BŞEÜ Tercih Dönemine Hazır

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bugün başlayan üniversite tercih döneminde aday öğrenci ve ailelerini doğru ve etkin şekilde bilgilendirmek amacıyla bir dizi tanıtım çalışması hazırladı. aday.bilecik.edu.tr adresi üzerinden bir internet sitesi yayınlayan Üniversite, bünyesindeki fakülte, bölüm ve programları, burs ve yurt imkanlarını, sosyal ve kültürel olanakları adaylarla paylaşıyor. Çalışmalar kapsamında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekip tarafından telefonla ve sosyal medya hesapları üzerinden gelen sorular yanıtlanıyor, talep edilmesi halinde öğrenci ve veliler ilgili bölüm hocalarına yönlendiriliyor. Üniversite ayrıca kampüsü gezmek isteyenler için de bir kampüs turu organizasyonu hazırlamış durumda.


Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş aday sayfasında yayınlanan mesajında, yeni öğrencileri BŞEÜ ailesinin bir parçası olarak görmekten büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. Rektör Taş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Uzun ve yorucu bir hazırlık süreci ve sınav maratonunun ardından hayatınızın önemli kararlarından birini vermek üzeresiniz. Sizi ve ailelerinizi bu süreçte gösterdiğiniz gayret nedeniyle kutluyorum. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak yeni eğitim döneminde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bugün 15 binin üzerinde öğrencimiz ve yaklaşık 1000 akademik ve idari çalışanımızla büyük bir aile olan üniversitemiz, bilim, kültür ve sanatın aynı çatı altında buluştuğu çağdaş bir eğitim merkezi durumunda. Modern dersliklerimiz, çağın gereklerini sunan gelişmiş laboratuvarlarımız, öğrencilerimize bilginin kapılarını sonuna kadar açan geniş kütüphanemiz, Turuncu Bayrak’lı engelsiz kampüsümüz ve belki de hepsinden daha önemlisi yetkin akademisyen kadromuz ve öğrenci merkezli eğitim anlayışımızla, etkin yüksek öğretimin gereklerini sizlere sunuyoruz. Tüm bunlarla birlikte, Marmara Bölgesi’nin en özel kültürel ve coğrafi noktalarından biri olan Bilecik’te, misafirperver Bilecik halkıyla birlikte, güven ve huzur içinde bir üniversite hayatı yaşamanız için sizleri bekliyoruz. Sizin için hazırladığımız aday sayfamızdan üniversitemiz ile ilgili aradığınız tüm bilgilere ulaşabilir, tercih süresi boyunca tüm bölüm ve programlarımızdan hocalarımıza ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz. Sizi ailemizin bir parçası olarak görmekten büyük mutluluk duyacağız… Sevgilerimle.”
En Hızlı Yükselen Devlet Üniversitesi
29 Mayıs 2007 tarihinde 5662 sayılı Kanun’la kurulan 17 üniversiteden biri olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 12 yıllık geçmişinde gösterdiği hızlı gelişimle dikkat çekiyor. YÖK tarafından hazırlanan URAP verilerine göre Türkiye’deki tüm üniversiteler içerisinde ilk 100’de yer alan Üniversitemiz, bir önceki yıla göre 16 basamak birden yükselerek 2018 yılında en hızlı yükselen üniversite olma başarısı göstermiştir. Toplam 8 fakülte, 3 enstitü ve 7 meslek yüksekokulu bulunan Üniversitemizde, 500’ün üzerinde akademik personel görev yapmakta ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla 15 binin üzerinde öğrenci eğitim görmektedir. Adını, Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu olarak kabul edilen Ahi şeyhi Şeyh Edebali’den alan Üniversitemiz, başta Bilecik olmak üzere, bölgesine, ülkesine ve tüm insanlığa katkı verme yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Ulaşım İmkanları
Marmara Bölgesi’nde yer alan Bilecik, doğal bir kavşak noktası olarak son derece gelişmiş ulaşım imkanlarına sahip bir ildir. Karayolu üzerinden Bursa, Kütahya ve Adapazarı’na 1.5, Eskişehir’e ise 1 saat uzaklıkta olan Bilecik, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı üzerinden İstanbul ve Ankara’ya 2’şer saat mesafede yer almaktadır. Bilecik merkezine 40 dakika uzaklıktaki Yenişehir Havalimanı üzerinden Türkiye’nin dört bir yanındaki illere ulaşım imkânı bulunan Bilecik, rahat ulaşılabilir konumu ile öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.
Barınma İmkânları
Bilecik şehir merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren toplam 1916 kişi kapasiteli 2 kız öğrenci yurdu ve toplam 880 kişi kapasiteli 2 erkek öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Ayrıca Pazaryeri ilçesinde 238 öğrenci kapasiteli bir kız yurdu bulunmaktadır. Şehir merkezi ve ilçelerde her bütçeye hitap eden çok sayıda özel yurt öğrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca şehir genelinde çok sayıda stüdyo tipi daire de öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.
Burs ve Kısmı Çalışma Olanakları
Burs Olanakları
Üniversitemiz bünyesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, bir eğitim-öğretim yılı boyunca Üniversitemiz yemekhanelerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amaçlanarak yemek bursu hizmeti sağlanmaktadır.
Üniversitemiz lisans programlarını birincilikle kazanan öğrencilerimize bir eğitim-öğretim yılı boyunca aylık burs verilmektedir.
Ayrıca her yıl, özel kurum ve kuruluşların sağladığı çeşitli burs hizmetlerinden öğrencilerimizin haberdar olmaları sağlanmakta, gerekli yönlendirme yapılmakta ve başvuru süreçleri konusunda öğrencilerimize destek olunmaktadır.
Kısmi Zamanlı Çalışma Olanakları
Öğrencilerimiz, eğitim-öğretim saatlerinin dışında kalan zamanlarda Üniversitemizin çeşitli birimlerinde kısmi olarak çalışabilirler.
Başvurular, her eğitim-öğretim yılının başında, Rektörlük tarafından belirlenen başvuru takvimi esas alınarak gerçekleştirilmektedir.
Kısmi zamanlı çalışan öğrenciler bilgi ve yeteneklerini geliştirme imkânı bularak iş deneyimi kazanırlar ve bütçelerine katkıda bulunurlar.
Eğitim Modelleri
7+1 Eğitim Modeli
7+1 Eğitim Modeli, Mühendislik Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin 7 dönem okulda eğitim gördükten sonra 1 dönem kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında çalışmaları için planlanmış bir eğitim modelidir.
Temel amacı, uygulama becerisine sahip nitelikli mühendis yetiştirmek ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü karşılamaktır.
3+1 Eğitim Modeli
3+1 Eğitim Modeli, Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin 3 dönem okulda eğitim gördükten sonra 1 dönem kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında çalışmaları için planlanmış bir eğitim modelidir.
Temel amacı, uygulama becerisine sahip, nitelikli teknikerler yetiştirmek ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü karşılamaktır.
Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler
Spor Tesisleri ve Sportif Faaliyetler
Spor Tesislerimiz
• 3500 seyirci kapasiteli, uluslararası standartlara sahip futbol sahası ve atletizm pisti,
• 285 seyirci kapasiteli, çok amaçlı Kapalı Spor Salonu (Voleybol,
Basketbol, Hentbol, Badminton, Masa Tenisi, Pilates,
Aerobik Salonu)
• 420 seyirci kapasiteli Kapalı Halı Saha
• Açık Voleybol ve Basketbol Sahası
• Açık Tenis Kortu
• Squash Salonu
• Tırmanma Duvarı
Bahar Şenliği Spor Müsabakaları
Üniversitemiz bünyesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hâle gelen Bahar Şenliği Spor Müsabakaları, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmekte olup amacına uygun olarak şenlik havasında icra edilmektedir.
Halı Saha Futbol, Satranç, Bayan ve Erkek Voleybol, Bayan ve Erkek Basketbol gibi farklı kategorilerde yapılan spor müsabakaları öğrencilerimizin moral gücünü yükseltmekte, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmakta ve sosyal kaynaşma sağlayarak iş gücünü arttırmaktadır.
Bisiklet Kullanımı
Üniversitemiz Merkez Kampüsünü baştan sona çevrelemekte olan bisiklet yolu 1.8 kilometre uzunluğa sahiptir. Bisiklet yolunda kullanılmak üzere temin edilen 100 adet bisiklet, ücretsiz olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.
Sağlıklı Yaşam Merkezi
Üniversitemiz Merkez Kampüsünde uluslararası standartlara uygun Sağlıklı Yaşam Merkezimiz (Fitness Salonu) bulunmaktadır.
Üniversiteler Arası Spor
Müsabakaları
Üniversitemiz kuruluşundan itibaren Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen spor faaliyetlerine katılım sağlamakta olup Üniversitemizin branş bazında katılım sayısı her geçen sene artmaktadır. Üniversitemiz katılım sayısı bazında yakaladığı başarıyı, kazandığı dereceler ile süslemektedir.
Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem vermektedir.
Bu kapsamda öğrencilerimize yönelik olarak: Konferans, seminer, panel, sempozyum, söyleşi gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, bahar şenliği, teknik veya kültürel geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve kurslar gibi çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.
Bu doğrultuda, öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı boş zamanlarını değerlendirmek, dinlenme ve eğlenme alışkanlığını kazanmalarını sağlamak ve onları güzel sanatlarla ilgili etkinliklere katılmaya yönlendirmek amacı ile kültür ve sanat faaliyetlerinde programlı çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
Öğrencilerimizin talebi doğrultusunda çalışma alanları ile ilgili diğer kurum ve üniversitelerde gerçekleştirilen sempozyum, panel, söyleşi, konferans, seminer gibi bilimsel toplantılara, bireysel veya grup hâlinde katılımları için gerekli tüm destek Üniversitemizce sağlanmaktadır.
Üniversitemiz Merkez Kampüsünde bulunan çok amaçlı toplantı, konferans ve seminer salonları, her türlü bilimsel ve kültürel faaliyete ve toplantıya ev sahipliği yapmaktadır.
Kurslar
Üniversitemiz öğrencilerinin boş zamanlarını iyi değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlamak, yeteneklerinin, kişiliklerinin sağlıklı ve bilinçli gelişmesine fırsat verecek hizmetler sunmak; öğrencilerimize birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları sağlamak amacıyla ücretsiz faaliyetler gerçekleştirilmektedir.
Diğer yandan Üniversite; fakülteleri, Meslek Yüksekokulları, puanları, bölüm danışmanları, yerleşim ve ulaşım, barınma, yurt ve beslenme olanakları, sağlık hizmetleri ve engelsiz yaşam, öğrenci kulüpleri, öğrenci değişimi, kütüphane, lab ve bilişim hizmetleri, İngilizce hazırlık, çiftanadal, yandal, yurtdışından gelen öğrenci konularında da aday öğrencilerini bilgilendiriyor.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir