• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

OSMANELİ’NİN TARIMDAKİ BÜYÜMESİ DEVAM EDİYOR

featured

Osmaneli sahip olduğu 27 köyü ve bu köylerde yaşayan 5 bin 551 kişi ile, Bilecik İlinin en fazla köy nüfusuna sahip. Osmaneli aynı zamanda tarımda en çok nüfusun faaliyet gösterdiği verimli topraklara sahip.

Osmaneli, Sakarya, Göynüksuyu, Karasu, Göksu, nehirlerinin ilçe sınırlarından geçmesi ile sulanabilir arazinin yüzde 70 dolaylarında olduğu ve iklim olarakta Bilecik İlinin Antalyası olarak biliniyor. Osmaneli konumu sulanabilir tarım arazileri ve iklimi ile tarımda da önemli bir yer elde ediyor. Osmaneli bu avantajları kullanarak tarımdaki yükselişinide sürdürmeye devam ediyor.

Osmaneli’nin tarımdaki yeri ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’de son dönemlerde ekilen ürün çeşitliliğinin arttığına değindi. Başkan Şahin, ““Osmaneli’de, Belediyemizin Toptancı Hali sonrası özellikle ürün çeşitliliğinde büyük artış olmuştur. Taze fasulye, biber, tahıl, kavun, ceviz vb benzeri ürünlerin ilçemizde fazlaca ekilmeye başlandığı ve ürün çeşitliliğinin artmakta olduğu görülmektedir. Karpuz, domates, zeytin, şeftali, ayva, ıspanak, Trabzon Hurması, kiraz, erik vb ürünler ise yine ilk sıralardaki yerlerini korumuştur. İlçemizde ürün çeşidinin çokluğu alıcıların Toptancı Halimiz vasıtasıyla pazara girmesi ürün fiyatlarına olumlu etki yapmıştır” şeklinde konuştu.

“Kadın Girişimciler Kooperatifimiz de bu yıl faaliyete başlayarak pazara renk katmıştır”

Osmaneli Belediyesi’nin kurduğu yöresel üretim tesisleri ve kadın girişimcilere verdiği destekler ile büyümesini sürdürdüğüne değinen Başkan Şahin, “Osmaneli Belediyesi, kurduğu Yöresel Ürün Üretim Tesisleri ile tarımsal ürünleri işlemekte ve özelliklede “Tarım Kredi Kooperatifi”ile pazara sunmaktadır. Özellikle salça, ayva lokumu, meyve suyu, konserve, tarhana ve makarna çeşitleri, sebze-meyve kurutma, reçel, ayva perverdesi, turşu vb.ürünlerde belediyemiz marka haline gelmiştir. Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimiz de bu yıl faaliyete başlayarak pazara renk katmıştır. Tarımda ürün çeşitliliğini ve yeni ürünleri arttırmak hedefimize uygun olarak, Osmaneli merkez ve köylerine değer katacak tarımsal yatırımları yaparak çiftçimizin önünü acıyoruz. Mezbaha, toptancı hali, yöresel ürün üretim tesislerimiz ile çiftcilerimize büyük destekler sağlamaya devam ediyoruz. Yöresel ürün üretim tesislerimizi ve mezbaha tesisimizi büyütüyoruz, yakında açacağımız soğuk hava deposuyla tarıma desteklerimizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Osmaneli’de önceki yıllara göre hayvancılıkta büyük bir artış var”

Osmaneli’de önceki yıllara göre büyük bir artış olduğuna değinen Başkan Şahin, 2015 yılında 3 bin 500 adet büyükbaş hayvan olduğunu, 2019 yılında ise bu sayının 6 bin dolaylarına çıktığını ifade etti. Başkan Şahin, “Küçükbaş Hayvan sayısı 2015 yılında 14 bin 792 iken 2019 yılında 17 bin 500 adete çıkmış. Kanatlı hayvan sayısı 2015 yılında 1 milyon 025 bin 440 adet, 2019 yılında ise büyük bir artış göstererek 3 milyon 150 bin 000 adete yükselmiştir. Özellikle kanatlı hayvancılıkta Osmaneli, Bilecik ilinin yüzde 70’lik kısmını oluşturmaktadır. Osmaneli’de bulunan kanatlı hayvan işletme sayısı ise 45 adettir. Görüldüğü gibi Osmaneli son yıllarda hayvancılıkta büyük ilerleme kaydetmiştir. Bu yükselişin artarak devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

 


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir