• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

CHP İL TEŞKİLATINDAN İMAMOĞLUNA DESTEK

featured

CHP Bilecik İl Teşkilatı İstanbul’da tekrarlanacak olan 23 Haziran seçimlerinden ötürü İmamoğlu’nun seçim kampanyasına maddi bağışta bulunarak destek verdi.
CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahini, İl Başkanı Metin Yaşarın yanı sıra meclis üyeleri ve partililer bir araya gelerek Ekrem İmamoğlu için açılan hesaba para yatırarak destek oldular.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Yaşar; “31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’daki seçimlere yapılan itiraz sonucunda İstanbul’daki seçmenlerimizin iradelerine ipotek konuldu. Sayın İmamoğlu’nun hakkı gasp edildi. Bu nedenle seçimler 23 Hazirana ertelendi. Bizlerde sembolikte olsa CHP Bilecik teşkilatı olarak kampanya başlattık. Bu kampanyada amacımız Bilecik örgütünün duyarlılığını göstermek. Bu bağlamda İstanbul seçimleriyle ilgili Bilecik örgütünün yoğun çalışması olacak. Özellikle Bilecikli hemşehrilerimizin yoğun olduğu Kartal ve Pendik gibi bölgelerde hemşehri derneklerimizde Bileciklilerle buluşacağız. Bu hafta çalışmalarımızı başlatacağız.  İstanbul’da bir seçim bürosu açmayı planladık. Bunu da bu hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Seçime katkı vermeye çalışacağız.” Dedi.

Yapılan yardımın miktarının değil birliğinin önemine vurgu yapan Vekil Tüzün; “CHP il örgütü olarak yapılacak olan seçimlerde Sayın İmamoğlu’na katkı vermek için toplandık. Bugünkü yatırılan paranın oranı hiç önemli değil. Önemli olan katılım sayısı. Kampanya başladığı günden bu güne kadar zaten partiler ve bireyler katkıda bulundu. Netice itibari ile seçim olacağı netleşti. Milletin sandığından çıkan İmamoğlu maalesef AKP’nin yargısından çıkamadı. Yani geçmişte başına gelmiş birisi olarak bunu çok iyi biliyorum ki milletin duyarlılığı milletin sağ duyusu yapılacak olan seçimlerde büyük farkla tekrar seçeceğine yürekten inanıyorum. Milletvekili olarak belediye başkanımız ile birlikte zaten kampanyada aktif olarak görev alacağız. İstanbul yaşayan 16 Milyon İstanbulluya şunu demek istiyorum, mart ayında seçmiş olduğunuz belediye başkanının arkasında duracağınızı onu yeniden seçeceğinize inanıyorum. İstanbul büyük şehir belediye başkanlığını İmamoğlu’nun kazanması demek arkasından Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’inde kazanması anlamına gelecektir. Dolayısıyla oradaki belediyenin desteklerini de Bilecik ve Bozüyük belediyelerimize katkı ve desteğini bulunacaktır. İstanbul’da yaşayan Bileciklilerden İmamoğlu’na destek istiyoruz. Sezarın hakkının sezara verilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Semih Şahin yaptığı açıklamada; “Biz Martın sonu bahar olacak demiştik. Gerçekten seçimin sonucunda ışıl ışıl bir bahar getirdik bu ülkeye sayın vekilimin dediği gibi parti devletinin yargısını aşamadık. Bu çerçevede bütün partililerimizin ve partili olmayan gönüllülerimiz de var duyarlı davranışıyla Ekrem İmamoğlunu tekrar koltuğuna oturtacağız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün anlamını ikinci kez de olsa kanıtlayacağız. Bu konuda duyarlı davranan tüm Bileciklilere teşekkür ediyorum. İstanbul’a da gidip çalıcağız. İstanbul’da bu işi başarıyla gerçekleştireceğiz.” Dedi.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir