featured

T.C.

BİLECİK VALİLİĞİ

ORMAN YANGINLARININ ÇIKMASINDA HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİLMESİ NEDENİYLE ORMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞLARIN ÖNLENMESİ HAKKINDA KARAR

Amaç:
Bu Kararın Amacı İlimizde hava sıcaklıklarının 34 derecenin üzerinde, nispi neminde düşük olması orman yangınlarının çıkmasında olağanüstü bir dönem yaşanması nedeniyle ormanlara giriş-çıkışların önlenmesi ile orman yangınlarının çıkmasını engellemek.

Kapsam:
Bu karar, Bilecik İl sınırları içerisindeki ormanlarda orman yangınlarının çıkmasını önlenmesine yönelik alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili yapılacak çalışmaları kapsar.

Tanımlar:
Bu yönergede geçen deyimler:
Orman Yangını: Serbest yayılma eğiliminde bulunan yanıcı canlı ve cansız bütün varlıkları yakarak yok eden ateştir.

Hukuki Dayanak
1-6831 Sayılı Orman Kanunu
2-285 Sayılı Orman Yangınlarının Önlemesi Söndürülmesinde Uygulama Esasları Tebliği
Genel Esaslar
5.1-İlimizde sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde, nisbi nemin % 20 lerin altında olması, kuvvetli rüzgarların olması orman yangınlarının çıkması ve yayılmasına çok hızlı bir süreç yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle Ormanlara giriş çıkışlar 30.09.2017 tarihine kadar yasaklanmıştır. (Tabiat Parkları, piknik ve mesire yerleri yasak kapsamı dışındadır.)
5.2 Ormanlara giriş çıkışlar orman idaresi kolluk kuvetleri ile denetim altında tutulacak, Jandarma güçleri tarafından her türlü destek verilecektir.

Cezai Hükümler
Madde 6-5. Maddenin (a) ve (b) bendinde alınan kararlara uymayanlar hakkında 6331 sayılı Orman Kanununun 74. Maddesi, 107. Maddesi ve ilgili hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır.

Yürürlük
Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
Bu kararı Bilecik Valiliği yürütür.

Tahir BÜYÜKAKIN
Bilecik Valisi



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir