GTH ŞUBE VE İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANDI

featured

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Şube ve İlçe Müdürleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcıları Mustafa Demirbaş, Erkal Gedikli,  8 Şube müdürü ve 7 İlçe Müdürü katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Yıldız şunları söyledi:

“Arkadaşlar bütün işlerimizi plan kapsamında yapmalıyız. En kötü plan plansızlıktan iyidir. İşlerinizi haftalık, iki haftalık ve aylık olarak planlayın.

Yaptığımız çalışmaları kamuoyuna yansıtmalıyız. Üretici Birlikleri, Ziraat Odaları, Kooperatifler, Sivil toplum örgütleri ve paydaşlarımızla daima iletişim halinde olmalıyız. Haber Sitemizin aktif olduğunu da gören insanlarımız sitelerimize günlük olarak girer güncel tarım bilgilerini takip ederler. Aynı zamanda şubeler önemli tarım günlerini takip etmelidirler. Açılacak çiftçi kurslarının planlanmasında şubeler kendi aralarında koordineli bir şekilde çalışsınlar. Yağmur, don, dolu afet ile ilgili tedbir alınması için duyuruları yayınlayalım, ÇKS, desteklemelerle ilgili bilgiler verelim. İlimizin tarımsal potansiyelini göz önüne alarak meyve ve sebze konularında bilgiler paylaşalım. İmkânları zorlayarak sahada çiftçimizin yanında olalım. Gittiğimiz her yerde yaptığımız her çalışmayı tutanak altına alıp dosyalayalım. “Söz uçar yazı kalır”. Bu kapsamda TİD ( Tarımsal İşletme Danışmanlığı) faaliyetlerimize de düzenli bir şekilde devam edelim.

Gıda güvenliği ve hayvan sağlığı konusunda çok hassas davranalım. Mümkün mertebe hastalıktan ari işletme elde etmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Hastalık ortaya çıktıktan sonra alınacak tedbirlerde hem ekonomik kayıp fazla olur hem de başarı şansı az olur. Mutlaka aşılamaları, küpe işlemlerini ve hayvanların kayıt altına alma işini hızlı bir şekilde yapın. Bu konuda ihmalimiz olmaması gerekir. Dışarıdan ilimize gelen hayvanları karantinaya alın. Kaçak ve küpesizse cezasını keserek bunların önüne geçmeye çalışalım. Gıda denetimlerinde gıda güvenliğini asla ihmal etmeyelim 5996 sayılı Kanunun verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirelim. Okullarda ve halka açık toplantı, seminer ve konferanslar düzenleyerek bilgilendirmeyle oto kontrolü sağlamalıyız. Böylece üretici ve tüketicinin bilinçlenmesiyle gıda denetimi kolaylaşır.”

Toplantı TİD ( Tarımsal İşletme Danışmanlığı) faaliyetleri, Genç Çiftçi Projeleri Başvuruları ile 2017 yılı Küpe Affı konularının görüşülmesi ile genel bir değerlendirmenin ardından, gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler konusunda istişareler yapılmasıyla sona erdi.

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir