2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ İLK ZİLİ ÇALDI

featured

Bilecik’te 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 35 bin 260 öğrenci, 2 bin 375 öğretmen bugün ders başı yaptı.

1
Bilecik TOKİ İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ve program kapsamında 15 Temmuz Şehitler Kitabesi’nin açıldığı törenlere; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

3

Açılış konuşması yapan TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Başak, okulların bilgi dolu bir geleceğe uzanan ilk adım olduğunu belirterek, “Okuma yazma ile başlar eğitim yılları. Yaşanan sevinç sadece okuma, yazma sevinci değildir elbet. Öğrenmenin, başarılı olmanın, kazanmanın sevincidir yaşanan. Kazanılacak çok şey vardır eğitim yıllarında. Endişeli gözlerle, kimi annesinin kimi babasının elinden tutup girerken okul bahçesine, çok vakit almaz alışmak arkadaşlıklara, ana baba şefkati dolu öğretmelere.” dedi.

4
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması heyecanının içerisinde olduklarını söyledi.
Konuşmasında Yusuf Has Hacip’ten örnekler veren Durmuş sözlerine şöyle devam etti; “Yusuf Has Hacip’in 11’inci yüzyılda esere aldığı anlamı mutluluk bilgisi olan Kutadgu Bilig’de ‘iki tür insan’ vardır der. Biri öğreten insan, diğeri öğrenen. Böylece insanoğlunun en önemli vasfının aslında eğitim olduğunu ve onun da hayatımız boyunca devam ettiğinin en önemli göstergesidir.

2

Eğitim insana yapılan en büyük yatırımdır. Eğitim öğretimimiz insanın hayatı boyunca devam etmektedir. İnsanın hayatı boyunca devam edecek eğitimin en nemli en kritik dönemi işte ilköğretim çağındaki çocuklarımız içinde bulunduğu bu eğitim öğretim dönemidir. Eğer ilköğretim dönemini öğrencimiz başarıyla tamamlarsa, bundan sonraki lise ve yüksek öğreniminde hatta hayatında zihinsel olarak, sosyal olarak, işitsel olarak daha güçlü, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişme şansını verdirecektir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve Milli Eğitim camiası olarak amacımız, okullarımızda bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşabilen, soran sorgulayan, karakteri sağlam, özgürce düşünebilen, milli ve tarihi kişilik sahibi olan özgüven sahibi bireyler yetiştirmektir.”

5

Son olarak konuşan Bilecik Valisi Süleyman Elban,2 016-2017 Eğitim-öğretim yılının ilk başlama günü olduğunu belirterek, “Ders zilinin çaldığı ilk günde burada bu eğitim-öğretim yılının başarılı ve iyi neticelerle sonuçlanması amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Yaşadığımız son birkaç ay içerisindeki hadiselerde çok iyi gösteriyor ki eğitim gerçekten çok önemli. Ama eğitim derken içi boş eğitim değil. İçi boş eğitim almış, birey olamamış, insan olamamış, insani duyguları tam anlamıyla gelişememiş, insan vasfında gördüğümüz, kişilerin yaptığı cinayetleri canilikleri, hainlikleri herkes gördü. Demek ki bizim eğitim sistemimizin temel unsurlarından biri de kaliteli, kişilikli, vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmek olmalı.

7

Dolayısıyla çok iyi matematik ya da çok iyi Türkçe öğrenebiliriz. Ama vatan ve milletini seven çok iyi bireyler yetiştirmenin sorumluluğuna da hep birlikte sahip çıkma mecburiyetimiz var. Hem aileler olarak yavrularımız bu tür eğitim öğretim alıp almadıklarını denetlemeli, hem öğretmenler olarak bu yönde sorumluluğumuz çok fazla, hem de öğrenciler olarak bizi yetiştiren öğretmenlerimize ve ailelerimize ve ülkemize sorumluluğumuz karşısında iyi insanlar olmaya mecburiyetimiz var.” ifadelerini kullandı.

6
Konuşmaların ardından halk oyunu gösterileri, şiirlerin okunması, 4’üncü sınıf öğrencilerinin 1’inci sınıf öğrencilerine ‘hoş geldin’ hediyelerini sunması ve son olarak protokol üyelerin 15 Temmuz Şehitler Kitabesini törenle açmalarının ardından program son buldu.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir