EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TRAFİK UYGULAMALARI

Bilecik Valisi İbrahim Akpınar, Merkeze bağlı Küplü köyünde Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Karabıdak'ın hazır bulunduğu trafik uygulamasında yapılan denetimler hakkında bilgi aldı. 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Karabıdak, Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu ve ilgili yönetmelikler ile Türkiye'de yük taşıyan araçların uygulamaları gereken kuralların belirlendiğini ve bu doğrultuda denetimlerini sürdürdüklerini kaydetti. 
Trafik kazalarının Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Karabıdak, şöyle konuştu: 
''İnsanlarımızın karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, teşkilatımızın öncelikli görevleri arasındadır. Trafik kazalarının önlenmesiyle başta insanlarımızın hayat hakkının korunmasına, rahat, huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanmasına, ekonomik kayıpların önlenmesine yönelik daha etkin tedbir ve faaliyetler uygulanmaktadır. Tedbir kapsamında, yol kullanıcıları trafik kuralları ve güvenliği konularında bilgilendirilip bilinçlendirilmektedir. Gerek şehir içi gerekse şehir dışı yollarda trafiğin düzeni ve alışkanlığı sağlanmaktadır. Güvenli bir trafik ortamı sağlayarak, trafik kazalarını önlemek ve sonucunda ölüm, yaralanma ve maddi kayıplar azaltılmaktadır.'' 
     Yapılan istatistik çalışmalarda, Türkiye'de yolcu taşımacılığının büyük oranda, yük taşımacılığının ise tamamına yakınının karayolu ile sağlandığını kaydeden Karabıdak, yapılan uygulamalar sırasında trafik ve tescil belgelerinin araçla eşleştirilmesi, sigorta ve diğer belgelerin bulunup bulunmadığı, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri, korna sistemi, lastiklerin diş derinliğinin teknik ve yasal sınırlarda olup olmadığı, tüm ışık ve far donanımı kontrol edilerek kirli ve görünmesini engelleyen durumlar olup olmadığı, arka işaret levhalarının standartlara uygunluğu, konularını da denetlediklerini söyledi. 
Karabıdak, yılbaşından bu güne kadar 18 bin 500'den fazla yük taşıyan aracın kontrol edildiğini, bunlardan bin 556 araç ve sürücü hakkında çeşitli maddelerden idari trafik para cezası işlemi uygulandığını, araç sahip ve sürücülerine ise 4 aylık dönemde 797 bin 470 lira para cezası uygulandığını bildirdi. 
Uygulama sırasında araçlarında bebek bulunan sürücülerin, bebek koltuğu kullanmaları dikkat çekerken, trafik polisleri kurallara uyan sürücülere teşekkür etti.AA


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir