30 yılı aşkın sol siyasetin içinde olduğunu, ancak; son yapılan 18. Kurultay’dan sonra Kılıçdaroğlu’nun Yeni CHP söylemlerine ve “Dersimli Kemal” ifadelerine katılmadığına belirten Köse, üyesi olmaktan onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Fevzi Köse’nin  6 Ok’una sahip çıkan, Atatürkçü CHP’nin geri geldiği, tüm halkı kucakladığı zaman, CHP’de tekrar buluşmak özlemiyle son verdiği açıklaması:

“Susmak bu yapılan yanlışlara ortak olmaktır”

Ben 12 Eylül 1980 faşizmini yaşamış, siyasi partilerin tekrara kurulmasına izin verdiği andan itibaren “Sosyal Demokrat Parti” kurucularından olmuş, il yönetiminde görev almış, SDP’nin Halkçı Parti ile birleşmesinde de bulunup “Sosyal Demokrat Halkçı Parti”  yönetimlerinde  özveri ile çalışmış,1992-1994 yılları arasında SHP’de il başkanlığı yapmış,12 Eylül’ün kapattığı partilerin itibarları iade edildiğinde CHP’de inançlı bir şekilde görevlerime devam etmiş, Belediye Meclis Üyeliği yapmış ve aynı özveri ile bugünlere gelmiş bir Atatürkçü’yüm.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişim rüzgarlarını içime sindiremiyorum”

Atatürk’ümüzün kurduğu, Kurtuluş Savaşı’nın ürünü Kuva-i Milliye ruhu ile yoğrulup 6 Ok ile ilkelerini oturttuğu partime son yıllarda bir haller oluğunu görüyorum.  Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişim rüzgarlarını içime sindiremiyorum. Sabırla yanlışlardan dönülecek mi beklentisiyle bugünlere geldim. Yeni CHP diyerek, 6 Ok’un yeniden yorumlanması anlayışını, Laiklikten,Devletçilikten, Milliyetçilikten, Cumhuriyetçilikten, Halkçılıktan ve Devrimcilikten uzaklaşma olarak görüyorum.

“Yeni CHP’nin değişim diye,6 Ok’tan uzaklaştığını görüyorum”

Özellikle Sayın Deniz Baykal’a yapılan kaset operasyonunun, bilinçli ve kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduğu andan itibaren Y-CHP, yani yeni CHP’nin değişim diye,6 Ok’tan uzaklaştığını görüyorum.

Emperyal güçlerin; “Büyük Ortadoğu Projesi” kapsamında, Türkiye’yi bölmek için yaptıklarının, özellikle Anayasa referandumu ile yargının ele geçirildiğini, Ordumuza kumpasların kurulduğunu, geriye kalan son kale: muhalefetteki siyasi partilerin yeniden dizayn edilmesi için bu operasyonların yapıldığına inanıyorum.

“Son CHP’ kurultayında yaşananları hiç ama hiç kabullenemiyorum”

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı olarak, Atatürkçülüğü rehber edinmiş bir kişi olarak, Atatürkçülüğün olmazsa olmazı yani; “Tam Bağımsızlık” ve “Anti Emperyalist” olmak ilkelerine sımsıkı sarılmamız gereken günlerdeyken, Yeni CHP’nin son icraatlarını kabul etmiyor, son uygulamalarına sessiz kalıp suç ortağı konumuna düşmek istemiyorum.Bu çerçevede Son CHP’ kurultayında yaşananları hiç ama hiç kabullenemiyorum.

“CHP’ye yapılan bir operasyon olarak görüyorum”

Sayın Kılıçdaroğlu’nun; “Ben Dersimli Kemal” söylemini, Anayasa referandumunda yaptığı hataları teyit eden “Avrupa Birliği yerel yönetimler özerklik şartnamesini kabul eden, çekinceleri kaldıracağız.” diyen anlayışını ve bu doğrultuda yeni bir yönetim oluşturmasını, CHP’ye yapılan bir operasyon olarak görüyorum.

Türban ve Kürt Açılım konularındaki yanlışlarını, parti içi demokrasiyi yok sayan oldu bittileri, en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadığımız “Tıpış Tıpış sandığa gideceksiniz.” diyen dayatmalarını kabullenemiyorum. Susmak bu yapılan yanlışlara ortak olmaktır. Ben ülkemin üzerinde oynanan emperyal oyunlara CHP’nin ortak edilmesini kabullenemiyorum. Mevcut AKP iktidarlarının Bölücü Anayasa girişimlerine karşı, aydınlarımızın kahramanca ve özveri ile gerçekleştirdikleri “Milli Anayasa Forumlarını” iktidara geri adım attıran, bölücü gerici anayasa çalışmalarını boşa çıkaran en büyük çalışma olarak görüyor,Emeği geçen;tüm aydın siyasetçi sanatçı bileşimini,Milli merkezin çalışmalarını kutsuyorum.

“Atatürk’te Birleştik” diyenlere omuz omuza, kol kola olacağımı belirtiyorum”

Cumhuriyetimizin yıkıldığı, yargının tarafsızlığını yitirdiği, muhalefetin dizayn edildiği, ordumuza kumpasların kurulduğu böyle bir ortamda, mücadelenin “Milli ile Gayri Milli” arasında olduğunu görüyor, Sağ-Sol, Kürt-Türk, Alevi-Sünni gibi yapay ayrılıkların değil “Atatürk’te Birleştik” diyen vatanseverlerin, ayrım yapmaksızın bir araya gelmesini ümit ediyorum. Hiçbir siyasi ikbal beklemeyen, yalnızca ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği için “Atatürk’te Birleştik” diyenlere omuz omuza, kol kola olacağımı belirtiyorum.

“CHP’nin yeniden Atatürk’ün CHP’si olacağı, Ulusalcıların baş tacı edileceği görkemli günlere dönmesini şiddetle diliyorum”

Uzun sayılabilecek, bana göre ise özet olan bu anlattığım düşüncelerimin sonucu, 30 yılı aşkın süredir üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den istifa ediyorum.

Ülkemizin ve milletimizin CHP’ye ihtiyacı her zamankinden fazladır. Bu sebeple CHP’nin yeniden Atatürk’ün CHP’si olacağı, Ulusalcıların baş tacı edileceği görkemli günlere dönmesini şiddetle diliyorum.

6 Ok’una sahip çıkan, Atatürkçü CHP’nin geri geldiği, tüm halkımızı kucakladığı zaman, CHP’de tekrar buluşmak özlemimle sizlere ve kamuoyuna saygılarımla istifamı bildiriyorum.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Eylül 2014, 00:00

    mersinli kemal – sayın fevzi bey bu partiden ilk önce istifa etmesi gereken birileri varsa başta il başkanınız karaahmet ve il yönetimi olmalıydı.neyse siz erdemli davranarak bu işin başını çekmişsiniz.dileğim odur ki ben atatürkün chp sini savunuyorum diyen gerçek sosyal demokratlar sizin gibi erdemli tavır takınırlar ve dersimli kemale bilecikten bir ders verirler.

    Cevapla