23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

featured

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de kutlandı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlamalar Atatürk Anıtına çelenk bırakmanın ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Bilecik’te eğitim gören orta ve ilk okul öğrencileri tarafından hazırlanan folklor ve halk oyunları izleyicileri mest etti.

Programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Murat Bulut, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik; “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. Yıl dönümünde, bu güzel günü kutlamak için bir aradayız. Buradan tüm çocuklarımız başta olmak üzerede milletimizin bayramını kutluyorum. Türk Milleti olarak insanlık tarihi boyunca sayısız devlet ve bir çok imparatorluklar kurmuş bir milletiz. Son kurduğumuz, 600 yıl yaşayan, bunun büyük bir bölümünde de dünya siyasetine ve dünyanın yönetimine yön veren Osmanlı Devleti; 1. Dünya Savaşında yenilmiş ve parçalanmıştı. Bu büyük imparatorluğu kaybetmenin üzüntüsü içerisinde Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde başlatılan mücadele ile Anadolu’da yeni ve milli bir devlet kurulmuştur. Bu devletin kuruluş aşamalarında işgal sürerken İstanbul işgal edildikten sonra Osmanlı Mebusan Meclisi dağıtılmış ve mebuslarımız ülkenin farklı yerlerine kaçmışlardı. Gazi Mustafa Kemal Paşa 23 Nisan 1920’de dağılan meclisi tekrar Ankara’da toplamış ve Milli Mücadeleye oradan devam edileceği mesajını vermiştir. Biz tarihte çocuklarına bayram hediye eden tek milletiz. Biz çocuklarımıza güvenle bakan ve geleceği onlara emanet edeceğimiz gelecek kuşaklar olarak bakıyoruz. Dolayısıyla onlar bizim için çok önemli. Biz çocuklarımızı hem kendi vatanımızın değerleriyle yetiştirirken hem de çağın donanımlarıyla donatarak emsalleriyle yarışacak hatta mümkünse emsallerinden daha çok üreten nesiller olarak yetiştirmek zorundayız.” Diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlu olmasını diledi.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir