Oruçlarını üç yıldır ’’hayırsever sofrası’’nda açıyorlar

 


     Köy Muhtarı Nizamettin Eryılmaz, AA muhabirine, köydeki iftar davetlerini veren ve adının açıklanmasını istemeyen hayırsever iş adamanın, üç yıldır köylüleri iftar öncesi meydanda kurulan çadırda bir araya getirdiğini söyledi. 
     Çadıra gelemeyen yaşlı ve hastaların evlerine yemek servisi yapıldığını belirten Eryılmaz, iftar sonrası köy meydanında toplanıp sohbet ettiklerini anlattı. 
     Eryılmaz, iftar buluşmalarındaki asıl güzelliğin, insanların bir araya gelerek sohbet etmesi ve birbirlerinin halini hatırını sorması olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 
     ''Köyümüzde eskiden iftar yemekleri evlerde yapılır ve köy konağında buluşulup hep birlikte oruçlar açılırdı. Büyüklerimiz gerek köy konağında gerekse birbirlerinin evlerine giderek bu geleneği sürdürüyordu. Ancak değişen dünya şartlarında bu güzellikler kayboluyor. Toplu iftar yemekleriyle bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Köylülerimiz iftar yemeğinde bir araya gelerek hem oruçlarını açmış oluyor hem de birbirlerinin hal ve hatırlarını soruyor. Gündüz oruç tutan köylüler, akşam iftardan sonra çay içerek yorgunluklarını çıkarıyor. Birbirlerinin sıkıntılarını dinleyip çözüm yolları arıyorlar.'' 
     
     -300 kişi aynı sofrada iftar yapıyor- 
     
     Köydeki toplu iftar geleneğinin sürmesini istediklerini bildiren Eryılmaz, insanların bir araya gelerek konuşup kaynaşmasının, 11 ayın sultanı ramazana özgü manevi unsurlardan biri olduğunu aktardı. 
     Eryılmaz, hayırsever iş adamı tarafından üç yıldır verilen iftar yemeklerine her gün ortalama 300 kişinin katıldığını ifade ederek, ''Her gün ayrı bir yemek listesi yapıyoruz. Ayrıca buraya gelemeyen yaşlı, dul ve hastalara yemeklerini evlerine götürmenin yanında yoldan geçen vatandaşlar da oruçlarını burada açıyor'' dedi. 
     Köylüler de, iftarda bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek, hayırsever iş adamına teşekkür etti. AA



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir