Bilecik’te telefon kablosu hırsızlığı yapan ve devriyeden kaçan 3 zanlı, jandarmanın titiz takibi sonucu yakalandı.
Kent merkezinde artan kablo hırsızlık olayları üzerine harekete geçen Jandarmanın Dedektifleri JASAT ve Merkez J.Krk.K.lığı Asyş. Timleri, yapılan ayrıntılı çalışmalar sonucu İ.C., E.A. ve M.B. isimli şahısların uyuşturucu kullandıktan sonra Türk Telekom A.Ş. ye ait kabloları kesmek suretiyle çaldıklarını tespit etti.
Yapılan ısrarlı takip sonucu şüphelilerden ikisi gece saatlerinde Bilecik Merkezinde bir petrol istasyonunda kaçtıkları araç ile birlikte, diğeri ise saklanmış olduğu evinde yakalandı.
Şahsın birinin üzerinde (1) gr. metamfetamin maddesi ve payp diye tabir edilen uyuşturucu kullanım aparatı ele geçirildi.
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıslar gözaltına alınırken ve hazırlanan soruşturma dosyası ile birlikte mahkemeye sevk edildiler. İ.C. ve M.B. isimli şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilirken, E.A. isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.