GÜNÜÖREN’DE İPEKBÖCEKÇİLİĞİ 40 YIL SONRA HAYAT BULUYOR

featured

Tarihi köy Günüören’de İpekböcekçiliği hayat buluyor. Başkan Şahin:“Köyümüzde ipek üretimi artarak devam edecek” Tarihi Günüören Köyünde İpekböceği yetiştiriciliği, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in girişimleri neticesinde yeniden hayat buluyor. Başkan Şahin İpekböceği projesi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Günüören Köyümüzde desteklediğimiz ipek üretimi ile başlayan çalışma önümüzdeki günlerde daha artarak devam edecek.”ifadelerine yer verdi.

“Osmaneli bundan yaklaşık 40 yıl önce İpek üretim merkeziydi” Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçesi’nin bundan 40 yıl önce İpek üretiminin merkezi olduğunu söylediği konuşmasında; “Osmanlı döneminde 3 ipek fabrikasının bulunduğu ilçemizde, kalan tek fabrikada kapanınca ipekböcekçiliği sona ermişti. Çin ile ipek üretiminde rekabet edemeyişimiz ilçemizde halkımızın en büyük kazanç kapısı olan İpekçiliğin sonu olmuştu. Romalılar döneminden kalan Lefke Bezini tekrar üretmeye başlayan Osmaneli Belediyesi şimdide ipek üretimi için harekete geçti. Doğal ürünlerin prim yaptığı günümüzde İpekçilikte yöresel ürünümüz olarak öne çıkacak.”dedi.

Tarihi köy Günüören ipek böcekçiliğinin merkezi olacak

Tarihi geçmişi Romalılar dönemine dayanan ve Osmanlı Devleti’nin sivil mimari örneği konakları ile günümüze ayna tutan Günüören Köyü’nde geliştirilecek olan İpekböceği yetiştiriciliği hakkında ise Başkan Şahin, “Günüören Köyümüzde desteklediğimiz ipek üretimi ile başlayan çalışma önümüzdeki günlerde daha artarak devam edecek.”dedi. Sufi yolu turizmi geliştirmek amacıyla ulaşıma açılacak Diğer yandan köyün turizme kazandırılması amacıyla son yıllarda devam eden çalışmalar noktasından Osmaneli’yi Günüören’e bağlayacak olan eski ulaşım yolunun da hizmete açılacağını aktaran Başkan Şahin, “Sufi yolu üzerinde yer alan Günüören Köyümüzün Osmaneli ile direk bağlantı yolunu yakında tekrar hizmete acıyoruz.” vurgusunu yaptı.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir