MİNİKLER, EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİ

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışında konuşma yapan Okul Müdürü Sevgi Uğurlu açılış sırasında yaptığı konuşmada, sergide bulunan ürünlerin 6 Şubat’tan bu yana öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlandığını söyledi. Sergideki ürünlerin satışa sunularak gelirinin Ankara Zihinsel Engelliler Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na bağışlanacağını aktardı.

                İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin dünyada ve Türkiye’de olmazsa olmaz bir eğitim olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Şişman şöyle devam etti:

                “Çocuklarımızın gelişiminin en yoğun olduğu 3, 4 ve 5 yaş grubu. Onların hayata hazırlanmaları, neyin doğru neyin yanlış, neyin güzel neyin kötü, neyin helal neyin haram olduğunu öğrenmeleri ve el becerilerinin gelişmesi, ilköğretime hazırlık mahiyetinde yapılan bir eğitim faaliyeti. İlimizde şu anda okul öncesi eğitimde % 91 oranındayız. Hedefimiz bunu % 100’e çıkarmak. Burada Bahçelievler Anaokulumuzun öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte yaptıkları yıl içindeki faaliyetleri sergileniyor. Çocuklarımızın el becerileri son derece gelişmiş, ufukları gelişmiş. Bu aynı zamanda zihin gelişimine fayda sağlayacak bir çalışma. Ben emeği geçen öncelikle değerli anneleri daha sonra onlara destek veren babaları, sevgili öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.”

                Sergiye Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Yardımcısı Enver Kandil, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, okul müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

                Sergi 2 gün boyunca akşam saat 20.00’ye kadar açık kalacak.ZEYNEP KILBAHRİ



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir