ÜNİVERSİTE KENDİ ÜRÜNLERİ İÇİN SATIŞ NOKTASI OLUŞTURABİLİR

Ürünler Güzel Sanatlar Fakültesi’nde  satılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Tarım Bilimleri Fakültesi tarafından yetiştirilen ürünlerden bazılarının satışı gerçekleştiriliyor. Fakat bu ürünlerin daha iyi şartlarda ve özellikle üniversite içindeki öğrencilere satışının daha uygun olacağını belirten Doran, bu şekilde ürünlerin de tanıtımının daha iyi gerçekleştirileceğini savundu.

Ürünler için üniversitede satış noktası oluşabilir

Tarım Bilimleri Fakültesi özellikle İpek Böcekçiliği ve mantar yetiştirme alanında adından sıkça söz ettiriyor. Üniversite bünyesinde yetiştirilen diğer meyve ve sebze ürünleri  bazı alanlarda pazara çıksa dahi tanıtımı çok fazla yapılamıyor. Dekan Doran,  Üniversite bünyesinde doğal bir ortamda sağlıklı yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin, uygun satış noktalarıyla birlikte özellikle üniversite öğrencilerinin talebine sunulmasını desteklediğini belirtti. Hem öğrencilere farklı bir imkan sunulması hem de üretime teşvik amaçlı olarak üniversite içerisinde bir satış noktası oluşturulabileceğini belirten Doran, bu şekilde ürünler de de bir artış olabileceğini belirtti.

İsim değişikliği tanıtımı arttırdı

Daha önce Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri  olan fakülte isminin Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesiolarak değiştirilmesinin fakültenin tanıtımı adına büyük yararı olduğunu belirten Doran, “Yaptığımız aktivitelerin basında yer alması da tanıtımımıza mbüyük bir katkı sağladı.  Koza Birliği Başkanı Ali Bey ile de irtibata geçtik. Bize hem fidan hem de larva desteği sağladı.” İfadelerinde bulundu.

Hükümet desteği teşviği artırıyor

Son zamanlarda İpek Böcekçiliği alanına olan ilginin arttığını dile getiren Doran, “ Tabi ki hükümetlerin desteği de bu işleri yapanları teşvik ediyor. Destek kapsamı genişledi. Bir çok yeni ürünü de dahil ettiler. Dış ülkelerin tarım politikalarının değişmesiyle birlikte bazı ürünler bazı bölgelerde gözükmeye başladı. Tarım Bakanlığı ülkeyi 30 havzaya ayırıyor. Bu havzalarda oradaki tarım kuruluşları ve üniversitelerin ilgili kuruluşlarının katılımıyla yapılan toplantılarda bu havzaya hangi ürünler uygun diye bakılıyor. Hangi ürün uygunsa ürün destekleniyor. Sizin burası için ekonomik olmayan bir bitki yetiştirmeniz değil de, burası için ekonomik olan bitkiyi yetiştirmeniz destek için önemli. Bunun da doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir