Öğrencilerin sosyal imkan, ulaşım ve barınma sıkıntıları var

 Özellikle ilçedeki öğrencilerin sosyal imkanlar, ulaşım ve barınma noktasında sıkıntı yaşadığını belirten Özcan, " Özellikle ilçelerdeki dostlarımızdan istirham ediyorum. Öğrencilerimizden bize en çok gelen serzeniş, onların sosyal, kültürel ve barınma ve ulaşım ihtiyaçlarına yönelik düzenlemelerde biraz daha gayret gösterilmesi noktasında. Özellikle bizim gece eğitimimiz de olduğu için çocuklarımız yabani hayvanlardan bazen rahatsız oluyorlar. Gerek yolların ışıklandırılması noktasında, gerek ulaşım noktasında yerel yönetimlerimiz bu konuda çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verirlerde biz de minnettar oluruz."dedi.

"Üniversite, 2014 yılını 25 milyonluk bir bütçeyle tamamladı"

Rektör Özcan konuşmasına "Geçtiğimiz günlerde çok yoğun bir yağışla geçen ilimizde zarar gören bütün vatandaşlarımız, bu süreçte vazife gören bütün kamu görevlilerimizi burada zikretmek gerek. İnşallah Allah bu memleketi daha büyük felaketlerden muhafaza eder."ifadeleriyle başladı.

Rektör Özcan, görevindeki son aşama olan 2014 yılında üniversitenin 2014 yılını  25 milyonluk yatırım bütçeyle tamamlandığını belirtti. Özcan gerçekleştirilen projeler hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu:

"2015 yılı itibariyle bir üniversitede olması gereken bütün teknik, kültürel alt yapısını tamamlamış bir şekilde memleketimizin, bölgemizin hizmetine devam edecek. Bizim tahlillerimize göre aşağı yukarı bu ölçekte bir üniversitenin ortaya çıkış boyutu  da 100 milyon TL civarında gerçekleşecek.

"Seçkin üniversiteler arasında hizmet vermeye devam ediyoruz"

Şu anda 15 bin öğrenci var. Personelle ve bütün bileşenleriyle birlikte bu rakam 17 bin civarını buluyor. Demek ki önümüzdeki yıl ortalama 20 bini zorlayacak. Böylelikle bundan 7 yıl içerisinde değerli Bileciklilerle yaptığımız projeksiyon hedefine ulaşmış olacak. Şu anda ülkemizde diğer başarılı, seçkin üniversitelerden bir tanesi olarak hem bölgemize,hem ilimize hizmet vermeye devam ediyor. Devam etmekte olan 3 tane derslik bloğumuz var. Onlar, 11 metrekareden yaklaşık 9 bin metrekare. Böylelikle derslik ihtiyaçları da tamamlanmış olacak. Bu çerçevede sağladığımız diğer imkanlar da; Özel İdareye ait olan, hemen yakınımızdaki uzun yıllardır derslik olarak kullandığımız binalarımızı da tekrar Özel İdareye devretmek için çalışmalarımız başlamış durumda. Üniversitemizin gelişmesine paralel olarak ilçelerimizdeki meslek yüksek okullarımızın öğrenci kapasiteleri kendi oranlarına göre arttırılacak.

Bozüyük ve çevresinde uygulamalı bilimler Yüksekokulu Fakültesinin inşaatı son hızla devam ediyor. Müteahhidimiz Eylül ayında teslim edeceğini söyledi. Onlar da teslim ederlerse orada da üç-dört bölüm halinde öğretimimiz devam edecek. Geri kalan öğrenciler de öğrenimlerine devam edecek."

"Kütüphanemiz kapısı açılmayanlardan olmadı"

Özelikle kütüphanemizi dostlarımızın görmesi gerektiğini düşünüyorum. Kütüphaneleri bir kaderi var, yaparsınız onca yatırım ama kapısını kimse çalmaz. Biz bu konuda şanslıyız Bilecik olarak. Her akşam orada 500-bin öğrencinin  ders çalışmakta olduğunu görebilirsiniz. Hayırsever vatandaşlarımıza da o öğrencilerimize ikramda bulunmaları için bir fırsatımız da var. Gece saat 11'de kütüphanede çalışan öğrencilerimize yemek ikram ediyoruz. Sayın valimiz başlattı bu geleneği. O da şanına yakışır bir şekilde kavurma ikram ederek bu süreci başlattı. Gezilmesi ve  görülmesine değecek bir yer. Memleketimize hayırlı olur inşallah." 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir