AFAD’TAN “GÖNÜLLÜ OL” ÇAĞRISI

featured

Gönüllülerin afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol alması ve faaliyetlere destek vermesi günümüzde afet yönetiminin önemli bir unsurunu oluşturması nedeniyle AFAD, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Şubat ayı temasını “Gönüllü ol” olarak belirledi.

Konuya ilişkin AFAD tarafından yayımlanan duyuruda,  gönüllülerin afet yönetimi süreçlerine dahil edilmesi, bu kapsamda görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin desteklenmesi ve performanslarının izlenmesi önem arz etmekte olduğu bildirilip, AFAD’a gönüllü olmak isteyen vatandaşların nasıl bir yol izleyeceği gösterildi.

Nasıl Gönüllü Olurum?

Buna göre, AFAD Gönüllülük Sistemine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-devlet üzerinden yapacak ardından AFAD tarafından gönderilen SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirilecek. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecek.

Öte yandan duyuruda Bilecik’te bu gün itibariyle 187 AFAD Gönüllüsünün bulunmakta olduğu ifade edilerek, AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlar Gönüllü olmaya davet edildi.

AFAD tarafından yayımlanan duyurunun devamında ise şu ifadeler yer verildi:

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

AFAD Gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD Gönüllülüğünün Hedefleri Nelerdir?

  • Afet ve Acil Durumlarda yürütülecek faaliyetlerde, refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek, AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışabilecek gönüllülerin kazanılması, sistem içerisinde tutulması ve teşvik edilmesini sağlamak.
  • AFAD Gönüllülerinin yetkinliklerinin eğitimler, faaliyetler ve tatbikatlarla geliştirilmesini sağlamak.
  • AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek.
  • Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.

Toplumda gönüllülük bilincini yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir