• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

HALİS NALBANT: “MERKEZ’DE 48 KÖY YOLUNUN 16’SI KAPALI”

 Nalbant karayolları ekiplerinin  kendi güzergahlarını açmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatarak bazı kurumların ve vatandaşların karayollarına ulaşamadıklarını belirttiklerini, kendilerinden yardım istediklerini ifade etti.

 

Nalbant: “Özel İdarenin araçlarını köylerden çağırdık, oraya yetiştik. Gece 2’de döndük. Söğüt’te Gündüzbey’in altında yine anayolda devlet karayolunda mahsur kalan vatandaşlar vardı” diyerek şunları aktardı:

 

“Gölpazarı’nda 48 köyün 48’inin de yolları kapalı”

 

“289 tane köy ve mahallelerimiz var yerleşim birimimiz. Bunun 102 tanesi açık, 187 tanesi kapalı. Bu sabah bunları hep Kaymakamlıklarımıza teyit ettirerek alıyoruz. Ayrıntıya baktığımız zaman merkez ilçede 48 yerleşik köyden 16’sı kapalı. Bu yüksek yerler özellikle Abadiye, Abbaslık, Ahmetpınar, Ayvacık, Elmabahçe grubu yüksek yerler buraları kepçeyle açmak zorunda kalıyoruz.

Bozüyük’te 45 yerleşim biriminden, köyden 40’ı kapalı, neredeyse tamamı kapalı. Gölpazarı’nda 48’de 48 kapalı. Yenipazar’da 23’te 18 kapalı. Söğüt’te 23’te 13 kapalı. Mezralara, mahallelere girmiyorum. İnhisar komple açık. Pazaryeri’nde 24’te 20’si kapalı. Osmaneli’de de 27’de 4’ü kapalı. Osmaneli’de gece 1’de çalıştıklarını izledim ben. Merkez’de 48’de 16’sı kapalı.

Bütün ekiplerimiz arazide hiç de durmadan bir haftadır, gece ve gündüz sabahlara kadar. Gölpazarı’nda biz gece yarısına kadar çalıştığımız halde bunlar muhtarlardan gelen ihbarlar. Bazıları atkın oluyor, atkın da olsa siyah istiyor ya da daha kaliteli olsun istiyor, kapalı ihbarında bulunuyor ihbarlar. Ancak yine de açmak gerekiyor. 48 köyden de ihbar bizim yolumuz kapalı olarak geliyor.

 

“Karayollarını aradın mı? “Aramadım.” Niye aramıyorsun kardeşim? “Ulaşamıyorum.”

 

Buradaki meselemiz şu;

Dün gece ben 2-2,5’te uyudum. Kaymakamlar öyle. Dün akşam Pazaryeri’nin anayolunda, İnegöl’e inen anayolun bitişiğinde bir köy, bir tane hasta. Ambulans gidemiyor, paletli ambulans gidemiyor. Kaymakam karayollarını arıyor, ortada kimse yok cevap bile vermiyorlar. Ee Özel İdarenin araçlarını köylerden çağırdık, oraya yetiştik. Gece 2’de döndük. Söğüt’te Gündüzbey’in altında yine anayolda devlet karayolunda mahsur kalan vatandaşlar vardı. Jandarma, “Özel İdare yetişsin başkası yetişemez. “Karayollarını aradın mı? “Aramadım.” Niye aramıyorsun kardeşim? “Ulaşamıyorum.” Kaymakamlığı arıyorum. “Siz yardım edin” Tamam ben yardımcı olurumda önce bir karayollarını deneyin. Onu da açtık gece 1,5’ta döndük. Dün öğleye, ikindiye kadar hiç birşeye bakmadık. Kütahya yolunun Dodurga’da zehirlenme vakası mı ne olmuş. Anayolu açtık. Biz köylere ne zaman gireceğiz arkadaş. O zaman böyle kapalı çıkıyor. Karayolları ekiplerine ulaşılamıyor bile, bu anlaşılacak bir durum değil.

Bir olay daha oldu. Bursa anayolu üzerinde bir köyümüz var. Bir kadın kalça kırığı. Aksutekke köyünde Belediye’nin aracı biz Kütahya’nın yolundan dönünceye kadar saatler sürecek. Belediye’nin aracı bize yardımcı oldu. Karayollarının araçlarını çeviriyorlar müteahhit. “Burası bizim yolumuz değil giremeyiz” diyorlar.  Böyle bir şey yaşıyoruz. Mecburiyetten yapıyoruz, vatandaş bizim vatandaşımız.

 

“Dün akşam saat 2-3’e kadar Karayollarıyla uğraşıp köy yollarına bile giremedik”

 

Yenipazar yolunda Şen Piliç’in aracı kalmış. Önce karayolunu açtıracaksınız dedim. Ben şimdi ticari hanelere girersem vatandaşı kurtarıyoruz, hastayı kurtarıyoruz, hamileyi, ölüm oluyor gidiyoruz ama ticari erbabını da ben kurtarmaya gidersem çekici çağıracaklar.

Aynı şekilde Dodurga yolunda yine CP Piliç’in yem ihtiyacı varmış. Bizim çiftliğe ulaşamıyoruz diyor. Biz kusura bakmayın karayollarını çağıracaksınız dedik. Karayolu’nun üzerine buraları. Sonuçta biz Karayollarının işine bakmaktan kendi işimize bakamıyoruz. Bunu konuşurken ben bir kurumu suçlamış gibi görünüyorum ama bizim de bu zahmetimizi birileri görsün.

Kaymakamlar mecbur kalıyor bizi çağırmaya, karayollarına ulaşamayınca elinin altında kim var? Bizim ekipler var, mecbur kalıyorlar. Bütün Kaymakamlardan talebim şu oldu. Ulaşamadığınız her zamanda karayolunun tutanağını tutun, ben yine açayım yardımcı olayım ama o tutanakları görelim istiyoruz. 112’de böyle yapıyor, özel idareye ulaştığı için direk Özel İdare’den yardım istiyor, Jandarma’da Özel İdare’den yardım istiyor, karayollarına ulaşılamıyor, ben anlamadım ki.”

CANER ALKAN

 

 


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir