featured

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Örgütü Adaylarını tanıtarak start verdi.
24 Haziran seçimlerinde 1.sıra adayı Yaşar Tüzün, 2.sıra adayı Av.Faik Akarkarasu olarak ilan eden CHP’de basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanı M.Metin Yaşar yaptığı konuşmada 24 Haziran seçimlerinde CHP olarak, Millet ittifakı olarak 2 Milletvekili çıkaracaklarını belirterek şunları aktardı;

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinleşmiş Milletvekili ile adaylarımız ile huzurundayız. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler Türkiye’nin en önemli seçimidir. Tek adam rejimine geçit vermemek adına tüm güçlerimizi kullanarak bu seçimde çalışacağız. 1’inci sıra adayımız Yaşar Tüzün ve 2’inci sıra adayımız Faik Akarkarasu isimleri genel merkez tarafından uygun görüldü. Bu iki vekil adayımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. İlimiz biliyorsunuz iki vekil çıkartıyor.CHP İl Başkanı olarak, Millet İttifakı olarak 2 vekil çıkartıp meclisi göndereceğiz. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten veya yönettiğini iddia eden Ak Parti iktidarı, ülkeyi yaşanmaz hale getirdi. Bu arkadaşlar bu yüzden bu süreçte seçim kampanyaları başladığında bu ülkede gezemeyecek duruma gelecekler. Biz iddialı bir partiyiz. İlimizden iki vekili de CHP’den çıkartacağız”

İl Başkanından sonra konuşan 2.sıra adayı Av.Faik Akarkarasu kısaca kendisini tanıtarak Ak partiye göndermede bulundu. Ak partili yetkililerin seçimlerde 2-0 yapmak iddialarına göndermede bulunan Akarkarasu 2009 yerel seçimlerinde yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa vurgu yaptı. Akarkarasu, Bilecik Belediyesinin vatandaşlardan aldığı katılım paylarının nerelerde kullanıldığını yakında kamuoyuna açıklayacağını belirterek şu ifadelere yer verdi;

“Siyasette tabii ki iddialar olacaktır fakat ben de kendilerine 2009 yerel seçimlerini hatırlatmak isterim. Benim aday olduğum dönemde polis okulundan aldıkları oyu hatırlasınlar. O seçimde bir hak gasbı olduğunu biliyorum. Bilecik Belediyesinin Sayıştay tarafından istendiğini söylediği su katılım paylarının da nasıl kullanıldığını ileri ki zamanlarda açıklayacağım.”

Son olarak Bilecik’in Kırsal Kalkınma desteklemelerinden yararlanamadığını dile getiren Akarakarasu, “Bilecik’in bu desteklemelerden neden mahrum bırakıldığını da soracağız.”Dedi.

Son olarak TBMM Başkan vekili ve 1.sıra adayı Yaşar Tüzün partililere seslendi. Tüzün konuşmasında;

Hangi konumda olursak olalım CHP’de olmak çok büyük bir gururdur. Bürokrasiye en yakın olduğum görevim tam da Bilecik halkına hizmete dönüşeceği zamanda yarıda kaldı. Fakat üzülmüyoruz önümüzdeki dönemde de hangi konumda olursak olalım Bilecik için çalışmaya devam edeceğiz.

Seçim kampanyasını hukuk, demokrasi, eğitim ve dış politika gibi ülkenin kanayan yaraları üzerinde götüreceklerini söyleyen Tüzün, “Çalmayacağız, çaldırmayacağız, çalışacağız” dedi.

Konuşmasının sonunda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1 Haizran günü Bilecik’te miting yapacağını hatırlatan Tüzün, İnce’nin mitingine sadece Bilecik halkının geleceğini, çevre illerden bir katılım için çalışmayacaklarını ifade etti.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir