• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

HEMŞEHRİMİZ BAKAN DÖNMEZ:“YILINIZ GÜZEL, ENERJİNİZ YÜKSEK OLSUN”

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Akademik Yıl Açılış Töreni Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

Hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Dönmez, ” Bilecik; tarihi önemi, atmosferi ve tartışılmaz sembolik değeriyle milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahip. Düne, bugüne ve yarına ait ne varsa şehrimizin ruhunda her daim bir arada yaşıyor. Bu ruhu bizzat burada teneffüs etmek eğitim hayatınız boyunca sizler için ayrı bir tecrübe olacak.

“BU ŞEHRİN, BU ÜLKENİN, BU MİLLETİN YARINLARI SİZLERSİNİZ.”

Yarınları inşa edecek olan, Türkiye’yi 2023’e, 2051’e, 2071’e taşıyacak olan sizlersiniz. Pek çoğunuz için özellikle de yeni başlayanlar için üniversiteli olmak birey olmanın, bağımsız olmanın belki de ilk adımı. Fikri ve zihni dünyanızın olgunlaşması, değerlerinizin inşası ve inkişafında bu yılların, bu sıraların büyük önemi var.

Ancak birey olmak bencil olmak değildir. Makyavelist bir anlayışla her türlü ahlaki zafiyeti meşru görmek değildir. Birey olmak toplum içinde kendinize ayrıcalıklı bir yer edinmektir. Bunun yolu ise iyi bir eğitimden geçer. Bilgi ve birikimden geçer. Tüm felsefi ve teknolojik algıların hızlı ve köklü değişime uğradığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönüşüm öyle noktalara ulaştı ki dün gerçekleşebilen olgu ve olaylara bugün sadece çok kısa bir süre içerinde maruz kalıyoruz. Özellikle internetin yaygın kullanımıyla değişen iletişim, üretim ve tüketim alışkanlıklarıyla birlikte, yarın bugünden de hızlı olacak.

“GEÇMİŞİ BİLMEYEN GELECEĞE YÖN VEREMEZ”

Biz de Türkiye olarak akan tarihi izleyen değil, katkı sağlayan hatta senaryoyu kaleme alanlardan olmak istiyoruz. İşte bu hedefi yerine getirecek olan akıl ve enerji sizlerde var. Size ilham verecek ve harekete geçirecek kaynak ise uzakta değil; Bilecik’te, Söğüt’te var.

Şeyh Edebali’nin bir sözü vardır: “Geçmişi bilmeyen geleceğe yön veremez.” Geçmiş değerlerinden, medeniyet birikiminden feyz almayan, bundan nasiplenmeyen yönünü şaşırır, nereye gideceğini bilemez. Geçmişi iyi anlayıp geleceği ona göre şekillendireceğiz. Geçmişi iyi bileceğiz ama geçmişe takılıp kalmayacağız. İnançlı, karakterli, şahsiyet sahibi, özgüvenli, estetik ruha sahip, kültür ve medeniyetimizin gelişimi için gayret gösteren ve çağa yön veren bir gençlik olmalısınız. Artık tarih sahnesine çıkacak olan sizlersiniz. Bizlere düşen sorumluluk sizlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlamaktır. Gerekli imkân ve araçları sizlerin hizmetine sunmaktır.” Dedi

“GEÇMİŞİN İLHAMINI; GELECEĞİN TASARIMIYLA, TEKNOLOJİSİYLE, HAYAL GÜCÜYLE İNŞA EDECEĞİZ”

Şeyh Edebali’nin bilgeliği, Osman Gazi’nin ufku, Cezeri’nin hayal gücü, Kınalızade’nin kavramsal derinliği, Yavuz’un cesareti ve Fatih’in entelektüel birikimine dikkat çeken bakan Dönmez, “Bunun için yapmamız gereken alanımızın takipçisi olarak dünyaya uyum sağlamak ve en iyilerden olmaya çalışmak. Yapay zekâ, uzay teknolojileri ve kuantum gibi konularda hem teorik ama özellikle de pratiğe yönelik uygulama kapasitemizi artırmak.

Geçmişin ilhamını; geleceğin tasarımıyla, teknolojisiyle, hayal gücüyle inşa edeceğiz. Hayallerimizi sadece bu ülke için değil, bölgemiz için, dünya için kuracağız. Çünkü dünya artık kabuğuna sığmıyor. Küresel bir dünyada hayallerimiz de yeryüzü kadar geniş olmalı. Gelecek vizyonunuz bütün dünyayı kucaklamalı. Neden? Çünkü Türkiye büyüyor, genişliyor, her geçen gün dünyaya daha fazla entegre oluyor.  Sadece Türkiye’deki meslektaşlarınızdan iyi olmanız yetmez. Bilgi, birikim ve tecrübenizi sadece Türkiye’deki olaylardan elde etmeniz yetmez. Dünyayı tanımak, zamanın ruhuna ayak uydurmak hatta zamanın ötesine geçmek zorundasınız.  Kim ne derse desin biz sizlere, gençlerimize güveniyoruz. Ve sizlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Siz de yüzümüzü kara çıkarmayacağınızdan eminim. Biz, insanımıza ve kabiliyetimize güveniyoruz. Yapmamız gereken tek şey, kapasitemizi ortaya çıkaracak altyapıyı kurmak.

Bu anlayışla 2016’dan 2018’e kadar 268 öğrencimizi yurt dışına eğitime gönderdik. Bu yıl da inşallah 231 öğrencimizi daha yurt dışına burslu olarak göndereceğiz. Döndüklerinde nükleer enerji, bor teknolojileri, yenilenebilir enerji başta olmak üzere bakanlığımız bünyesinde görev alacak öğrencilerimize güvenimiz tam. Türkiye, muasır medeniyet seviyesinin üzerine siz genç kardeşlerimin omuzlarında yükselecek.” Diye konuştu.

Bakan Dönmez Konuşmasına şu ifadelerle devam etti, “

Muasır medeniyetler deyince aklımıza hep Batı gelir. Ama artık durum çok değişti. Doğu’nun yükselişine şahit oluyoruz. Artık dünyanın ekonomik dengesi Batı’dan Doğu’ya kayıyor. Doğu ülkelerinin teknoloji şirketleri Batılı eşlenikleri ile amansız bir mücadele içerisinde. Şu an Batı yüzyıllar boyunca sahip olduğu avantajları kaybetmeme mücadelesi verirken, Doğu kendine yeni alanlar açma peşinde. Bu sizler için de büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Sizlere İngilizce öğrenin demeyeceğim. Çünkü artık o merhaleyi çoktan geçtik. İngilizce’nin yanına öğreneceğiz ikinci dilin bir Doğu dili olmasına önem verin. Rusça, Çince, Japonca geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olacak. Keza Afrika son dönemin parlayan yıldızları arasında. Dünya yönünü bir kere daha Afrika’ya çevirmiş durumda. Türkiye’de son dönemde Afrika’da yatırımlarını hızla artırıyor. En son MTA Sudan’da maden ruhsatı aldı. Afrika’nın bu yükselişini de gözden kaçırmayın.

Artık şunu kabul etmeliyiz ki dünyada bir paradigma değişimi var. Zihinsel bir dönüşüm var. Mevcut sistem artık her anlamda dönüşüme zorlanıyor.

Bu değişime meydan okuyacak, dünyaya kafa tutacak bir sistemi ancak sizlerle birlikte kurabiliriz. Günümüz dünyası her gün farklı bir yeniliğe sahne oluyor. Teknolojinin baş döndürücü gelişimi içerisinde ülke olarak kendimize ayrıcalıklı bir yer edinmek zorundayız. Sizler teknolojiyi en ileri seviyede kullanıyorsunuz. Ancak bu yetmez. Teknolojiyi sadece kullanan değil onu üreten ve hatta ihraç eden bir yapıyı kurgulamamız gerekiyor. Bugün dünyaya artık sektörler değil, teknolojiler yön veriyor.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ DE KAYNAĞIMIZ DA SİZSİNİZ”

Türkiye, hızla artan enerji ihtiyacı ve büyüyen ekonomisi ile enerji teknolojilerinde büyük vaatler sunuyor. Üniversitelerimiz de eminim ki dünyada çığır açacak projelerin öncüsü olacaklar. Teknik altyapı, mali destek, insan kaynağı, yasal düzenleme, bizden ne isterseniz hepsini yerine getirmeye, taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Enerji ve tabii kaynaklar alanında yapacağınız her çalışma için bakanlığımızın her zaman sizlerin emrinizde olduğunu bilmenizi isterim.

Daha öncede farklı toplantılarda ifade ettiğim gibi üniversitelerimizi siyasetin, sanatın, sanayi ve yüksek teknolojinin arkasındaki akıl olarak kabul ediyorum. İşte bu aklı geliştirecek, girift sorunlara sistemli cevaplar verecek ve yarının Türkiye’sini kuracak mutfak sizlere emanet. Gençlerimiz sizlere emanet. Türkiye sizlere emanet.

Türkiye, hızla artan enerji ihtiyacı ve büyüyen ekonomisi ile enerji teknolojilerinde büyük vaatler sunuyor. Üniversitelerimiz de eminim ki dünyada çığır açacak projelerin öncüsü olacaklar. Teknik altyapı, mali destek, insan kaynağı, yasal düzenleme, bizden ne isterseniz hepsini yerine getirmeye, taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Enerji ve tabii kaynaklar alanında yapacağınız her çalışma için bakanlığımızın her zaman sizlerin emrinizde olduğunu bilmenizi isterim. Sizleri de üstlendiğiniz bu kutsal ve meşakkatli rol için tekrar kutluyorum.

2019-2020 akademik yılının ülkemize, milletimize ve üniversitemize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, akademik yılın başarılarla dolu geçmesini, Bilecik ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesi her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Taş belirten, ” Bugün itibarıyla 596 akademik ve 427 idari olmak üzere toplam 1023 personel ile Üniversitemiz şehrimize ve ülkemize hizmet vermektedir. Akademik ve idari olarak gerçekleştirdiğimiz bu nicelik ve nitelik artışı, son 2 yılda yürüttüğümüz çalışmaların bir neticesi olarak öğrenci artışımızı da beraberinde getirmiştir. Bugün çok şükür kurmuş olduğumuz 26 yeni program ve bölüme ilk kez öğrenci almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buna göre Güzel ve Sanatlar ve Tasarım Fakültemizde 2, İslami İlimler Fakültesi 2. öğretim, Sağlık Bilimleri Fakültemizde 2, Merkez MYO’da 7, Sağlık Hizmetleri MYO’da 3, Bozüyük MYO’da 1, Söğüt MYO’da 3, Pazaryeri MYO’da 1, Osmaneli MYO’da 3, Gölpazarı MYO’da 3 olmak üzere toplam 26 yeni program ve bölüm ilk kez 2019-2020 eğitim-öğretim yılına merhaba demişlerdir. Bu program ve bölümler içerisinde özellikle Merkez MYO’daki Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Türkiye’de ilk olma özelliğini taşımaktadır.

“3 YILDIR ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEMİZE KAZANDIRMA ADINA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Üniversitemiz mevcut program ve bölümlerle de şehrimizin yüzünü güldürmüştür. Toplamda bakacak olursak Üniversitemiz için bu yıl belirlenen 4480 kontenjanın 3949’u kaydını yaptırmış bulunmaktadır. Bu Üniversitemiz tarihindeki en yüksek öğrenci kayıt rakamıdır. Yüzde olarak ise kayıt yaptırma oranı %88’dir. Burada uluslararası öğrenciler adına da bir parantez açmak istiyorum. Uluslararası öğrenciler, bir şehrin uluslararası platformda görünürlüğünü artıran ve marka şehir olmasında en önemli faktörlerden biridir. Bu bilinçle yaklaşık 3 yıldır uluslararası öğrencileri Üniversitemize kazandırma adına yürüttüğümüz çalışmalar meyvesini vermeye başlamıştır. 2018 ve 2019’da Türk Cumhuriyetlerinde, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Balkanlarda yaptığımız tanıtım ve reklam çalışmaları, ilk kez gerçekleştirdiğimiz BİLYÖS sınavları ve Maarif Vakfı ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 5000’in üzerinde uluslararası öğrenciye ulaşılmış ve sınav sonuçlarına göre 500’ün üzerinde öğrenci Üniversitemize kaydını yaptırmıştır. Bu öğrencilerden Türkçe seviyesi yeterli olmayanlar yine Üniversitemizde kurduğumuz Türkçe Öğretim Merkezinde 1 yıl Türkçe hazırlık dersi göreceklerdir. Gelecek yıl 1000’in üzerinde uluslararası öğrenciyi Üniversitemize kazandırmaya hedeflemekteyiz. Gerek yeni program ve bölümler açılmasında ve uluslararası öğrenci kazandırılmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi kutluyor, bu yıl ilk kez kayıt olan öğrencilerimize “Üniversitemize Hoşgeldiniz” diyorum.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM ALANINDAKİ BAŞARIMIZ BUNLARLA SINIRLI DEĞİLDİR”

Geçen yıl burada sözünü ettiğim Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine ve yabancı dil eğitimine oldukça önemli katkılar sağlayacak olan Yabancı Diller Yüksekokulumuz kurulmuş bulunmaktadır. Bu yılki kadro yapılanması ile gelecek yıl inşallah bu Yüksekokulumuza da öğrenci almayı ümit ediyorum. Geçen sezon içerisinde Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu fakülteye dönüştürülmüş ve böylece Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Üniversitemizin 7. ve 8. fakülteleri olmuşlardır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile İletişim Fakültesi tekliflerimiz de YÖK’e sunulmuş durumdadır. BESYO için olumlu sonuç almamız durumunda şehrimizdeki spor altyapısını nitelik olarak güçlendirmek, çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyelini artırmak ve Bilecik’te spora akademik bir bakış getirmek amacındayız.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİMİZE YENİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIZ”

Üniversitemiz bünyesinde bilim üreten Uygulama ve Araştırma Merkezlerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Üniversitemizin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu test, analiz ve karakterizasyonları yapabilecek alt yapıya kavuşturulmuştur. Merkezi Araştırma Laboratuvarımızın binası tamamlanmış ve hizmete girmiştir. Bu bina ile ve daha modern cihazlarla Üniversite-sanayi işbirliğimize yeni bir ivme kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu merkezde yer alan doğaltaş analiz ve karakterizasyon laboratuvarları ile mermer üreticilerimizin analizlerini gerçekleştirmek için akreditasyon çalışmaları başlatılmıştır. Bilecik sanayisinde son derece önemli bir yer tutan mermercilerimiz artık analizlerini başka üniversitelerde ve şehirlerde değil Üniversitemiz laboratuvarlarında gerçekleştireceklerdir.

AR-GE çalışmalarımızın önemli bir ayağını oluşturacak olan ve hâlen inşaatı devam eden H Blok projemiz, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılara rağmen yüklenici firmanın gayretleriyle devam etmektedir. Bu binanın tamamlanması, yeni açılan bölümler ve Üniversitemizin AR-GE altyapısı, akademik anlamdaki yükselişimizi daha da ilerilere taşıyacaktır.

“BİLECİK İÇİN KATMA DEĞER ÜRETEN NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNE KAVUŞMUŞ OLACAKLARDIR”

Yükseköğretim kurumlarının önemli bir hedefi de üretilen yeni bilgiyi toplumsal katkıya ya da faydaya dönüştürmektir. Bu ise üniversite-sanayi işbirliklerinin tesis edilmesi, güçlendirilmesi ve yeni bir boyuta dönüştürülmesiyle mümkün olabilecektir. Teknoloji Transfer Ofisimiz tüm bu işbirliklerinin oluşmasında ve güçlenmesinde var gücüyle çalışmaktadır. 2016 yılından bu yana TTO’nun koordinatörlüğünde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odalarımızın destekleriyle bölgemizdeki bütün sanayicilerle birebir ve toplu görüşmeler yapılmış, Üniversitemizdeki tüm imkânlar sanayicilerimizin katkısı için seferber edilmiştir. Üniversitemizin katkısıyla şehrimizdeki Ar-Ge ve tasarım merkezleri artmış, Sanayicilerimizin Ar-Ge sorunlarını giderecek olan lisansüstü tez havuzları oluşturulmaya başlamış, böylece üniversite-sanayi işbirliği ilk kez sürdürülebilir bir zemine ve sürece oturmuştur. Sanayicilere desteklerimiz bununla sınırlı kalmayacaktır. Sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununu oluşturacağımız ortak platform ve ortak akılla kuracağımız yeni programlarla sağlayacağız. Böylece gerek Üniversitemiz gerekse sanayicilerimiz Bilecik için katma değer üreten nitelikli insan gücüne kavuşmuş olacaklardır.

Bilimsel birikimlerini üretime geçirmek isteyen akademisyenleri, iş fikri olan genç girişimcileri ve AR-GE çalışmasına ihtiyaç duyan sanayi kuruluşlarını bir araya getirecek olan Üniversitemiz Teknoparkı geçici prefabrik binasında hizmet vermeye devam etmektedir. Bugüne kadar Teknoparkımızda 3 firma kurulmuş olup hâlen AR-GE çalışmalarını yürütmektedirler. Bu vesileyle AR-GE ve tasarım merkezi kurmaya imkânları el vermeyen tüm sanayicilerimizi Teknoparkımıza davet ettiğimi de belirtmek isterim.

Üniversite-Sanayi işbirliğimizi yeni bir boyuta taşıdığımız 3+1 ve 7+1 uygulamasından da bahsetmek isterim. Meslek Yüksekokullarında hayata geçirdiğimiz ve öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde uygulamalı eğitim yaparak geçirmelerini sağlayan 3+1 Eğitim Modelinden 2017 yılı güz+bahar döneminde 137, 2018 yılı güz+bahar döneminde 362 öğrencimiz yararlanmıştır. 2019 yılı güz döneminde ise 200 civarında 3+1 öğrencimiz sanayi firmalarımızda çalışarak eğitimlerini uygulamalı olarak sürdüreceklerdir. Aynı uygulamanın lisans öğrencileri nezdinde ifadesini bulan 7+1 eğitim modelini de Mühendislik Fakültesinde başlatıyoruz. Üniversite-sanayi alanında yürüttüğümüz tüm çalışmalarımıza vermiş olduğu destekleri için başta Bilecik Valiliğimize, Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odalarına ve tüm iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

“3 YILDA 620 ÖĞRENCİMİZ YABANCI DİL PROJEMİZDEN YARARLANDI

Yükseköğretim kurumlarının tanınırlığı ve uluslararası paydaşları ile hem iletişim hem de rekabet içerisinde olmalarının yegâne yolu uluslararasılaşma adına koyduğu hedeflere ulaşmaktır. Uluslararasılaşmadaki en önemli ayaklardan biri ise öğrenci ve araştırmacıların yabancı dil yeterliliğidir. Bu bilinçle Üniversitemizdeki lisans öğrencileri için 2016-2017 eğitim-öğretim yılında isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi verilmeye başlandı. 3 yılda 620 öğrencimiz yabancı dil projemizden yararlandı. Kendilerinin de dil becerilerini geliştirmeleri ile, mezuniyetleri sonrasında istihdam oluşturabilme oranları yükselecektir. Bu sezon da aynı sayıda öğrencimizle devam edeceğiz. Gerek öğrencilerimizin gerekse akademisyenlerimizin dil yetkinliğini artırmaya yönelik yaptığımız bu projeler hiç şüphesiz yakın zamanda eğitim dili %100 İngilizce olan programlarımızın oluşmasına zemin hazırlayacak ve daha nitelikli insan kaynağı Üniversitemize kazandırılmış olacaktır.

Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar mevcut yerleşkemizde atıklarımız ve kanalizasyon giderleriyle ilgili olarak ciddi sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları gidermek adına Arıtma Tesisi inşaatımız tamamlanmış ve hizmete alınmıştır. Artık atıklarını kontrol eden ve çevre bilincine sahip bir üniversite olduğumuzu belirtmek isterim. Yine bu bilinçle Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin mihmandarlığını yaptığı sıfır atık projesine de başlamış bulunmaktayız. Bu çerçevede belirli birimlerimizde sıfır atık projesi kapsamında yerinde ayrıştırma ve geri kazanım işlemlerini yapmaktayız.

Geçmişte yapımı gerçekleşmiş olan uluslararası standartlara uygun sentetik futbol sahamız, tribünü olmadığı için Üniversitelerarası spor müsabakalarına ev sahipliği imkânından yararlanamıyordu. Şimdi bu ihtiyaç giderilmiş ve soyunma odalarını da içeren 2414 kişilik ışıklandırılmış tribün Üniversitemize kazandırılmıştır. Söz konusu tesis aynı zamanda amatör liglerde yer alan şehrimizin futbol takımlarına da hizmet vermeye başlamıştır.

Üniversitemizin 2017-2021 stratejik planında ortaya koyduğumuz hedeflerden biri de engelsiz kampüs projesidir. Bu planlama dâhilinde Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü kurulmuştur. Bu birim kurulduğundan bu yana Üniversitemizde öğrenim gören ve görecek engelli öğrencilerimize rahat, eşit eğitim ve öğretim imkânı verecek düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerin bir ödülü olarak 15 Mayıs 2018’de Engelli Üniversiteler Ödül Töreninde Osmaneli MYO “Mekânda Erişilebilirlik” dalında Turuncu Bayrak ödülü ile onurlandırılmıştı. Bu yıl ise Merkez Kütüphane binamız, Rektörlük binamız, Söğüt MYO’muz, Bozüyük’teki Fakülte ve MYO’muz ve Pazaryeri MYO’muz olmak üzere toplam 5 binada daha Turuncu Bayrak ödülü ile Üniversitemiz engelsiz kampüs projesinde büyük bir başarı elde etmiştir. Amacımız tüm Üniversite binalarımızı bu statüye kavuşturmak ve belki de bu alanda Türkiye’de tek üniversite olmaktır.

“ÖĞRENCİLERİMİZ AİLEMİZİN YENİ FERTLERİ OLARAK ARAMIZA KATILMIŞLARDIR”

Onları hayata hazırlamanın yanında kişisel gelişimleri, sosyal faaliyetleri, vatan ve millet sevdası ile yoğrulmaları için çaba sarf etmenizi bekliyorum. Unutmayın ki yarınlar bugünün sonuçlarıdır. Dolayısıyla yarınlarınızın nasıl olmasını istiyorsanız, bugünü öyle şekillendirmelisiniz. Yeni akademik yılımızda sizlerden hem eğitim-öğretim hem de AR-GE çalışmalarında üstün gayret ve başarılar beklediğimi ifade etmek isterim.

Konuşmamı sonlandırmadan önce son sözlerimi de sizlere ayırmak istiyorum. Yarınlarımızın aydınlığı sevgili gençler, yeni öğrencilerimiz, sizler şu anda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesinin bir ferdisiniz. Sizlere Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini hatırlatmak isterim: “İlim öğrenmek istemek erkek ve kadın her Müslümanın boynunun borcudur”. Bu şuurla buraya geliş amacınızı sakın unutmayın. Uğraşınız, didinişiniz bilim olsun. Zira sizi ve ülkemizi hedeflerine ulaştıracak yegane araç bilimdir. Gelecekte neyi hedefliyorsanız bugünden temellerini atmanız gerekmektedir. Kaybedecek zamanınız ve zamanımız yok, sizden en önemli isteğimiz “zamanı doğru ve akılcı kullanma” ilkesi gereği, hocalarınızı dikkatle dinlemeniz, özgürce sorular sormaktan kaçınmamanız, ders dışı zamanlarda da Üniversitemizin ve kulüplerimizin sosyal faaliyetlerine katılmanız ve her yönüyle kendinizi geliştirmenizdir.”

2019-2020 Akademik Yıl açılış töreni Bakan Dönmez, Vali Şentürk, Tuğgeneral Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Subaşı ve iş adamı Turgut Özen, bölümlere göre en yüksek puanları alarak üniversiteye yerleşen ve burs almaya hak kazanan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

 


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir