DÜNYAYI KURTARMAK İÇİN BULUŞTULAR

TEMA Vakfı’nın genç ve dinamik gönüllü örgütlenmesi Genç TEMA’lar Antalya’da gerçekleşen koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Genç TEMA gönüllüleri Ağaç Kardeşliği Projesi hakkında detaylı bilgi edinerek çeşitli etkinlikler ve uygulamalar gerçekleştirdi.

TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında düzenlediği Genç TEMA Koordinasyon Toplantısı, 4-6 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin her bölgesinden 65 üniversiteden toplam 131 Genç TEMA gönüllüsü katıldı. Genç TEMA’lar toplantıda Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi edindi, orman ekosistemi ve yaşamın çeşitliliği konularında etkinlikler gerçekleştirdi. Aynı zamanda Genç TEMA’lar 6 Mart’ta düzenlenen Adım Adım Runatolia yardımseverlik koşusuna katılarak Ağaç Kardeşliği Projesi koşucularına destek verdi.

Ağaç Kardeşliği 2.271 öğrenciye ulaştı

Toplantıda konuşan TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, Adım Adım Oluşumu’na üye koşucular aracılığıyla toplanan bağışlarla hayata geçirilen Ağaç Kardeşliği isimli doğa eğitimi ve ağaçlandırma projesinden söz etti. Ağaç Kardeşliği Projesi’nin 47 ilde 60 ilçede toplam 2.271 öğrencinin katılımı ve TEMA Temsilcileri, İlçe Sorumluları ve Genç TEMA’ların destekleriyle uygulandığını vurguladı. Karapınar, doğayı korumanın en etkili yolunun doğayla duygusal bağı olan, doğanın nasıl işlediğini bilen, günlük hayattaki tercihlerini doğaya göre yapan nesillerin yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Karapınar, “TEMA gönüllülerine ve Türkiye’de yardımseverlik koşusu modelini yaygınlaştıran Adım Adım Oluşumu koşucularına, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için gelecek kuşakları yetiştirme amacıyla TEMA Vakfı’na yaptıkları katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çocuklarımız 4.500 fidanı toprakla buluşturuyor

TEMA Vakfı Genel Müdürü Karapınar, projenin çocukların doğada uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçladığını belirtti. Oluşturulacak “Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanları”yla da erozyonla mücadeleye katkı sunacaklarını ifade etti. Karapınar, projede bugüne kadar 2.271 çocuğa doğa eğitim programıyla ulaştıklarını aktardı. Bu çocukların kendi yetiştirdikleri fidanlar olmak üzere toplam 4.542 fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Program 8 etkinlikten oluşuyor

Ağaç Kardeşliği eğitim programının içeriğinden de söz eden TEMA Vakfı Genel Müdürü, projenin ilkokul 3. sınıfta başlayıp, 4. sınıfta devam edecek uzun soluklu bir program olduğunu belirtti. Karapınar, 8 etkinlikten oluşan programda çocukların kendi tohumlarını ekeceğini ve fidanlarını gözlemleyeceğini aktardı. Karapınar, “Fidanların büyümesini izleyen çocuklar programın sonunda; ekosistem, endemizim, biyoçeşitlilik gibi kavramlarla tanışacak. Kutu oyunu ile yapraklarından ağaçları tanımaya çalışacak” diyerek sözlerini tamamladı.

BİLECİK’TEN DE KATILIM SAĞLANDI

4- 6 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen Genç Tema toplantısına ilimiz Bilecik’ten de katılım gerçekleşti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa bilimleri Genç Tema Başkanı Burak Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Fatih Kaya’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilimiz en yeni açılan Genç Tema olmasına rağmen Türkiye’de başarı sırası olarak 81 il arasında 14.sıra ve en hızlı büyüyen Genç Tema olarak 1.sırada yer aldı. Toplantıda gelecek nesillere ve Dünya’ya sahip çıkmakla ilgili konferanslar gerçekleştirilirken kişisel gelişim teknikleri de öğretildi. Bilecik Genç Tema olarak ilimizi temsil eden topluluk ön planda olmasıyla dikkat çekti. Katılımlarından dolayı Genç Tema’ya teşekkür ederiz.

MEHMET SELİM SAÇTI



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir