ise 2’şer üye vererek toplam her komisyon 5 üyeden oluştu. CHP’li iki üyenin komisyonlarda olmaması dikkat çekti.

Toplantının ardından yeni seçilen İl Genel Meclisi üyeleri İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ile birlikte Atatürk anıtına çelenk koydular. ERHAN TOKA –CANER ALKAN

 


 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. vur başını taşlara – il genelinde oyları yerlerde sürünen 2 meclis üyesini zar zor çıkaran chp liler başta il başkanı bu işlere ne diyecekler bakalım.

    Cevapla