Öğrenme azmi ’’engel’’ tanımıyor

 

     İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki İçköy'de yaşayan Azize Gültaş (33), AA muhabirine, önceki yıllarda katıldığı kursa, doğum yapması nedeniyle ara verdiğini söyledi. 
     Kursa yeniden başlamaya karar vererek, epilepsi hastası çocuğu Hicranur Gültaş (4) ile köyde bir binada verilen kursa devam ettiğini bildiren Gültaş, burada Kur'an-ı Kerim okumayı ve dini bilgileri öğrendiğini bildirdi. 
     Çocuğu engelli olduğundan kış aylarında kursa devam etmekte zorlanmasına rağmen arkadaşları ve kurs öğreticisinin kendisine yardımcı olduğunu belirten Gültaş, ''Kış aylarında çocuğumu kursa kucağımda getirmek zorunda kalıyorum. Diğer günlerde çocuk arabasıyla gelip gidiyoruz. Şartlar ne kadar zor olursa olsun istedikten sonra öğrenemeyeceğimiz hiçbir şey yok'' dedi. 
     
     -''Hiçbir şey Kur'an öğrenmeye engel değildir''- 
     
     Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır da 2012-2013 eğitim öğretim yılında 11 Kur'an kursunu hizmete açtıklarını anlattı. 
     İlçedeki 25 Kur'an kursunda yaklaşık bin 500 kadın kursiyere, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verdiklerini kaydeden Çakır, ''Hiçbir şey Kur'an öğrenmeye engel değildir. Kurs ziyaretlerinde engelli çocuk sahibi anneleri görmekten sevinç ve mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu. 
     Çakır, Hazreti Muhammed'in, ''Sizin en hayırlınız Kur'an öğrenen ve öğreteninizdir'' hadisi ile Kur'an kurslarıyla ilgili yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin, kurslara ilgiyi daha da artırdığını ifade etti. 
     Kurs öğreticisi Fatma Gökkaya ise kursa 33 kişinin katıldığını ve birçoğunun Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini belirtti. Gültaş'ın azimle Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini dile getiren Gökkaya, çocuğunun durumu müsait olmadığı zamanlarda onun evine giderek eğitim verdiğini sözlerine ekledi. AA 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir