featured

Bilecik’in Gölpazarı İlçesine yapımı süren Demirhanlar Sulama Barajı çalışmaları aralıksız devam ediyor. DSİ Bilecik’e yaptığı yatırımlarla Bilecik mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi. Bilecik’te son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı kaydedildi. DSİ son 15 yılda Bilecik için 6 baraj inşa ettiği, 85 640 dekar araziyi sulamaya açtığı ve çiftçilere yıllık 36,62 milyon TL zirai gelir artışı sağladığı, 24 derenin ıslahını tamamladığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Bilecik ili de nasibini aldı.

Çalışmaları devam eden Bilecik Gölpazarı Demirhanlar Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 6 670 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.

Projede şu ana kadar neler yapıldı?

Derivasyon ve Dipsavak imalatları tamamlanan barajda sıyırma kazıları devam etmektedir.

 Projede neler yapılacak?

2018 yılı içerisinde tüm kazı imalatları tamamlanarak dolgu imalatlarına başlanacaktır. Dolusavak imalatı da yıl içeresinde bitirilecektir.

Projenin yöreye ekonomik ve sosyal faydaları nelerdir?

Projenin bitmesi halinde 6 670 dekar arazi sulamaya açılacak bölge halkının sulu tarım yapması sağlanacak ekonomik olarak güçlenmelerine olanak sağlanacaktır.

Temelden yüksekliği 59 metre olan Bilecik Gölpazarı Demirhanlar Barajının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile dekar başına 830 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık  5 536 100 TL katkı 200 kişiye de istihdam alanı sağlanmasının hedeflenmektedir.

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ:32 104 000 TL

PROJENİN FİZİKİ GERÇEKLEŞME SEVİYESİ: %38

PROJENİN BİTİŞ TARİHİ: 29.06.2018



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir