MAHALLE SAKİNLERİ CİNAYET OLAYLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

 

 

           Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde işlenen cinayetlerle ilgili 19.12.2011 tarihinde saat 17.30’da Osmangazi Cami bahçesinde bulunan çay ocağında vatandaşları bilgilendirme amaçlı toplantı gerçekleştirildi.

          Toplum Destekli Polislik faaliyetleri ile suçları önlemede toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplumla her zaman iletişime açık, güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak, toplumun bireyleri ile işbirliği sayesinde suçun önlenmesi ve aydınlatılması konusunda birlikte çalışmayı ve halka sunulan güvenlik hizmetlerinde verimlilik ve etkinliğinin artırılması, halkın güvenlik hizmeti memnuniyetinin yükseltilmesi ile güvenli yaşamın sağlanması amaçlanıyor.

         Bu doğrultuda; İl Emniyet Müdürlüğü Mahalle Polisliği Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdür Yardımcısı V. 3. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Erdoğan Başkanlığında, 4.Sınıf Emniyet Müdürü O.Yalçın Kocakalay ile Cumhuriyet Mahalle Polis Heyeti, Çevik Kuvvet Şube Müdür Vekili Murat Mendillioğlu, Asayiş Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Tuncel, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Emniyet Amiri Kemal Bal ve büro personeli, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muhlis Alan ve mahalle sakinlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

            Toplantıda, Bilgi İşlem Şube Müdürü ve aynı zamanda mahalle heyet başkanı tarafından Mahalle Polisliği ve suç çeşitleri hakkında bilgi verilerek, 155 Polis İmdat ihbarlarının nasıl yapıldığı, önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından mahalle sakinlerine kapıların açık bırakılmaması, mahallede görülen şüpheli şahısların çekinmeden 155 Polis imdat telefonuna bildirilmesi istenip, Cumhuriyet Mahallesinde meydana gelen olaylar ile ilgili çalışmaların devam ettiği, motorize ve yaya devriyelerin arttırıldığı ayrıca konuyla ilgiliÖzel Ekiplerinkurulduğu bildirildi. 

           Mahalle sakinlerinin istek ve talepleri sorulduğunda; mahallede kamera sisteminin kurulması konusunda talepte bulunulup, devriye hizmetlerinin arttırılması, mahallede hurda toplayıcılarında son zamanlarda artış olduğu, ekipler tarafından gerekli kontrollerinin yapılması şeklinde istek ve temennilerde bulunuldu.

            İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan tarafından mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür edilerek toplantıya son verildi.

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir