TARIM HÜKÜMLÜLERE DE HAYAT VERECEK

Protokol imza törenine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bağlı Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı İlhan Doran ile Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Şen katıldı.

Doran yaptığı açıklamada bu protokol sayesinde  hükümlülerin özellikle ipek böcekçiliği ve mantar alanında yetiştirilip, daha sonrasında bunu kazanç kapısı haline getirebilmelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Protokolün ilk aşamasında 3 hükümlünün çalışmalara katılabileceğini ifade eden Doran, daha sonraki dönemlerde bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çağdaş infazın asıl amacı hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirten Kurum Müdürü Şen ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hedefle, hükümlü ve tutukluların eğitimi, rehabilitasyonu, tahliyelerinden sonra hayatlarım kazanabilecekleri derecede bir iş ve sanat öğretimi, serbest hayatta başarı gösterebilmeleri için gerekli bilgi ve beceriye sahibi olmalarım sağlamak, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak ve iyileştirmek, devletine, milletine bağlı, yasalara saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üretici ve yapıcı birer vatandaş olarak toplumdaki yerlerini almalarının sağlanmasıdır.

Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna bağlı olarak faaliyet gösteren Bayırköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda ki mevcut hükümlüler İş yurdu Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yaparak iş akitlerine istinaden çalıştırılmaktadırlar. Halen Bilecik Belediyesi park ve bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak Pelitözü’nün (Gölpark) temizliğinde 4 hükümlü çalıştırılmaktadır.

“Suçluyu kazırsan altından insan çıkar.”, “İnsan muhteşem bir varlıktır, her ne ararsan kendinde bulacaksın, insanın serveti, kendi kişiliğinde olmalıdır.” Düşünceleri ile çalışan kurum idaresi mevcutlarında barındırdıkları hükümlüleri topluma yeniden kazandırılma aşamasında yoğun çaba sarf etmektedirler. Bayırköy Açık Ceza İnfaz Kuramımdaki atıl iş gücünü faaliyete geçirmek için mobilya ve marangoz atölyesi kurulmuştur. Bu atölyede çeşitli ahşap ve mobilya işleri ile park ve bahçelerde kullanılmak üzere piknik masal an ve bank üretimleri yapılmakta aynca çerçeveli, 3 boyutlu Osmanlı armaları üretimi yapılmaktadır.

Ayrıca çeşitli çatı tamiratları, temizlik işleri, çeşitli ahşap işçilikleri ve buna benzer birçok iş bir protokol dahilinde yapılabilmektedir.

Bugün ise burada Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nın sebze, meyve, seracılık ve fidancılık üretim işlerinde hükümlü çalıştın İması konusunda protokol yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Buradaki temel amaç yukarıda belirtilen hedeflere ulaşmaktır. Ben öncelikle böyle bir imkanı kurumumuza sağladığından dolayı Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. İlhan Doran’a ve aynı dekanlıkta görevli sayın Mehmet Laçin’e sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunarım.

Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda halen 250 ila 280 hükümlü barındınlmaktadır. Hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmek tahliyeleri sonrasında topluma dönmeleri için kendilerine meslek edinmelerim sağlamak için tüm çabalar sarf edilmektedir. İş yurdu müdürlüğümüzce protokol yapılması halinde veya herhangi bir mal ve hizmet alımı halinde herhangi bir ihale yapmaya gerek yoktur. 4734 sayılı kanunun 3. maddesinin (e) fıkrası gereğince iş yurdumuz istisnalar kapsamına alınmıştır.”

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir