’ÇEVRE VE GIDA GÜVENLİĞİ’ SEMİNERİ

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Prof. Dr. Tayar, Bilecik Belediye Birliği tarafından Meclis Salonu'nda, ''Çevre ve Gıda Güvenliği'' konulu seminerde yaptığı konuşmada, belediyelerin gıda sorumluluğunda görevi olduğunu belirterek, belediyelerin mutlaka gıda denetimi içinde olması gerektiğini belirtti.
     Gıda denetiminde zabıta ekiplerinin sayısının yetersiz olması nedeniyle eksik kaldığını anlatan Prof. Dr. Tayar, şöyle konuştu:
     ''Zabıta görevlisi fırıncıya el yıkama konusunda gerekli bilgi vermeli ve fırıncının kurallara uyması, toplum sağlığında en iyi doktordan daha etkili olabilir. İnsanlar arasındaki ortak nokta beslenmedir. Beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemlisi sabah kahvaltı yapılmasıdır. Günde 1,5 litre su tüketilmesi, sabah ve öğleden sonra maden suyu ile desteklenmesi etkilidir. Mutlaka sıvı tüketiminde süt tüketilmelidir. Süt içme alışkanlığı hem kendimizde hem de çocuğumuzda olmalıdır. Sofrada her öğün mayonuz bulunmalıdır.''
     Gıda denetimi yapılan yerlerde en önemli bakılması gereken konunun sıcak suyun bulunup bulunmaması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tayar, gıda üretimi yapılan yerde sıcak su bulunmuyorsa mutlaka müdahale edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Seminer'e merkez ve ilçe belediyelerinde görevli zabıta ve işçi temsilcileri ile veteriner hekimler katıldı.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir