”ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ” ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

featured

Bilecik’te Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesince “Örtüaltı yetiştiriciliği” çalıştayı düzenlendi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, Bilecik’in zenginlik varlığının ortaya çıkarılması açısından organizasyonun önemine değindi.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Fahri Altay ise Bilecik’in arazi büyüklüğü yönünden Türkiye’de 58. sırada bulunduğunu belirterek, kentin büyük tüketim merkezlerine yakınlığı, değişken bir iklime sahip olması ve bitki deseninin zengin ve dört ayrı coğrafi bölgede yer almasının dezavantaj olduğunu kaydetti.

Dezavantajın avantaj olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Altay, ”Bu avantajı eğer iyi bir planlama, organizasyon ve ürün planlamasıyla takviye edebilirsek ve bunun altını da altyapı hizmetleriyle doldurabilirsek Türkiye’de İstanbul gibi birkaç İstanbul’u besleyebilecek bir potansiyelin ortaya çıkması demektir. Bilecik’in sosyo-ekonomik problemi var, köylerimiz hızla yaşlanıyor ve çalışacak insanlarımız yok. Bu oluşan göçü geriye döndürmek ancak parçalı topografyayı verimli hale getirmekle mümkün olacak.” diye konuştu.

Çalıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız’ın, ”Bilecik’te örtüaltı yetiştiriciliğinin durumu”, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Nuray Akbudak’ın, ”Örtüaltı sebze yetiştiriciliği”, Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ünlü’nün, ”Seralarda sulama teknikleri” ve Yardımcı Doç. Dr. Hayri Sağlam’ın, ”Örtüaltı meyvecilik ve bağcılık” gibi konularda sunum yapmasıyla sona erdi. AA



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir