• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

İşletme Sahipleri Dikkat!

 

1- SANAYİ SİCİLİNE KAYITLI OLAN SANAYİ İŞLETMELERİ İÇİN:

a)  Yıllık işletme cetveli verilmesi:

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 8inci maddesi gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin 30 Nisan 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar, sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmi şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir:

Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “E-Hizmetler” başlığı altında bulunan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” veya https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/adresinden yeni sisteme ait kullanıcı adı/şifre oluşturularak giriş yapılmalıdır. Giriş ekranında yer alan kullanım kılavuzlarını dikkate alarak açılan sayfada yer alan “Kayıtlı İşletmelerim” menüsünü tıklayarak işlemlerin tamamlanması ve anket formunun doldurulması gerekmektedir. Eksik bilgisi olan yıllık işletme cetvelleri için idari para cezası uygulanmaktadır.

Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyen işletmelerde Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 lira idari para cezası uygulanmaktadır.

            İdari para cezası verilmemesi için yıllık işletme cetvelini tamamlayan işletmelerin yeni veri tabanına göre şirket işletme bilgilerini de en kısa zamanda güncellemeleri gerekmektedir.  

b) Sanayi sicil belgesi vizesi:

 Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmelerinin kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi vb.) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde vize edilmesi konusunda, gerekli dikkati göstermeleri gerekmektedir.

            Vize aşamasında yeni veri tabanına göre tüm bilgilerin güncellenmesigerekmektedir. Gerekli güncellemeyi yapmayan firmaların vizeleri yapılamamaktadır. Sorun yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem taşımaktadır.

c) Bildirim yükümlülüğü:

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4 üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1 (bir) ay içinde

İl Müdürlüğümüze bildirmeyen sanayi işletmeleri hakkında, Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 ¨ idari para cezası uygulanması öngörülmektedir.

2- SANAYİ SİCİLİNE KAYITLI OLMAYAN SANAYİ İŞLETMELERİ İÇİN:

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereğince, sanayi işletmeleri sanayi siciline kayıt yaptırmak zorundadırlar. En az bir işçi çalıştıran ve Kanunun 1 inci maddesi kapsamında değerlendirilen sanayi işletmelerinin 12/01/2008 tarihli ve 26754 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2008/2 sayılı Sanayi Sicil Tebliği’nin 2. maddesinde belirtilen belgelerle birlikte İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Sanayi siciline kayıt olmayanlar hakkında belirtilen Kanun’un 9 uncu maddesi uyarınca 731 (Yediyüzotuzbir) ¨ idari para cezası uygulanması öngörülmektedir.

                İlimizdeki sanayi işletmelerinin belirtilen hususlarda bilgilendirilmesinde fayda mütalaa edilmektedir.”


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir