• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

Müdürü Bircan’ın “5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e Gelişinin 101. yıldönümü” mesajı

featured

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e Gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 101. yıl dönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

Müdür Bircan mesajında; “Bilecik; bulunduğu stratejik konum, taşıdığı tarihi misyon ve gösterdiği üstün gayret ve mücadeleler ile ismini tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran kadim ve gazi bir şehirdir. Öyle ki hem dünyanın dört bir yanına 6 asır boyunca hak, adalet, hoşgörü dağıtan şanlı Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna beşiklik etmiş iken aynı zamanda da Milli Mücadele yıllarında yine aynı ruh ve milli duygular ile ilk düzenli ordunun kurulmasında, ilk zaferlerin gerçekleşmesinde, Milletimizin makus talihinin yenilmesinde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli mihenk taşı olarak yer almaktadır.
Bugün 101. Yılını kutladığımız ve tarihe ‘’Bilecik Mülakatı’’ olarak geçen bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve kendisini yapılan bu görüşme esnasında ilk söz olarak ‘Ben; Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Hükümeti Başkanı’ olarak tanıtmasıyla başlayan, aradan geçen zaman içerisinde sağlam temellerin atıldığı ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkarılmasını bizlere şiar edindirerek emanet olarak bıraktığı Cumhuriyetimizi bizler de ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz.
Bu vesile ile 100. yılına çetin mücadeleler, zaferlerle emin adımlarla ulaştığımız Cumhuriyetimizin ve kurulmasında, şahitlik eden Atatük’ün Bilecik’e Gelişi ve Bilecik Mülakatımızın 101. Yılını kutlar; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” ifadelerine yer verdi


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir