ÇOCUK GİRİŞİMCİLİĞİ FARKINDALIK EĞİTİMİ

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya,  Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başar ve Girişimcilik Uzmanı Tuğberk Seçkin konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Başar, konuşmasında toplumsal gelişimin sağlanabilmesi eğitim ve öğretim süreçlerinde “Girişimcilik” kültürünün çocuk yaşlardan itibaren bireylere aşılanmasına bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Burada bahsedilen konu yalnızca ticari girişimciler yetiştirmek değil, özellikle çocuklara girişimci düşüncenin temellerini aktarmaktır. Bireyin diğerlerinden farklı olarak, etrafındaki fırsatları doğru gözlemleyerek değerlendirmesi ve sonucunda değer yaratması anlamına gelen girişimcilik, günümüzde bir eylem bütününden çok bir hayat felsefesi, gelişim için zorunlu bir yaşam standardı ve bir kültür olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm kalkınma modelleri için büyük anlamlar taşıyan girişimcilik, çığ gibi büyüyen bir kavram haline gelmiş, toplumlarda çağ açmış, hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkeler için eğitimin yadsınamaz bir parçası, bir gereklilik haline gelmiştir. Türkiye’nin mevcut sosyoekonomik durumu göz önüne alındığında; eğitimsizlik, mesleksizlik ve işsizlik gibi problemlerin karşısında kalıcı bir çözüm üretmek için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimcilik ikliminin yaratılması gerekmektedir.”

 

“ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

 

Girişimcilik Uzmanı Seçkin ise toplantıda, insan hayatında ortaya çıkabilecek bazı problemlerin ancak çok küçük yaşlarda çözülebileceğini, sonraki yıllarda ise bu çözümün zorlaşacağı ve daha yüksek maliyetlere neden olabileceğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Bireylerin eğitiminde en büyük ilerlemeler çocukluk çağında yaşanmakta ve sadece bu yaşlarda verilen öğretiler, kazandırılan değerler ileride bir “kültür” haline gelebilmektedir. Ağaç yaş iken eğilir” atasözünden hareketle, çocuklara yapılan her yatırımın, gelecek için ülkemiz adına yapılan yatırımlar olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden; girişimcilik, gençlerimiz hatta çocuklarımız için en çok ihtiyaç duyulan çözüm yaklaşımlarından biridir.”

Düzenlenen eğitime, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdür vekili Hülya Eçen Çalışkan, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Personeli İlkay Çınar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, okul müdürleri ile yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Eğitim toplantısının daha sonraki dönemlerde çocuklara yönelik de yapılacağı bildirildi. (Bilecik Belediyesi)

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir