• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

2018 TÜRKİYE ŞEHİR ÖDÜLLERİ “KÖYÜNÜ YAŞAT” DEDİ

featured

2018 Türkiye Şehir Ödülleri Yaşayan Şehirler Platformu tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile verildi.
MSGSÜ Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Arpacıoğlu yaptığı açıklamada, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller kategorisinde “En İyi Proje” Ödülüne Bilecik’in Gölpazarı İlçesine bağlı Tongurlar Köyünde hayata geçirilen “Köyünü Yaşat” Projesi layık görüldüğünü söyledi.
2015 yılından itibaren birçok alt projenin bütünleşmesi ile oluşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yürütücülüğünde, Gölpazarı Belediyesi, Işıklar Yapı Ürünleri Ortaklığında yürütülen proje, mevcut kırsal alanların yeniden değerlendirilmesi hususunu yalnızca mimari değil birçok sanat dalı ile bütünleşik bir şekilde örnek teşkil edecek bir uygulama gerçekleştirdiklerini altını çizen Arpacıoğlu şunları kaydetti:
“Bu bağlamda öğrenciler köyde bulundukları sürede birçok farklı deneyim kazanmakta, farklılıklarını da köye yansıtarak hem köylüye hem de ilçedeki insanların hayatına dokunmaktalar. Öğrenciler gerçek bir inşaatın içinde, akademisyenler ve ustalarla birlikte teorik ve pratik bilgileri harmanlayarak uygulamakta, gelecekte yönetici konumunda bulunacakları bu ortamda en temelden başlayarak meslek hayatlarında deneyim kazanıyorlar. Ayrıca gün içindeki şantiye saatlerinin ardından ilçede insanların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular hakkında projeler tasarlayıp, kırsal alanların gelişmesi için çalışıyorlar. Köyünü Yaşat Projesi yaz atölyeleri ile gerçekleştirilen pilot uygulamanın ileride kırsal alanların yeniden düzenlenmesi ve rehabilitasyonu konularında örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Arpacıoğlu, Proje daha önce de “2016 Genç Türkiye Zirvesi” de akademi ödülleri kategorisinde Kültürel Zenginlikleri Yaşatma Projesi Ödülü kazandığını sözlerine ekledi.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir