BŞEÜ’den Proje Atağı

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BŞEÜ-TTO) Girişimcilik Merkezi” ve “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksekokulu Makina ve Metal Teknolojileri Atölyesi Modernizasyonu isimli projeler Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim TAŞ, projelerin Bilecik’e son derece önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Rektör Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BŞEÜ-TTO) Girişimcilik Merkezi Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; Bilecik ilinde girişimciliği harekete geçirebilecek, yenilikçi bir bakış açısı kazandıracak, dinamik ve teknolojik gelişimlere ayak uydurabilecek, sürdürülebilir yapıda bir Girişimcilik Merkezi oluşturulması amaçlanmaktadır. 24 ay sürecek olan projemizde özellikle akademik ve genç girişimcilik faaliyetlerine yer verilecektir. Bu sayede ilimizde mevcut olan girişimci potansiyelinin ortaya çıkarılmasına ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak is fikirlerinin katma değeri yüksek ürünler üreten şirketlere dönüşmesi sağlanmış olacaktır. Böylece söz konusu Merkez, Üniversitemiz bünyesinde patent ve teknoloji tabanlı firma sayısının artırılmasında da etkin rol oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.

BEBKA tarafından desteklenmeye değer görülen diğer bir projenin ise Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “BŞEÜ Osmaneli Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi Modernizasyonu” olduğunu belirten Rektör Taş; “BEBKA tarafından desteklenecek bu projeyle birlikte Bilecik ilimizde yenilik, verimlilik ve kalite odaklı gelişim, bilgi ve teknoloji üretimi ve işgücü niteliğinin artırılmasına yönelik üniversite ve sanayi işbirliklerinin ve ortak kullanım alanlarının kurulması ve geliştirilmesi hızlanacaktır. Makine teknolojisi alanı ve dallarında, günümüz bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, mesleki yeterlilikleri kazanmış, iş ve yaşama ilişkin bilgileri edinmiş, meslek elemanları yetiştirilecektir. Proje önerimiz ile Ar-Ge çalışmaları hızlanarak katma değeri yüksek ürünler üretebilme yeteneğine sahip olma konusunda tecrübe paylaşımı oluşacaktır. Mesleki eğitim koşullarının iyileştirilerek, altyapının gelişmesi; nitelikli eleman sayısının artması ile birlikte imalat kapasitesinin de doğru oranda artması sağlanacaktır. Bu projeyle genel olarak, başta Osmaneli ilçemizdeki kamu kurumlarını, akademisyenleri, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, üniversite eğitimi alamamış ve sektörde çalışmaya aday işsiz meslek lisesi mezunlarını temel hedef olarak seçmiş bulunuyoruz. İlçemizin gelirlerinin büyük bir kısmını imalat sektörü oluşturmaktadır. Toplam iş potansiyelinin %63’lük kısmını oluşturan bu sektör kademeli olarak hedef grubumuz seçilerek, eğitim imkânlarının ve kalitesinin geliştirilmesiyle, bölgemizde istihdam oranının artışı sağlanacaktır. Her iki projemizin de Üniversitemiz için büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum. Projede emeği geçen TTO ekibine, çalışma arkadaşlarıma ve bu desteği bizlere sağlayan Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum.”



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir