• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik
featured

SONUNDA BAŞARDIK, TÜM ALKIŞLAR BİLECİKLİLERE 

GEÇEN HAFTAYA GÖRE VAKA SAYISI EN ÇOK DÜŞEN İL OLDUK

BİLECİK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ FERHAT DAMKACI: ”ŞU ANDA İL GENELİNDE 140 BİN DOZ AŞI UYGULADIK”

Uzun süredir vaka artış oranlarında adı hep yüksek rakamlarda olan Bilecik’te,  en fazla düşüş yaşayan il olmanın heyecanı yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama sonrası, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında Bilecik, son bir haftada en fazla düşüş yaşayan il oldu.

81 il için 5-11 Haziran’da 100 bin kişiye karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarını açıklayan Sağlık Bakanlığı, geçen hafta vaka sayısı en fazla azalan iller arasında ikinci olan Bilecik’in bu hafta ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Ülke genelinde 30,69 ile vaka sayısının en fazla azaldığı şehir olan Bilecik’te Kovid-19 aşısına vatandaşların yoğun ilgi göstermesi ve alınan tedbirler olumlu sonuç verdi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI 

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, kentte son iki haftadır devam eden düşüşün hızlandığını ve bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Vatandaşların, Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kurallara ve il genelinde alınan tedbirlere uyduğuna dikkati çeken Damkacı, “Bu düşüş bizi sevindiriyor. Pandeminin başından beri yaklaşık 1,5 yıl oldu. Çok kısıtlamalarla karşı karşıya kaldık. Çocuklarımız okula gidemedi, esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Vatandaşlarımız evde kaldı. Bu bizim de hoşumuza gitmeyen bir durumdu. Son birkaç haftadır vakaların düşmesi ve kısıtlamaların kalkmasıyla vatandaşımız rahat bir nefes aldı. Bilecik de bu kısıtlamalara çok şükür uydu.” görüşlerini aktardı.

SON BİRKAÇ GÜNDE 25 BİN AŞI YAPTIK 

Son bir haftadır açıklanan verilerde vaka düşüşü 100 bindeki oranda en çok düşüş yaşanan il olduklarını vurgulayan Damkacı, “Bu bizi sevindiriyor. Mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Vatandaşlarımızın kurallara uyması çerçevesinde biz hassasiyet bekliyoruz. Aşı programımız hızlandı. Bakan beyin talimatıyla yaş grupları aşağıya çekildi. SGK’ya kayıtlı çalışanlar ile memur arkadaşlara aşı tanımlandı. Bu aşıları da çok hızlı bir şekilde yapıyoruz. Son birkaç günde ilimiz genelinde yaklaşık 20-25 bin aşı yaptık. Bunların 5 bin tanesi sahada ve sanayi bölgesinde fabrikalarda üretimin aksamaması adına yapıldı.” diye konuştu.

52 BİN KİŞİ İKİ AŞIYI DA OLDU 

İl genelinde uygulanan aşı sayıları hakkında da bilgi veren Damkacı, “Şu anda il genelinde 140 bin doz aşı uyguladık. Bunlardan 52 bin vatandaşımız çift dozunu tamamladı. Yaklaşık bir 30 bin civarında da ikinci dozu bekleyen vatandaşımız var. Onlara da sıraları geldikçe ikinci dozlarını yapacağız. Son dönemde aşıya rağbet bizi sevindiriyor. Hem işçi kardeşlerimiz hem de vatandaşlarımız aşıya rağbet ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımıza çağrımız aşı sırası gelen randevusunu alarak sağlık tesislerimize giderek aşılarını olmasıdır.” ifadesini kullandı.


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir