“OKUL ÖNCESİ EĞİTİME VERİLEN EMEK, MUTLU YARINLAR DEMEK.”

featured

Okul öncesi eğitim kapsamına giren kreşler, gündüz bakım evleri ve anaokulları 2016 – 2017 eğitim ve öğretim dönemine başladı.

01

Bilecik’in en başarılı ve en donanımlı yapısıyla örnek eğitim-öğretim kurumu Özel İpekyolu Kreş ve Anaokulu’nun Müdüresi Gamze Şanlı Ergün, gazetemize Kreş, Gündüz bakım evi ve Anaokulu hakkında açıklamalarda bulundu. Bireysel olarak 0-6 yaş ta bilişsel gelişimin  %80’inin tamamlandığını ifade eden Ergün, bu sebeple okul öncesine verilen emeğin mutlu yarınlar demek olduğunu söyledi. Modern ama özünü bilen, yoğun ama yormayan, eğlendirirken öğreten disiplini sevgiyle yoğuran bir eğitim sistemi kurduklarını da sözlerine ekleyen Özel İpekyolu Kreş ve Anaokulu Müdürü Gamze Şanlı Ergün ile gerçekleştirdiğimiz röportaj şu şekilde;

1

“Kreş ile Gündüz bakım evi arasındaki fark nedir?

Kreş ve gündüz bakım evi aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı önce bakım sonra eğitim kurumlarıdır. Kreş bölümü 36 aydan küçük öğrencileri kapsıyor. Gündüz bakım evi, 36 aydan büyük öğrencileri kapsıyor. Biz İpekyolu kreş ve gündüz bakım evi olarak 0 yaş grubundan 6 yaş grubuna kadar öğrenci alıp onları eğitim öğretim verebiliyoruz.

8

Şuanda da devam eden eğitim öğretim dönemimiz başladı zaten.  Bu yıl hızlı bir giriş yaptık. Önümüzde ki süreçte de öğrencilerimizle güzel vakitler geçireceğiz.

3

Öğrenciler hangi dersleri ve sosyal etkinlikleri görüyorlar?

Branş olarak İngilizce dersi alıyoruz haftada 10 ders saati İngilizce dersimiz var 5 ve 6 yaş grubunda. 4 yaş grubunda her gün yarım saat İngilizce derslerimiz var. Haftalık birer ders saati müzik dersimiz var. Birer ders saati de jimnastik,  Pilates, Yoga birlikte beden eğitimi dersi yapıyoruz.

7

Bir ders saati halk oyunları dersi yapıyoruz. Her sınıf için geçerli bu. Onun dışında okul öncesinin gerektirdiği sanat etkinlikleri, okuma yazma çalışmaları 6 yaş grubu için geçerli. Sanat etkinlikleri fen ve doğa etkinlikleri gibi vs. konularda da öğrencilerimizi kesinlikle donanımlı dolu dolu eğitim vermek için çalışıyoruz.

4

Günlük eğitimin ve beslenme ne şekilde?

Sabah 08.00’da başlıyoruz akşam 17.00’a kadar gerek branş dersleri gerek sınıf içi etkinliklerimizde devam ediyoruz. Çalışan aileler için çok güzel bir şey. Üç öğün de yemek yiyorlar zaten burada.  O bizim için önemli bir ayrıntı çünkü devlet okullarında ya da herhangi bir başka okulda yemek talebi aileden geliyor. Ya da bisküvi ya da başka şekilde aperatif olarak geçiriliyor.  Ama biz öğünlerimize de önem veriyoruz.  Zengin bir kahvaltı, çeşit öğle yemeği, ikindi kahvaltısına da biraz daha enerji veren yiyecekleri tercih ediyoruz.

2

Bilindiği gibi Bilecik’in ilk Özel Anaokulu sizsiniz, bu konuda bilgi verir misiniz?

İpekyolu ailesi genişledi bu yıl. İpekyolu anaokulu şubesi Bahçelievler’de bize katıldı. Anaokulu milli eğitim bakanlığına bağlı 36 aydan itibaren 6 yaşına kadar alabiliyor. Orası kreş gibi daha küçük yaşı alamıyor.  Orada da az önce saydığım branş dersleri, sınıf içi etkinlerin hepsi aynı şartta geçerli o okul içinde. Yine orada da öğretmenlerimiz müfredat gerektirmese de biz ihtiyaç olduğu için her sınıf için iki öğretmen düşünüyoruz.  Çünkü çocuklar bizim için önemli . Dolayısıyla öğretmen tek yetişemiyor. Vakit ayıramadığı için iki öğretmenle çalışıyoruz.

5

Geçen sene mezun ettiniz öğrencilerinizi takip ediyor musunuz?

Tabiî ki öncelikle ipekyolu ailesi olarak 6 yaştan mezun ettiğimiz öğrencileri ilkokula hazır bir şekilde  gitmeleri  geçen ilk yıl mezunlarımızı verdik. Bu sene biz onlardan çok umutluyuz. Tabi ki biz takip ediyoruz.  Öğretmenlerimizden ilerleyen zamanlar da öğrencilerimizin 1. Sınıf öğretmenlerinden bilgilerini alacağız. Biz takip ediyoruz öğrencilerimizi.

6

Okul öncesi eğitim neden önemli?

Okul öncesi eğitim, 0-6 yaş okul öncesi eğitim kapsamında. Bizim bireysel olarak 0-6 yaş ta bilinçsel gelişimimizin  %80 tamamlandığı dönem.  Kalan %20’si 6 yaş ve 18 yaş arasında yayılmış şekilde. Dolayısıyla biz 6 yaşına kadar olan çocuklarımızın ne kadar sağlam, ne kadar doğru yetiştirebilirsek ileri ki hayatlarında da onlar için önemli bir ayrıntı olacak. Çünkü artık 6 yaşından sonra ayakların yere sağlam basıyor olacak. Eğer biz de doğru şekilde eğitim verebilirsek ki bizim amacımız da bu.

10

0-6 yaş döneminde gelişen biliçsel gelişimimize en güzel şekilde çocuklarımızı yetiştirmek. Dolayısıyla ilkokula ya da ileri ki hayatlarında da bu 0-6 yaşın etkilerini görecekler çünkü bilinçaltına burada öğrendiğimiz işte İngilizceden tutun da matematiğe kadar bilinçaltında depolanıyor. İlerleyen zamanlar da sadece tozu alınarak bizim önümüze çıkıyor. O yüzden 0-6 yaş dönemi çok önemli.

9



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir