• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

REKTÖR BEYDEMİR, 2 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI

featured

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirilen projeleri anlattı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve üniversitede bu yıl ikincisi düzenlenen ”Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni”nde gerçekleşen törende konuşan Beydemir, bir çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Rektör Beydemir, icraatlarını sırasıyla şöyle anlattı:

”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile göreve atandığım 4 Mart 2020 tarihinin üstünden yaklaşık 2 yıl geçti. Bu 2 yılda akademik çalışmalardan sportif ve kültürel faaliyetlere; teknik ve alt yapı işlerinden sanayi iş birliklerine kadar geniş bir alanda çok sayıda projeyi hayata geçirdik.

Göreve başlamamızın hemen akabinde 18 Mart 2020 tarihinde YÖK tarafından alınan “UZAKTAN EĞİTİM” kararıyla online eğitime geçen ilk üniversitelerden bir tanesi olduk. Toplam 3915 dersin 3016’sını uzaktan eğitim yoluyla vererek öğrencilerimizin eğitimlerinin sekteye uğramadan devam etmesini sağladık. Bu dönemde 16099 öğrencimizin tamamı uzaktan eğitim görerek eğitimlerine devam ettiler. Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın uzaktan eğitime adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler ve teknik destekleri eksiksiz olarak tamamladık.

Üniversiteler içinde bulundukları toplumla doğrudan iletişim kurarak eğitim, kültür, sosyoekonomik yaşantı gibi pek çok alanda belirleyici ve yol gösterici olmalıdır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin eğitim başta olmak üzere tüm alanlarına doğrudan ve pozitif katkılar sunmaktayız. Üniversitemizin ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE olması için kapsamlı ve etkin çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımızı hem “YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZ” hem de “TÜRKÇE ÖĞRENİMİ UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİMİZ” eliyle yerine getirmekteyiz.

Üniversitemizde 10 yıllık süreçte ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI 622 iken bu sayıyı %128 oranında artırarak 1422’ye çıkardık. Bu artış, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yalnızca iline, bölgesine ve ülkesine hizmet eden bir üniversite olmakla kalmayıp tüm dünyaya ve insanlığa hizmet eden uluslararası bir üniversite olması açısından atılmış çok önemli bir adımdır. TÖMER’de son iki yılda eğitim gören öğrenci sayımız ise 556 kişi olmuştur. Göreve başladığımızda üniversitemizde 26 ÜLKEDEN öğrenci eğitim alırken ülke sayımızı da 52’ye yükseltmiş durumdayız. Bu artışı önümüzdeki süreçte de sürdürmek ve 2 BİN MİSAFİR ÖĞRENCİ HEDEFİMİZE ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekteyiz.  Mezun ettiğimiz misafir öğrencilerimizin; ülkelerine döndüklerinde FAHRİ ELÇİLERİMİZ olduklarını biliyor ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz.

Üniversitelerin asıl sahipleri öğrencilerdir. Tüm öğrencilerin eğitim olanaklarından eşit ve eksiksiz faydalanmasını sağlamak ise biz idarecilerin görevidir. Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü vasıtasıyla engelli öğrencilerimiz için yaptığımız çalışmalar neticesinde ENGELSİZ ÜNİVERSİTE sıralamasında 116 üniversite arasında 2. sıradayız. Hedefimiz; bu başarımızı muhafaza edip en yakın sürede tüm üniversiteler arasında 1. sıraya yükselmektir. Aynı şekilde ERİŞİLEBİLİR ÜNİVERSİTE sıralamasında kazandığımız 3.’lük derecesini de daha üst sıralara taşıma gayretindeyiz. Bunun yolunun da tüm kampüslerimizi toplumun tüm kesimlerinin %100 erişimine açmaktan geçtiğinin bilincindeyiz.

Üniversitemizin; çeşitli sıralama kriterlerinde dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yer alması için tüm birimlerimizle koordineli ve etkin bir çalışma içerisindeyiz. Göreve gelmemizin hemen ardından yapımına başladığımız ve kısa sürede hayata geçirdiğimiz KAMPÜSPARK PROJESİ ile daha yeşil bir kampüs olma adına önemli bir adım atmış olduk. SÜRDÜRÜLEBİLİR VE YEŞİL KAMPÜS olma yolunda atılması gereken en önemli adımlardan biri olan ATIK YÖNETİMİ; SIFIR ATIK KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZ koordinesinde etkin ve kararlı bir şekilde yerine getirilmektedir. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar neticesinde Eylül 2021’de SIFIR ATIK BELGESİ aldık. Aralık 2021’de ise dünyanın en yeşil üniversitelerinin sıralandığı GREENMETRIC sıralamasında dünyada ilk 300 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ olarak büyük bir başarı kaydettik. Dünyanın bizden sonraki nesillere bırakılacak bir emanet olduğu bilinciyle hareket ediyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.

Üniversitemizin kapladığı alanın HACİM VE NİTELİK bakımından yeterli hale gelmesi için iyileştirme faaliyetlerinin yanı sıra kamulaştırma çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu bağlamda görevimizin İLK YILINDA 13 bin 174 m²; İKİNCİ YILIMIZDA 74 bin 400 m² olmak üzere TOPLAM 87 bin 574 m² alanda kamulaştırma gerçekleştirerek bu alanları üniversitemize kazandırdık. Kamulaştırması tamamlanan bu alanlarda gerekli altyapı çalışmalarımızı başlattık ve halen devam ettiriyoruz.

Kamulaştırma faaliyetlerinin yanı sıra alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız da sorunsuz ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Yapımına Şubat 2018’de başlanan H BLOK inşaat işleri göreve başladığımızda %76 seviyesinde iken 2021 yılı içerisinde yapımı tamamlayarak hizmete açtık. H Blok’ta 32 ADET SINIF, 7 ADET AMFİ, 10 ADET ÖĞRENCİ LABORATUVARI VE 60 ADET ARAŞTIRMA LABORATUVARININ yanı sıra 230 ADET OFİS bulunmaktadır. SAĞLIK BLOKLARI olarak hizmete açtığımız komplekste TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLE ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI çalışmalarına devam etmektedirler. Gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından DİŞ HEKİMLİĞİ HASTANESİ ve FAKÜLTESİNİ de yine bu Sağlık Bloklarında hizmete açmayı planlamaktayız.

Mart 2020’de %43 seviyesinde devraldığımız üniversitemizin ANA NİZAMİYE KAPISI inşaat işlerini de yine çok kısa bir zaman içerisinde tamamladık. 26 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla kampüsümüze giriş çıkışların yeni kapımızdan yapılmasını sağladık. Malumunuz olduğu üzere eski giriş kapımızda bir süre önce restorasyon çalışmalarını başlattık ve halen devam ettirmekteyiz. Bu restorasyon çalışmalarımız, uluslararası öğrencilerimizin vatandaşı oldukları ÜLKE BAYRAKLARI İLE DONANMIŞ YÜRÜYÜŞ YOLU ile birlikte üniversitemize farklı bir değer katacaktır. Günbegün artan ve artmaya devam edecek olan yabancı uyruklu misafir öğrencilerimiz için kendi bayraklarını kampüsümüz içerisinde görebilecekleri, eşi olmayan bir proje şu an yapım aşamasındadır.

Akademik ve idari personelimizin ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik ekipman desteğimizi sürdürmekteyiz. Bu bağlamda, 2 yıllık süreçte 298 MASAÜSTÜ, 140 DİZÜSTÜ olmak üzere toplam 438 BİLGİSAYARI personelimizin hizmetine sunduk. Üniversitemizde görev yapan tüm personelimizin teknik olarak EN ÜST DONANIMLI ekipmanlarla çalışmasını sağlamak istiyoruz. Bu sebeple Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız vasıtasıyla ihtiyaçların tespiti ve tedariki noktasında çalışmalarımız devam etmektedir.

KAMU KAYNAKLARININ ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI ilkesinden hareketle 9 Aralık 2021 tarihinde PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AHŞAP ÜRETİM TESİSİNİ hizmete açtık. Bu atölye üniversitemize iki önemli konuda avantaj sağlayacaktır.  Bunlardan ilki üniversitemizde ihtiyaç duyulan mobilya ürünlerinin TERMİN SÜRESİ, diğeri ise ÜRÜN MALİYETLERİDİR. Üniversitemizin mevcut, yeni eklenen ve eklenecek olan bölümlerini hesapladığımızda bu maliyetler KAMU MALİYESİ açısından ciddi rakamlara tekabül etmektedir. Bu tesisimizde üretilen mobilya ürünleri üniversitemizi ciddi bir mali yükten kurtaracaktır.

İlimizdeki sanayi kuruluşları başta olmak üzere çok sayıda kamu ve özel sektör ile iş birlikleri yapmaktayız. Yaptığımız iş birliği anlaşmalarında SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, KAMU YARARI, ÜLKEMİZİN 2023 VİZYONU, ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM KALİTESİ gibi çok sayıda kriteri göz önünde bulunduruyoruz. Lokman Hekim Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi çok sayıda saygın üniversite ile çeşitli alanlarda iş birlikleri yaptık. İlimizdeki önemli sanayi kuruluşları ile AR-GE ve İNOVASYON odaklı iş birlikleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada özellikle ilimiz sanayici ve iş insanlarına teşekkür etmek istiyorum. ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYAN, MADDİ-MANEVİ DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN VE ÜNİVERSİTEMİZLE HER AN İLETİŞİM HALİNDE OLAN TÜM SANAYİCİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.

Üniversitemizde yapılan BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ desteklerinde YÜKSEK ORANDA bir artış gerçekleştirdik. Bu artış orta ve uzun vadede öncelikle üniversitemize, daha sonrasında ise bölgemiz ve ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Akademisyenler olarak bizler bilimin, hayatın her alanında hâkim güç olmasını tesis etmek durumundayız. Bu nedenle konuşmamın başında da belirttiğim gibi yalnızca öğrenci eğitmekle kalmayıp kendi akademik çalışmalarımızı da sürekli güncel ve aktif tutmak zorundayız. PROJE GELİŞTİRME ve KOORDİNASYON OFİSİ vasıtasıyla hem akademisyenlerimize hem de ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİNE yönelik projelerin geliştirilmesini; ulusal ve uluslararası düzeyde AR-GE projelerinin hazırlanmasını sağlamaktayız. Ümit ediyorum ki yakın zamanda, ses getirecek çok sayıda projeye imza atacağız.

Son iki yıllık süreçte Covid-19 pandemisinin getirmiş olduğu olumsuzluklara rağmen üniversitemizin bilimsel performansı da gözden kaçırılmamalıdır. Akademisyenlerimiz bu süreçte online eğitim çalışmalarına hız verirken araştırma çalışmalarını da büyük oranda ihmal etmemişlerdir. SADECE WEB OF SCIENCE verilerine göz atacak olursak, 2019 YILINDA web of science’de yer alan makale sayımız 151 iken bu sayı 2020’de 200; 2021 YILINDA ise 238’e yükselmiştir. Böylece %60 seviyesinde bir artış sağlanmıştır.

2021 sonu itibarıyla toplamda 328 öğretim üyesine sahip olan üniversitemizde öğretim üyesi başına düşen BİLİMSEL YAYIN ORANININ 0,7 olduğu görülmektedir. Türkiye’deki üniversitelerin yayın oranları dikkate alındığında üniversitemizin bilimsel araştırma sıralamasında önemli bir yerinin olduğu anlaşılmaktadır. Çalışmalarıyla üniversitemizin bilimsel yükselişine katkıda bulunan tüm akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Fakat ömrünü sadece üniversitede bilimsel çalışmalarda geçirmiş, bir araştırmanın öncesini ve sonrasını az çok bilen birisi olarak biraz önce ifade ettiğim yayın sayısı ve oranının araştırmacılarımız tarafından daha yukarılara çekilebileceğini biliyorum. Çünkü böyle bir potansiyelin, yaş ortalaması oldukça genç olan üniversitemizde bulunduğunu yakından gözlemliyorum.

Akademik çalışmalarla ilgili teşviklerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Özellikle ATAMA-YÜKSELTME KRİTERLERİNDE bazı değişikler üzerinde çalışmalarımız PROJE GELİŞTİRME ve KOORDİNASYON OFİSİMİZ ile birlikte devam etmektedir. Söz konusu çalışmalarımız biter bitmez bu değişiklikleri de gündeme alacağımızı buradan belirtmek isterim. Özellikle üniversite dışından (TÜBİTAK, AB, SANAYİ GİBİ) projelerde yürütücülük koşulu, proje kültürünün oluşmasında önemli bir teşvik unsurudur. Üniversitemizde bu konu ile ilgili alt yapımızı da oluşturduğumuzu biraz evvel ifade etmiştim.

Bir yandan akademik çalışmalarla üniversitemizin ve ilimizin marka değerini yükseltmeye çalışırken diğer yandan da üniversitemizi kent ve bölge yaşamının her alanında merkezi konuma yerleştirme gayretindeyiz. Aktif hale getirdiğimiz ve yeni kazandırdığımız UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZLERİ maharetiyle ilimiz ve bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel pek çok alanına doğrudan katkılar sağlamaktayız.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ’mizde;

  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği,
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Güvenli Kullanımı,
  • Arıcılık,
  • Autocat,
  • TYT

Gibi birbirinden farklı alanlarda birçok kurs ve eğitimi düzenli olarak vermekteyiz. Önümüzdeki süreçte bu merkezimizi daha da etkin hale getirerek ilimizdeki vatandaşlarımızın tamamına hitap edebilecek pek çok kurs ve eğitimleri vereceğiz.

İlimiz bir yandan DOĞALTAŞ kaynağı; diğer yandan önemli bir TARIM merkezidir. Bu sektörler için araştırma ve uygulamalar yapmak amacıyla iki yeni merkezi hizmete aldık. DOĞALTAŞ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ, ilgili bölümlerin lisansüstü akademik çalışmaları için destek sağlayacaktır. Ayrıca ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİ çerçevesinde bilimsel ve teknik çalışmalar yapacak; elde edilen sonuçların sanayimize aktarımını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sektörün AKREDİTE ANALİZ RAPORLARI ihtiyacına da cevap verebilecektir.

TARIMSAL UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ise ilimizdeki küçük ve orta ölçekli tarımsal faaliyetlerin AR-GE çalışmaları için uygulama eğitim merkezi olacaktır. Gerek öğrencilerimizin eğitiminin gerekse bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerin daha iyi bir seviyeye ulaşması için bilimsel ve gerçekçi politikalar bu merkez aracılığı ile hayata geçirilecektir.

Üniversitemizde İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜN hâkim olması adına bazı çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle zaman zaman çeşitli vesilelerle bir araya gelmekteyiz. KÜTÜPHANE SÖYLEŞİLERİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI gibi öğrencilerimize yönelik faaliyetlerimizin yanı sıra akademisyenlerimizin tamamına yakını ile EĞİTİM KALİTESİ TOPLANTILARI gerçekleştirdik. Bu toplantılarda hocalarımızın GÖRÜŞ, ÖNERİ VE TALEPLERİNİ dinlerken kendilerine ÜNİVERSİTEMİZ, VİZYONU, MİSYONU VE GELECEK HEDEFLERİMİZ hakkında bilgilendirmeler yaptık. Öğrencilerimizden, akademik ve idari personelimizden gelen tüm talepleri, tüm önerileri değerlendirerek ivedi şekilde çözümü yoluna gitmekteyiz. Yaptığımız her çalışmada, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ORTAK AKLIN YANSIMASI için bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz.

İlimizin tarihi dokusu ve misyonu, doğal güzellikleri, büyükşehirlere olan yakınlığı gibi çeşitli etmenleri dikkate alarak kurduğumuz bir hayalimiz vardı. Gelinen noktada TIP FAKÜLTESİ, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ gibi sağlık öncelikli fakültelerimizin açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Haziran 2020’de TIP FAKÜLTESİ; Haziran 2021’de ise DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ kurulması kararları Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tıp Fakültemizin kurulması ardından Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon süreçlerini ivedi şekilde tamamlayarak Bilecik Devlet Hastanesi’nin üniversitemize ait EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ olmasını sağladık. Vatandaşlarımızın YERİNDE VE YETERLİ sağlık hizmetini en üst seviyede alabilmesi için akademik kadromuzu büyük bir titizlikle güçlendiriyoruz. Lokman Hekim Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi gibi paydaşlarımızla çok sayıda iş birliği protokolü imzaladık. Sakarya Üniversitesi ile yaptığımız protokol neticesinde Tıp Fakültesi öğrencilerimizi 2021-2022 eğitim öğretim döneminde eğitimlerine başlattık. 19 Ocak 2022 tarihinde düzenlediğimiz BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ ile tıp fakültesi öğrencilerimiz hekimliğe ilk adımlarını atmış oldular. Önümüzdeki süreçte fiziki ve teknik alt yapı çalışmalarını tamamlayarak öğrencilerimizin Bilecik’te; kendi üniversitelerinde eğitim görmelerini sağlayacağız.

Yeni kurulan fakültelerimizden bir diğeri olan DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’nde de gerekli çalışmaları büyük bir titizlikle yapmaktayız. Diş Hastanesi için yaptığımız görüşmelerin olumlu sonuçlanması ile ümit ediyorum ki yakın zamanda Diş Hekimliği Fakültemize de öğrenci kabul edebileceğiz.

Üniversitemizde yaptığımız ve yapacağımız projeleri YILDA 2 DEFA olmak üzere ilimizdeki basın mensupları ile paylaşıyoruz. Kendileri ile bugüne kadar 4 DEFA bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Yakın zamanda yine bir toplantı tertip edip bir araya geleceğiz. Üniversitemizde yapılan iş ve işlemleri KAMUOYU İLE PAYLAŞILABİLMEMİZİN EN ETKİN YOLU, ilimizdeki değerli basın emekçileridir. Üniversitemizin kentimizle, bölgemizle ve tüm kamuoyuyla iletişimini sağlayan gazeteci dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Yaptığımız projelerimizin yanı sıra gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz birtakım projelerden de bahsedip sözlerime son vermek istiyorum. Üniversitemizin önemli bir eksiği olarak gördüğümüz YENİ ÖĞRENCİ YEMEKHANESİ projesinin müjdesini hem öğrencilerimize hem de personelimize buradan vermek istiyorum. Yakın zamanda yapımına başlamayı planladığımız yeni yemekhane ile öğrencilerimiz DAHA KAPSAMLI, DAHA KONFORLU ve DAHA STERİL bir ortama kavuşmuş olacaklar.

Üniversitemizde bulunmasını istediğimiz KAPALI SPOR SALONU ile KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ projelerimiz için çalışmalarımız devam etmektedir.  Bu projelerimiz bizleri üniversitemiz adına hayallerimize bir adım daha yaklaştıracaktır. Tüm bunların yanında ÖĞRENCİ ÇARŞISI projemiz ile de öğrencilerimizin kampüs içi yaşamlarına doğrudan ve olumlu katkı sağlamış olacağız. Bu konu ile ilgili de şehrimiz sanayicilerinin destek vereceğini kuvvetle ümit ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi üniversitelerin gerçek sahiplerinin öğrenciler olduğu gerçeğinden hareketle, öğrencilerimizin hem eğitimlerini en iyi şartlarda almasını hem de sosyal yaşamlarını en yüksek standartlarda devam ettirmelerini amaçlıyoruz.

Üniversitemizin BİLİM, KÜLTÜR, SPOR, SAĞLIK ve diğer TÜM ALANLARDA dünyanın en saygın üniversiteleri arasına yükselmesi ve orada kalıcı olması için uğraş veriyoruz. Başta bizleri ülkemiz için hizmet etmeye tensip buyuran CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmak üzere yaptığımız çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.”

 


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir