• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

OKUMA ŞAMPİYONLARINA BELGE VERİLDİ

featured

 

Kitap okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. 17 Kasım 2017 Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu Kitap Okuma Yarışması ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla düzenlenen Kitap Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize Başarı Belgeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından verildi.
Belge Törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Sarıfakıoğulları, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Avcu, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilere Başarı Belgelerini takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kitap okumanın önemine değinerek, ülkemizde istenilen seviyelerde olmayan kitap okuma oranlarını yükseltmemiz gerektiğini; düşünen, problem çözebilen, okuduğunu hızlı ve doğru algılayabilen bir toplum haline gelmemiz için bunun şart olduğunu söyledi.

Kitap okumanın bir boş zaman uğraşı olmadığını anlatan Fazilet Durmuş, gerek öğrencilerimizin gerekse tüm vatandaşlarımızın planlı ve programlı şekilde, zaman ayırarak, kendilerine uygun kitapları seçerek okuma etkinlikleri gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti. Okuyan insanların çevresine, olaylara ve hayata bakış açılarının değiştiğini, ufuklarının geliştiğini belirtti.

Okumanın, öğrencilerin her dersteki başarılarını da doğrudan etkilediğini dile getiren Durmuş, yarışmalara katılarak ilimizde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik etti. Onları yönlendiren ve bu konuda onlara destek olan okul müdürlerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Yarışmalarda, il çapında dereceye giren öğrenciler
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Milli Birlik ve Kahramanlık Konulu Kitap Okuma Yarışması:
1. Hasan Sizer (Merkez Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
2. Yaren Karaca (Bozüyük Zehra Ulusay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
3. Aleyna Kadırgan (Gölpazarı Köprülü Mehmet Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kitap Okuma Yarışması:
1. Şeyma Dağlı (Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
2. Zeynep Sude Baş (Pazaryeri Çok programlı Anadolu Lisesi)
3. Gizem Sancak (Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir