Teknik Direktör Engin Özmen, “Bu daha başlangıç devamı gelecek”
2. Amatör Ligi’nde mücadele eden Bilecikspor şampiyon oldu. 25 Mayıs 2014 Pazar günü Edebali stadında oynanan maçta Bilecikspor Küplüspor’u 5-0 yenerek ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyon oldu ve önümüzdeki sezon 1. Amatör’de oynamayı garantiledi.
Saat 16.00’da başlayan karşılaşmaya taraftarın yoğun ilgisi vardı. Bilecikspor karşılaşmaya Hakan Dura, Olcay Güneş, Oray Taştekin, Tevfik Turhan, Ekrem Dal, Mithat Genç, Caner Aydın, Doğukan Arslan, Ertuğrul Güllük, Fatih Bakır, Kerem Yılmam 11’iyle başladı.
Maça iyi başlayan Bilecikspor 15. dakikada Doğukan Arslan’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Küplüspor kontra ataklarla oyuna ortak olmaya çalışsa da Bilecikspor 20. dakikada Ertuğrul Güllük’ün attığı golle farkı 2’ye çıkardı. İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıya yine iyi başlayan takım Bilecikspor oldu. Ard arda gol pozisyonlarına giren Bilecikspor maçın 70. dakikasında oyunda çok iyi performans gösteren Caner Aydın’ın attığı güzel golle 3-0 öne geçti. Bu golden sonra Küplüspor’un oyundan kopmasıyla Bilecikspor oyun üstünlüğünü eline geçirerek 80 (penaltı) ve 87. dakikalarda Küplü doğumlu 10 numaralı oyuncusu Fatih Bakır’ın ayağından bulduğu gollerle 5-0 öne geçti ve maçın skorunu belirledi. Bu skorla Bilecikspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon 1. Amatör Ligi’nde oynamayı garantiledi.
90 dakika boyunca tribünlerde hiç susmayarak takımlarını destekleyen Belekoma Tayfa taraftar grubunun maçtan sonra saha içine girerek futbolcularla birlikte şampiyonluğu kutlamaları görülmeye değerdi.
Görüşlerini aldığımız Bilecikspor Teknik Direktörü Engin Özmen, “Biz sadece yol gösterici olduk, bu daha başlangıç diyoruz. Daha devam edecek” dedi. Diğer yandan antranör Özmen'in maç gecesi 01:50'de futbolcularına yazdığı notu maçın son dakikalarında takım kaptanına vererek bütün futbolcuların okuması sonucu sahada duygu dolu anlar yaşandı.
Maçta iyi performans gösterip takımına penaltı kazandıran Bilecikspor oyuncusu Ekrem Dal ise, “Bugünkü finalde takım olarak çok iyi oynadık, bazı atakları kaçırsak da güzel goller attık, güzel pozisyonlar yarattık, inşallah devamı da gelir” diyerek bütün takım arkadaşlarına bu güzel oyunlarından dolayı teşekkür etti.
Karşılaşmayı izleyenler arasında Futbol İl Temsilcisi Engin Toku’nun yanı sıra Beşiktaş 100. yıl kadrosunda yer alan Adem Dursun ve Niyazi Güney’in bulunması dikkat çekti.
CANER ALKAN – ERHAN TOKA