BİLECİK POMEMDE YANGIN GÜVENLİĞİ VE KURTARMA EĞİTİMİ

Eğitime ekipmanları ile katılan eğiticiler, Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu, şiddetti yüksek bir depremin ardından birçok evin yıkılabileceğinin öngörüldüğünü, deprem sonrası güvenli kurtarma faaliyetlerinin önem arz ettiğini söyledi. Deprem anında en kısa zamanda enkaz kurtarma faaliyetlerine geçilmesi gerektiğini, bu tip eğitimlerin her kuruma verilerek yeterli ekipmanla donatılması halinde daha çok yaralının kurtarılabileceği söylendi.

Bu kapsamda Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğün’de, teorik ve uygulamalı olmak üzere 21 Mayıs–1 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Destek Hizmetlerinde görevli, Yangın Söndürme Eğiticileri Ahmet Konar, Serdar Kurt ile Kurtarma Eğiticileri Ramazan Çalışır ve Nurettin Sayın tarafından Bilecik POMEM Müdürlüğü ve Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli toplam 31 personele “Yangın Güvenliği ve Kurtarma Eğitimi” verildi.

Eğitimlerde yangın söndürme tüplerinin yangın alevlendikten sonra işe yaramadığı, özellikle araçlarda motor bölümündeki yangınlarda kaputun açılarak tüplerin yangının direk kalbine boşaltılmasının gerektiği uygulamalarda gösterildi.

Depremlerde altın saat denilen 72 saatin çok önemli olduğu,  en geç 36 saat içerisinde tam ekipmanlı olarak enkaz kurtarma faaliyetlerine geçilmesi gerektiği, bilinçsiz kurtarmalarda hem yaralının hem de kurtarıcının hayatının tehlikeye atıldığı belirtildi. Bu bilgiler ışığında bilinçli kurtarmanın ne kadar önem arz ettiği anlaşıldı.

Eğitimlere katılan POMEM personelinin eğitimlerdeki gayretleri göz doldurdu. Her an arama ve kurtarmaya hazır oldukları görüldü.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir