• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

51 ŞEHRE AİT BİNLERCE ORGANİK ÜRÜN BİLECİK’TE

featured

Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu kapsamında hazırlanan Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri ile 51 şehirden binlerce ürün Bilecik’te görücüye çıktı.

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Bileciklileri birbirinden önemli konu ve konuk ile buluşturan Bilecik Belediyesi Uluslararası Marka Değerleri Sempozyumu kapsamında aynı zamanda birçok ilimize ait organik yöresel ürünler, Bileciklilerin beğenisine sunuldu.

17 Aralık Pazar günü Bilecik Kapalı Pazar Tuhafiye Bölümünde kurulan stantlarda, birçok ile ait, peynirden bala, salçadan hediyelik eşyaya, kozmetik ürünlerden doğal besin kaynaklarına kadar binlerce ürün satışa sunuldu.

BİLECİK’E AİT ÜRÜNLER 15 AYRI STANTTA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bilecik başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerimize ilişkin organik ve yöresel ürünlerin 15 ayrı stantta konukların beğenisine sunulduğu alışveriş günleri kapsamında ayrıca; Bilecik yöresel el sanatları, hediyelik eşya, el yapımı organik ürünler ve yeni tescilenen coğrafi ve marka tescili alınan ve başvurusu yapılan ürünler görücüye çıktı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Turist Rehberler Birliği (TÜREB)  Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özkaynak, TURSAB Doğa ve Turizm Yöneticisi Cevdet Oğuz, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili  Mehmet Kocabıçak, Bilecik Müze Müdürü Harun Küçükaydın, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar, alışveriş alanını gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BURADA ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERLERİNİ TANITMAKLA BİRLİKTE BİR BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMIŞ OLUYORUZ”

”Belediye Başkanı Selim Yağcı daha sonra basın mensuplarına; Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri hakkında bir açıklama yaptı.

Bilecik Belediyesi olarak yine güzel bir ilki gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyumu kapsamında güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri kapsamında hazırladığımız bu alanda başta ilimiz olmak üzere 51 şehrimize ilişkin yöresel ve organik ürünleri, vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. 3 bin metrekare alan üzerinde 51 şehrimiz, güzelliklerini sunacak. Bilecik’imiz için de 15 ayrı stant var. Şehrimize ait yöresel ürünlerle birlikte ilimiz ve bölgemize ait el işi ürünlerini, insanımızla buluşturduk. Bu aktivitetimiz halkımız tarafından ilgiyle karşılanırsa eğer yıl içerisinde belirli aralıklarla bu tür organizasyonları yapmak istiyoruz. Yılda bir kez en azından Bilecikimizde böyle bir çalışmayı hazırlamak istiyoruz. Bu çalışma ile biraz da marka değerlerimizi tanıtmış oluyoruz ve başka şehirlerde bu faaliyetlerin nasıl yapıldığı konusunda fikir sahibi oluyoruz. Böylece Bilecik’imizin de aslında diğer şehirlerimizden bir eksiğinin de olmadığını görüyoruz. Bu da bize bundan sonraki şehrimizin değerlerini tanıtım faaliyetlerinde bizlere cesaret verecek. Ben bu anlamda böyle anlamlı ve faydalı bir etkinliğin hazırlanmasında emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Birçok şehirden binlerce ürünün bulunduğu Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri 17 Aralık Pazar gününe kadar açık olacak.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir