“biz niye geldiğimizi biliyoruz”

Bakan Avcı, geçtiğimiz Salı günü ilimize gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun il başkanları ve Milletvekilleriyle yaşadığı iletişimsizlikten kaynaklanan sorunu tiye aldı.

İhsanoğlu’nun “ beni buraya niye getirdiniz” sorusuna hiçbir yetkiliden cevap alamamasının kriz haline dönüştüğü anları esprili bir üslupla anlatan Bakan Avcı, “Biz çok şükür niye geldiğimizi biliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Seçimin renkli sahneleri de olabiliyor”

Avcı, şunları aktardı:

Şimdi Buraya mikrofonları koyduğunuza göre bir şeyler söylememizi bekliyorsunuz. Halbuki biz söyleyeceklerimizi vatandaşa, esnafa söyledik. Öncelikle bu yakın ilginize çok teşekkür ediyorum. Tekrar hemşehrilerimle birlikte olmaktan ötürü gerçekten çok mutluyum. Şimdi buraya gelip oturunca arkadaşlar ne içeceğiz falan diye konuşurken dün akşam yolda gelirken bana bir video izlettiler. Evvelki gün yine burada bir çekim yapılmış. Yani seçimin renkli sahneleri de var onu anlatıyorum bunu. Bir aday beyefendiyi buraya getirmişler. Beyefendi böyle oturuyor, yanında benim de çok sevdiğim bir Milletvekili arkadaşımız, vazifelendirilmiş artık o da orada mecbur duruyor. Buradan bir İl Başkanı var onun yanında da Eskişehir Milletvekili arkadaşımız var. Beyefendi bizi buraya neden getirdiniz diyor. Bizim arkadaş diyor ki valla benim haberim yok deyip il başkanını gösteriyor. O getirdi diyor. O beyefendi çay içmeye geldik diyor. Bu arada bizim diğer Eskişehir Milletvekili olan arkadaşımız skandalın farkında hiç sesini çıkartmıyor, önüne bakıyor. Çok hoş bir sahne. Sonunda aday beyefendi yanındakine sen kalk bir şeyler söyle, beni takdim et diyor. O da il başkanını işaret ediyor bir şeyler söyle der gibi. Böyle renkli bir sahne yaşanmış evvelki gün burada.

“Biz çok şükür niye geldiğimizi biliyoruz”

 Biz çok şükür niye geldiğimizi biliyoruz. Ayrıca hiç kimsenin bizi size takdim etmesine de gerek yok birbirimizi tanıyoruz.

 İnşallah 3 gün sonra Türkiye tarihi bir seçimi de hayırlısıyla gerçekleştirmiş olacak. Tarihinde ilk defa millet devlet başkanını bizzat kendisi seçecek. Bu çok önemli bir dönüm noktası. Biz, yeni devlet başkanımızı, yeni Cumhurbaşkanımızı ne kadar yüksek bir oranla Çankaya’ya gönderirsek hem dünyada hem ülkede onu o kadar güçlü kılmış oluruz. Yani arkasındaki millet desteği ne kadar yüksek olursa dışarıya karşı da içeriye karşı da o kadar güçlü kılmış oluruz. O kadar Türkiye’nin gücüne güç katmış oluruz. Onun için inşallah 10 Ağustos’ta milletimize yakışır bir vakar içerisinde oylarımızı kullanacağız.

Burada artık parti meselesi yok, yani bir parti oylaması değil. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, dolayısıyla hepimizin cumhurbaşkanı olacak, hepimizin başkanı olacak. Hangi partiden olursak olalım hepimizin oylarıyla oraya göndereceğiz inşallah ve onu mümkün olduğu kadar arkasında büyük bir millet desteğiyle oraya göndermekle de biz de vazifelerimizi yapmış olacağız. Ben hepinize ayrı ayrı tekrar çok teşekkür ediyorum.

 

 

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir