Suriye’ye yardım tırları Bilecik’ten yola çıktı

BİSİDAP yapılan bu yardımla ilk faaliyetini de gerçekleştirmiş oldu. Kur’an tilaveti ve yapılan dualar eşliğinde başlayan programda konuşan BİSİDAP Sözcüsü Ahmet Selöz, zalimin zulmüne karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“ Yerel yönetimler ve diğer sivil toplum oluşumları ile birlikte çalışmayı sağlamak, bölgemizin maddi ve manevi kalkınmasını için istişarede bulunmak, dayanışma ekseninde hedefler doğrultusunda hizmet etmek, dayanışma ruhunu güçlendirmek

 Zulüm ve haksızlıklar karşısında sessiz kalmamak, zulme karşı dik durmak, hakkı gözeterek mazlum ve çaresizlerin yanında olmak suretiyle insan hak ve hürriyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla 5 Mart 2014 günü 21 dernek, 10 sendika, 3 vakıf ve bir de üniversite kulübünün katılımıyla oluşan Bilecik SiviL Dayanışma Platformu, bugün ilk faaliyetini tamamlamış bulunmaktadır.

İlk faaliyetimiz, Suriye’ye yardım kampanyası oldu. Çünkü evimizin hemen önünde şiddetli bir yangın var. Komşu ülkede Esed ve Esed’in kulluğunu yapan, Esed’in emrini Allah’ın ‘ Müminler ancak kardeştir’ emrinden üstün gören zalimlerin zulümlerinin bilançosu gün geçtikçe artmaktadır. Bölgede yaşayan ve hayatlarını ancak yardımlarla devam ettiren Suriyelilerin büyük bir kısmı evlerini terk etmemek için direnirken, bir kısmı da evleri bombalandığından çaresiz kalmış ve yardım kamplarına sığınmıştır.

 

Binlerce sivil, hayatını kaybettiği için, Müslüman olduğumuz için Müslümanların zulme sessiz kalmaması için Suriye’ye yardım verin. Küçük bir Suriyeli çocuğun ölmeden önce ‘ Her şeyi Allah’a anlatacağım’ dediği, insanlık vicdanının test edildiği bu yürek yakan tabloda bizler Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olamk istediğimiz için, çaresiz insanların ahının  semaya yükseldiği bir ortamda mazlumun yanında yer almayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı her şeyden önce bir insanlık borcu olarak gördüğümüz için bugün buradayız.

Suriyeli din adamları yiyecek bulamayan yoksullara eşek, köpek ve kedi yeme fetvası verdi. Esed rejim güçleri tarafından kuşatılan bir köyde yaşayan kadının feryadı ise, halen yankılanıyor ‘ Batı’dan umudunu kesen Suriyeli annemiz, bu sefer insani örgütlere seslenmek yerine hayvan hakları örgütüne seslenerek ‘ Bizi insan olarak görmüyorsunuz, bari hayvan olarak görün demişti’ Bu ne büyük bir utanç, ne büyük bir acıdır. Biz bu sese kulak tıkayamayız. Bu ses sadece o annenin değil binlerce Suriyelinin feryadı.”

Selöz’ün konuşmasının ardından Suriye’ye yardım malzemesi taşıyan 5 tır yola çıktı.

 

 

Bisidap tırları yola çıktı paylaşan: betlsnmzr



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir