Yağcı’dan 14 proje daha

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha önce açıklamış olduğu 16 projeye ek 14 proje daha açıklayarak toplamda 30 projeyi Bilecik halkıyla paylaştı.

“Bilecik’imizi 2023 Türkiye’sine taşırken Cumhuriyetimiz 100’üncü yılına adım adım ilerlerken Bilecik’imizde gelecek zaman dilimi içerisinde şehrimizin marka değerlerini oluşturacak projelerin ilk dilimini seçim sürecinin başlangıcında 16 proje olarak açıklamıştık. Ve devamında da şehrimiz adına, geleceğimiz adına önümüze hedef olarak koyacağımız 14 projemizin daha olduğunu ve bunların da zaman geldiğinde açıklayacağımızı ifade etmiştik.

 

‘Var gücümüzle çalışmaktayız’

 

Gerçekten ilimizde 10 yıl içerisinde yerel yönetim olarak yaptıklarımız hepinizin malumu. Bunun takdirini hem değerli basın mensuplarımıza hem de saygı değer hemşehrilerime ve halkımıza bırakıyorum. Genel idare olarak ilimiz bazında ve ülkemiz bazında 12 yıl içerisinde yaptıklarımız da tüm kamuoyunun gözü önünde. Biz geldiğimiz günden itibaren milletin ta kendisi olan halkın içinden çıkan bu iktidar geneliyle yereliyle gecesini gündüzüne katarak bu güzide toprakların imar ve ihyası için bugünümüzü ve geleceğimizi teminat altına almak için ve gerçekten gelecek zaman dilimlerine ilişkin olarak bu ülkemizi, milletimizi, bayrağımızın prestijini yükseltebilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Allah’a çok şükürler olsun ki dünden çok çok iyiyiz ama yarın daha da iyi olma kiçin çalışmak, çalışmak, çalışmamız gerektiğini ama nasıl bir nasıl çalışma birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde çalışmamız gerektiğini bilen, inanan ve bu doğrultuda çaba harcayan bir düşüncenin temsilcisiyiz.” şeklinde konuşmasına başlayan Başkan Yağcı projelerini şu şekilde sıraladı:

“Birinci olarak, şehirler simgeleriyle anılırlar. Ben şehircilikte simgelerin önemine çok inanıyorum. Osmanlı Arması’nı yaptık gerçekten Bilecik’e gelen herkes bu armanın önünde bir fotoğraf çektirmeden gitmiyor. Birçok insanın bugün fotoğraf albümünü açtığımızda bu  Osmanlı Arması’nı görebilirsiniz. İşte yeni Bilecik’imizin gelişen yüzü TOKİ konutlarının olduğu o bölgedeki kavşağa özellikle ışıklandırmasıyla ana yoldan da çok iyi görülecek hızlı tren hattından da görülebilecek düzeyde yüksek, 15 m yüksekliğinde olacak gerçekten yükselen Türkiye Anıtı dediğimiz böyle güzel Türkiye Cumhuriyetimizin oturduğu sağlam temelleri gösteren ve aynı zamanda gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin Selçuklu, Osmanlı ve geçmişin bir devamı olduğunu simgeleyen ve yükselişi simgeleyen böyle şehrimizde gelecek zaman diliminde gerçekten gelen herkesi de şehrimizde yaşayan herkesi onurlandıracak bir anıtsal çalışmayı bir taraftan da başlattık.

İkinci aşamada Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bizim bir hafriyat alanımız var. Burada hemşehrilerimiz tabi hafriyatın döküldüğü zaman dilimleri içerisinde bizlere son derece sitem ettiler. Biz de dedik ki, ‘Sizi burada evet bir mağduriyet vardır. Hafriyat dökülürken sıkıntılar oluşabilir ama öyle şey yapacağız ki zaman geldiğinde siz bize hakkınızı helal edeceksiniz ve diyeceksiniz ki iyi ki buraya hafriyat dökülmüş. İyi ki bu dere dolmuş burası Bilecik’in en güzide park ve mesire alanlarından gençlik alanlarından birisi haline gelecek dedik ve gerçekten o hafriyat alanına ilişkin çok özel bir proje hazırladık ve Ertuğrulgazi Mahallelerimizi spor anlamında rahatlatacak orada o bölgemize yeni gelişen bir bölgemiz. O bölgemize heyecan katacak, enerji katacak, o bölgenin gelişmesini hızlandıracak o bölgeye yönelik olarak Ertuğrulgazi adını vereceğimiz bir güzel park inşallah orada nasip olursa gerçekleştireceğiz. Komplike güzel hafriyat alanının her milimini değerlendirdiğimiz özel bir çalışma olacak.

Bilecik’te avcılık ve atıcılık kulüplerimiz var. Onlara da çok özel projemiz var. Onlara sözümüz de vardı. Biliyorsunuz atışların yapıldığı alan daha önce Gençlik Spor Bakanlığına belediyemiz tarafından 10 yıllığına tahsis edilmişti. Bunun süresi doldu. Bu alanı şimdi biz Gençlik Spor Bakanlığımızdan geri aldık. Biz de yine oradaki mevcut olanları da değerlendirerek katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bilecik’te artık bu alanda gerçekten atış sporları noktasında yapılabilecek her şeyleri içeren bu noktada Avrupa’da geçerli tüm normları karşılayacak nitelikte bir atış poligonu yapmak istiyoruz. Artık insanlarımız sağda solda bu enerjilerini harcamalarına kaçak göçek iş yapmalarına gerek olmayacak. Aynı zamanda burada iki tane büyük paintball alanı da olacak. Yani gençlerimizden bu konularda çok ciddi talepler geliyor, paintball sahaları isteniyor. Çünkü nüfusumuzun 3’te 2’si genç ve talepleri de buna yönelik olarak çok farklı. Çok farklı etkinlik alanlar istiyorlar. Biz bunları da değerlendirerek buraya önce güzel bir kapalı atış poligonu açık trap atışlarının yapılacağı atış poligonlarını ve gençlerimize ilişkin atış sporlarının yapılacağı, oyunların oynanacağı paintball alanlarıyla birlikte o bölgemiz mezarlık altındaki o bölgemiz bundan sonra ailelerimizin gelip çocuklarını piknik olarak oynatacakları kendilerini atışını yapacakları veya paintball oynayacakları şehrimizin gözde alanlarından biri haline getireceğiz.

Bilecik’te hiç hayvan barınağı yokken hayvan hakları ve benzeri noktalarda hiçbir çalışma yapılmamışken Bilecik Belediye Başkanlığı olarak geldiğimiz günden itibaren bu konuda belki amatörce ama gerçekten bir hayvan sever olarak belediyemizin imkanları ölçüsünde gerekli organizasyonları yapmaya çalıştık. Önce aşağıda Karasu bölgesinin olduğu bölgede bir hayvan barınağı yaptık daha sonra oradaki alan dar gelince bu Hürriyet Mahallemizin çöplük yolunun uç kısımlarında özel bir alanı tahsis ettirdik ve geniş bir alana yapılaşmaya başladık. Fakat bu çok kapsamlı bir çalışma değildi. Bu dönem içerisinde gerçekten Bilecik’te artık bunun en üst seviyede yapıldığını, her tür hayvanın bu noktada sağlık hizmetinin alabileceği çocuklarımızın gençlerimizin gezdiğinde burada hayvanlara ilişkin olarak sevgilerini tatmin edecekleri onlarla birlikte olacakları mekanlarında olacağı çok modern standartlara uygun hatta standartlar üstü gerçekten hayvanlarımızın rehabilitasyon merkeziyle birlikte hayvanlarımızın böyle konforlu bir şekilde otelleri olacak. İzne giderken, tatile giderken hemşehrilerimizin hayvanlarını emanet olarak bırakacağı onların burada otel konforu içerisinde hizmet sunacak gerçekten bu konuda da iddialı bir çalışmayı ortaya koyacağız.

Bilecik’te Bilgi Evleri’ne geçiş yapıyoruz. Her mahallemizde gelecek zaman dilimi içerisinde gençlerimize hizmet sunabilecek özellikle ekonomik geliri fazla olmayan gençlerimizin internetlerden diğer şeylerden faydalanamayan gençlerimize kartların dağıtılarak buralara rahatça girilip kullanılabileceği buralarda kursların diğer şekillered yapılabileceği, şehir içerisindeki diğer kurum ve kuruluşların enerjilerinin de buralarda kullanılarak gençlerimize ve çocuklarımıza eğitim imkanları sunulacağı bilgi evlerini başlatıyoruz. Gençlerimize rehberlik yapacak, arkadaşlık yapacak ve bu anlamda da onlar kendilerini burada sahipsiz görülmeyecek. İlki de bunun Kültür Kongre Merkezimizin karşısında Uğur Mumcu Parkı’nın devamında bir boşluk alan var. İlk bilgi evini de nasip olursa oraya yapacağız. Buna ilişkin de Kalkınma Ajansına gerekli başvuruyu da yaptık. İnşallah bunu da burada gerçekleştireceğiz.

Hamsu Vadisi girişinde 3 basamaklı alanlarımız var. Biz bunları yerlerini de belirlerken turizm aksı noktasında belirledik. 3 aşamalı olan o bölgede Sultaneli Hanımlar Çarşısını nasip olursa oluşturacağız. Bu komplike bir proje hanımlarımızın evde de üretmeye yöneltecek bir proje. Burada öğretmeye ve üretmeye atölyelerin olduğu üretecekleri öğrenecekleri bir proje olacak. Gerçekten Bilecik’in bundan sonra turizm hareketliliği noktasında gelenler buraya buraları ziyaret etmeden, buralara uğramadan gidemeyecekler. Çünkü Bilecik’in el ve ev işlerini üreteceği pazarlandığı turizmde marka değer mamullerin satıldığı bu anlamda alanlardan birisi haline gelecek. Bilecik’imizde her zaman söylüyoruz. Yapılan anketlerde yaptırdığımız araştırmalarda hanım kardeşlerimizin ancak %27’si ticaret hayatı içerisinde ekonomik gelir elde ediyor. %73’ü evde eşlerinin çocuklarının bakımıyla uğraşıyor. Biz ilk aşamada bu oranı %50’lere çekmek istiyoruz. Hanım kardeşlerimizde evde üretim imkanı sunmak istiyoruz. ‘Ya Başkanım 10 yıldır Belediye Başkanısın, bu yeni mi aklınıza geldi?’ diyebilirsiniz. Ama önce toplumun genelini ilgilendiren projeler yapmamız gerekti. Biz bunları bugün bitirdik. Artık hane halklarına doğru adım atma gücünü hissediyoruz belediyede. Hemşehrilerimizin bireysel bazda da mutlu edebilmek için onlara katkı sağlamanın yollarını arıyoruz. Bilecik Belediyesi’nin bundan sonra da hedeflerinden birisinin de bu noktada daha kılcal damarlara girerek insanlarımıza bu anlamda destek olmak olduğunu biliyoruz. Bu projede şu anda başvuruları yapıldı. Bir taraftanda çalışmaları devam eden önemli projelerimizden bir tanesi.

 

‘Gençlerin taleplerini göz ardı edemeyiz’

 

Genç nüfus dedik, gençliğe çok önem veriyoruz. Gençlerin de bizden beklentileri çok fazla. Bilecik’te bir gençlik sokağının zamanı geldi. Gençlerimizin gittiğinde her şeyiyle oralarda rahatça eğlenip, dinlenecekleri bu anlamda benzer tarzda bowling ve benzeri sporları yapabilecekleri bir alana ilişkin bir çalışmamız var. Bu çok konsepti geliştirilebilecek bir çalışma ama içerisinde bu noktada gençlerimizin arzu ettiği birçok etkinlik alanı da olacak. Bunu ancak genel idare yerel idareyle işbirliği içerisinde olacak. Şehir merkezinde ama şehrin diğer bölümlerini de ilgilendiren fakat gerektiği zaman da bir müzikli ortam olduğunda rahatsız etmeyecek alanlardan bir tanesi olması lazım. Onun için Kozabirlik’in olduğu alan bu alternatiflerden bir tanesi. Orman İşletmesi’nin olduğu alan bu alternatiflerden bir tanesi. Karayollarının olduğu alan bu alternatiflerden birisi. Bilecik bugün 14 bin yarın 25 bini hedeflediğimiz bir üniversite şehri. Genç nüfusumuz çalışan işçimizle, öğrencilerimizle, askerimizle oldukça fazla. Onların da bu anlamda istek ve taleplerini göz ardı etmemiz söz konusu değil.

Geçen sayın Bakanımızın geldiğinde gündeme getirdiğimiz ve Bilecik’in gelişimi noktasında artık Bilecik Belediye Başkanlığı olarak günlük mevcudu iyileştirdik. Ama yeni planlamaları yapmamız gerekiyor. Şehre yeni mekanlar, yeni meydanlar, yeni merkezler oluşturmamız lazım. Bunu da yeni dönem içerisinde inşallah Bilecik’te yeni bir resmi kurumlar yerleşkesiyle ilk aşamada bunun değerlendirmesini yapacağız. Hedefimiz, resmi kurumların halkımıza uygulamada da rahatlık sağlayacak bir şekilde bir merkezde toplayacağız. Altı komple otopark olacak. Yine kurum amirleri için giriş noktaları oluşacak. Bu yaklaşık 100-150 dönümlük alan üzerine kurulan bir yerleşke oluşacak. Biz artık Bilecik’te bölük pörçük bu işlerin olmasını istemiyoruz. Kentin yeni bir meydanı yeni bir alanı ve bu da vatandaşımıza kolaylık sağlayacak bir noktada olacak. Bu projenin Bilecik’imizin vizyonu açısından, geleceği açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. Şehrimiz zaten şu aşamada, batıya doğru büyüyor.

Bu yapılacakların her biri hem nüfusu hem konutu ortaya çıkaracak. Bu da yeni mekanları yeni planlamaları ortaya çıkaracak. Eğer bugünden bunların planlamasını yapmazsak bunları projelendirmezsek gelecek zaman dilimi içerisinde o zaman yeri nereden bulacağız. Biz hastane yerini bulmakta güçlük çektik. Eğer bizden önceki süreç içerisinde bu planlamalar yapılsaydı şehrin senaryoları iyi yazılsaydı ve bu noktalarda 10 yıl sonraki Bilecik şöyle olacak, 20 yıl sonra böyle olacak, 30 yıl sonra şöyle olacak diye o günden hayal gücümüzü zorlasaydık belirli konularda şimdiden daha hazır şeyler bulabilirdik. Biz gelecek zaman dilimine ilişikin de hayallerimizi, hedeflerimizi zorlayarak hedefler koyuyoruz. Sayın Başbakanımız da 2023 dedi, 2053 dedi, 2071 dedi. Bunlar gelecek zaman ama hedeflerimizi koyarsak, bu hedeflere yönelik planlamalarımızı yaparsak biz ulaşamasak bile bizim adımıza bizim çocuklarımız, nesillerimiz ulaştığında atasının, dedesinin bu günü düşündüğünü görmeli. Onun izini orada hissetmeli.

Şeyh Edebali hazretlerinin metfun olduğu vadi yıkılmış, yakılmış bir alan. Ben buraya ilişkin olarak ilk dönemde özel bir proje hazırladım. Gerçekten bu projede bu vadideki 4 tip Osmanlı ev stili oluşturduk ve canlandırma projesi adı altında kurula sunduk. Fakat kurul burada arkeolojik kazılar yapılması gerekçesiyle bu projeyi kabul etmedi. Kazılarda 100 yıl gibi bir çalışmayı gerektirdiği için biz bu projeyi uygulamaya geçirmedik. Ama bu bizim bir değerimiz. Bizi üzse de Şeyh Edebali vadisinin olduğu o belde 3 kere yakılmış ve eski Bilecik’in olduğu alan. Biz bunu turizm materyali olarak ve gerçekten tanıtım noktasında mutlaka kullanmamız lazım. Bu zamana kadar şehrimizin diğer noktalarında problemlerimiz fazla olduğu için buraya çok yoğunluk verseydik. ‘Başkan işi gücü bıraktı, biz çamurun içerisindeyiz. Şeyh Edebali vadisinde zaman harcıyor.’ denilebilirdi. Ama Bilecik Belediye Başkanlığı olarak artık bu zamanı verme görevimiz ve onun da zamanının geldiğine inanıyorum. Burası bir turizm rekreasyon alanı olarak önümüzdeki dönemler hedeflerimiz arasında bulunuyor. Daha doğrusu Şeyh Edebali hazretlerinin türbesinin olduğu bölge artık önümüzdeki yıl dış dünyaya açılım, tanıtım ve turizm yılı olacağına göre bu bölgeleri adım adım her noktasında kullanmamız lazım. Güçlü olmamız lazım, bir olmamız lazım, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Gücümüzü kaybettiğimizde başımıza neler geliyor bunu da görmemiz, anlamamız lazım anlayışıyla gençlerimize, insanlarımıza da dışarıdan gelen misafirlere de buranın gerçekten bir tarih hazinesi olduğunu, rastgele topraklar olmadığını, buraların öyle önemli mekanlar ki bu öneminden dolayı düşmanımızın hıncını alamayıp 3 kere yakıp yıktığını ve bu hınçla hareket ettiğini vurgulamamız ve mesaj olarak vermemiz gerektiğine inanıyorum. Gerçekten bu anlamda Edebali Vadisindeki bu tarihi mekanları önümüzdeki dönem içerisinde Bilecik Belediyesi, Kültür Bakanlığımız, Vakıflar Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde hizmete sunacağız.

 

Bilecik’te teleferik kullanımıyla bir ilk gerçekleşecek

 

Hep turizm, tarih, gelecek konularına ilişkin olarak projelerimiz var. Şeyh Edebali hazretlerinin türbesinin olduğu yer bizim Bilecik’imizde turizm adına ve tarihimiz adına Türkiye tarihi adına çok önemli bir nokta. Buraya girişiyle çıkışıyla gerçekten şu anda sıkıntılarımızın da olduğu bir nokta. Kentsel dönüşümü düşündük. Kentsel dönüşüm yoluyla o giriş yollarını, rahatlatmayı düşündük. Kentsel dönüşüm vatandaşlarımız istemediği için iptal oldu. Kentsel dönüşümün dışında bu bölgeyi rahatlatacak bizim en büyük kültür, tarih ve turizm hazinemiz olan bu bölgedeki hizmetleri ziyaretleri fazlalaştıracak bir çalışma içerisinde olmayı düşünüyoruz. Onun için de Hamsu Vadisi içerisinde şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bilecik’de bir ilki ortaya koyacağız ve teleferik çalışmalarını yapacağız. Buradaki ilk amaç gerçekten bu teleferik hattının akasya altı noktasından itibaren Şeyh Edebali Türbesi’ne, Kent Ormanı’na ulaşacak şekilde dizayn edilmesi ve bu noktada gelen misafirlerimizin akasya altında olduğu o bölgede araçlarını koyduklarında isteyenin aşağıdan Şeyh Edebali Türbesi’ne ulaşımlarının sağlanacağı, isteyenlerin teleferikle Şeyh Edebali Türbesi’ne inecekleri devamında Sultan Eli Çarşısını niye Hamsu Vadisine koyduğumuzun bir cevabı oluyor. Turizm aksı anlamında baktığımız zaman Hamsu Vadisinden teleferikle giden turizm kafilelerinin uğrayacağı uğrak alanlarından biri haline gelecek. Bu anlamda da bu projemiz inşallah önümüzdeki süreç içerisinde gerçekten Bilecik’e de heyecan ve vizyon katacağını düşündüğümüz bir çalışma. Ayrıntılarıyla şu anda Bursa Büyükşehir’in Uludağ teleferiğini yapan firmayla birlikte çalışmalarımız bu noktada devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bunun tüm ayrıntılarıyla  halkımızla paylaşacağız ve ilk etabını da nasip olursa Akasya Altından Şeyh Edebali Türbesi’ne olacak şekilde ilk etabını da bu noktada gerçekleştireceğiz.

Şehrimizin planlanması açısından gelecek açısından önem verdiğimiz bir proje bu proje biliyorsunuz Bursa yolumuz ihale edildi. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde bu bittiğinde Bursa yol trafiği daha da artacak. Biz bu yol trafiğini şehir içerisinde özellikle bu trafiğin niteliği itibariyle sanayi trafiği de olacağını düşündüğümüzde şehir içerisine girmeden şehri teğet geçecek iki tane çevre yolu projesi hazırlıyoruz. Birincisi bu ünirvesitenin oraya kavşağa gelen araçlarımızın birinci osb içerisinden geçirilerek aşağıdaki bizim daha önceden bmağlantı yolu olarak teklif ettiğimiz yola kavşak oluşturarak varacağı ve şu anda duble yol olarak kullandığımız İstanbul-Eskişehir yoluna ulaşacak olan çevre yolu porjesi. Bunu Bilecik adına mutlaka önümüzdeki yıla hedef olarak koyuyoruz. Hem bu sayede daha önceden sayın vekilimizin, il başkanımızın hepimizin birlikte uğraştığı sonuna kadar burada kavşağı yaptırdığımız devamının inşallah önümüzdeki süreçte gelecek o bağlantı yolumuzu gerçekleştirmiş olacağız.

 

‘Çevre illeri Bilecik’e çekeceğiz’

 

Hep turizm diyoruz. Marka değerleri oluşmuyor diyoruz. Bu dönem içerisinde bizim bir 1299 Ulu Çınar Park projemiz hem tarihimizi yansıtacak ve aynı zamanda burası bir festival alanı tarzında oluşturacağımız. İçerisinde Osmanlı Sokağının olduğu geldiğimizde bu kültürü doyasıya yaşanacağı böyle sokakların olduğu yine içinde miniatürk gibi görsellerin oluşacağı insanları farlı noktalara götürecek aynı alanda yeşil alan üzerinde görecekleri mekanların oluşacağı yine Yörük çadırları toplantı festivallerin olduğu çok doğal, basit ama işlevsel olarak insanları rahatlatacak huzur verecek gençlik spor etkinlik alanlarını olduğu çocuk oyun ve etkinlik alanlarını olduğu bu anlamda düşündüğümüz Hamsu Vadisi üzerinde kuracağımız, içerisinde kayıklarla gezintilerin yapılacağı bu proje sadece Bilecik’e özgü değil aslında İstanbul’a, Kocaeli’ne, Sakarya’ya, Bursa’ya, Eskişehir’e çevremizi Bilecik’e de getirecek gerçekten geniş alanları olan Karasu’nun tam hızlı trene 200 m, otogarımıza da 400 m mesafede bir alana yapacağız. Karasu Vadisi içerisinde çok özel bir alan olacak ve insanlar hafta sonu veya hafta içerisinde böyle rahat etkinlik alanı istediğinde hızlı trene binip 1 saat içerisinde Bilecik’e gelecek. Aslında tüm hedefimiz, etrafımızda 25 milyon nüfus yaşıyor. Bilecik’e 1,5 saat mesafede yeni yollarla birlikte. Biz Bilecik yöneticileri olarak insanlar sabahleyin kalktığnıda bunların aklnıdan gönlünden Bilecik’i geçirtirsek Bilecik patladı gitti olur. Hedefimiz bu. Alternatifleri zorluyoruz. Her zaman söylediğim bir söz vardı. Bilecik, Bilecik gibi büyümeli, Bilecik gibi gelişmeli. Biz bunları yaparken büyük alışveriş merkezleri de yapacağız ama onları değil. Kendimize özgü özellik ve güzelliklerimizin de farkındalığı olmalı. Burada üzüm bağlarımız olacak, yeşil alanlarımız olacak. Vatandaşlarımız geldiğinde belirgin meyve ve sebzeleri dalından orada koparma şansını bulacaklar. 2 bin dönümlük bir alanımız var Karasu’da. Bu aşama aşama genişleyebilecek hem tarımı, turizmi bir çok etkinliği de içine alacak gelecek zaman içerisinde Bilecik’te insanların geldiğinde hem eğleneceği hem öğreneceği bir ortam olacak.

 

‘Bilecik’te nefes alacağımız bir yer olacak’

 

Şehrimizin gelecek planlaması noktasında önem verdiğimiz projelerden birisi. Bilecik’in Seven Çarşısı’nın olduğu bölgenin planlanması, yeni kent meydanının oluşturulması noktasında biz burayı kentsel dönüşüm içerisinde planlamıştık. Projemizden verdiğimiz taahhütten vazgeçmiyoruz. Bu dönem içerisinde seven çarşısının olduğu o bölgeyi yanındaki ticari alan mülkiyet alanlarını da içine alabilecek bir şehir meydanı projesi bu anlamda hazırladık. Burada iki katlı otopark ve ticari alanlara ilişkin zeminler oluştu. Burada kot farklarından olduğu için çok görkemli bir proje yok. Çünkü biz zemine olayları gömüyoruz. Altı da komple otopark oluyor. Yaklaşık 450 araçlık bir otoparkımız olacak. Üstünde kapalı çarşı şeklinde ticari alanlar ve 2 kademeli meydanlardan oluşacak bir proje. Bunda da seven çarşısındaki esnafımızı hiç mağdur etmeyeceğiz bu projelere adım atacağız. Oradaki esnafımıza yönelik olarak yapacağımız çalışmalarla özellikle daha önce açıkladığımız otogarın oradaki alanlara yönelik girip düzenleme yaptığımızda, esnafımızın arzu eden bir kısmını oraya nakledeceğiz. Bittiğinde Bilecik’te nefes alacağımız bir yer olacak.

 

‘Atatürk Bulvarı’na gerçek bulvar kültürü kazandıracağız’

 

Önce çevre yolu yapıldığında Atatürk bulvarı kime kalacak, kim kullanacak dedik. ama şehrimizin gelişiminin bir güzel göstergesi  ışıklar yandığında en az 30 araç ışıkta bekliyor. Bazı araçlar ışıkların bir kere yanmasıyla geçişi tamamlayamaz noktaya geldi. Yarın Bursa yolu açıldığında çevre yollarını yapacağız ama şehir içi trafiği de ciddi şekilde yoğunlaşacak. O zaman bizim şehrimizin önüne 2023 hedefine doğru bir vizyonu koymamız lazım. Atatürk Bulvarını gerçekten bu anlamda yayalaştırması ve bulvar anlayışına kavuşması lazım. Yani Hamsu Köprüsünden Futbol Sokak’a ayrılan yoldan itibaren yolu alta almamız lazım. Otogarın olduğu o bölgeye kadar alttan geçirip üstü Bilecik’in artık zaten en düz alanımız orası. Atatürk Bulvarı’nın gerçekten bir bulvar kültürü içerisinde, yürünebilecek, yaya geçebilecek halkımızın rahat hareket edebileceği bir mekan haline gelmesi için çalışacağız. Bunları inşallah desteklerinizle katkılarınızla genel idaremiz ve yerel idaremiz işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu projeyle birlikte 30 tane projeyi açıklamış olduk. Her zaman hedefleri olan istikbale bu anlamda ciddi hedeflerle yaklaşan bir iktidarın temsilcisiyiz. Cenab-ı Hak bu zamana kadar ne genel idarede de ne yerel idarede bizleri koyduğumuz hedefler karşısında küçük duruma düşürmedi. Bu zamana kadar gerçekleştirmeyi nasip etti. Bu hedefleri de koyduk. Bu hedeflerin bir kısmı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleşecek bir kısmı başlangıçları yapılıp devam eden süreçte gerçekleşecek hedefler var burada.” ZEYNEP KILBAHRİ



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir