“Türk Milletinin olmak ve ölmek arasında imtihana tutulduğu Çanakkale, bir yanıyla vatan toprağının savunulduğu bir savunma savaşı iken, diğer yanıyla da her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir anda hiçbir şeyin bitmediğinin yedi cihana gösterildiği bir taarruz savaşıdır.” diyen Bayrak “tüm savaş ve cephelerde göğsünü ve imanını bu aziz vatan için siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 “Türk Milletinin olmak ve ölmek arasında imtihana tutulduğu Çanakkale, bir yanıyla vatan toprağının savunulduğu bir savunma savaşı iken, diğer yanıyla da her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir anda hiçbir şeyin bitmediğinin yedi cihana gösterildiği bir taarruz savaşıdır.

   Bu manası ile tarihimizin diğer kıymet hükümlerinin arasına katılmış olan Çanakkale Savaşı, aynı zamanda büyük ve modern Türkiye'nin kuruluşunun da temellerini oluşturmaktadır.

   Çanakkale Deniz Muhaberelerinin 100. yılını idrak ettiğimiz bu tarihlerde kurulmakta olan Yeni Türkiye'de Çanakkale Savaşlarının manasını anlayan, kavrayan ve bu manaya uygun hareket eden bir neslin yetişmesi ümidiyle, başta Çanakkale savaşları olmak üzere tüm savaş ve cephelerde göğsünü ve imanını bu aziz vatan için siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

 

 

 

 

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir