Vali Akpınar’dan Okul Ziyaretleri

Vali Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Müdür Yardımcısı Halis Çelik ve şube müdürleri ile Sırasıyla Anadolu Öğretmen Lisesi, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Vali Akpınar bu okullarda özellikle son sınıf öğrencileriyle sohbet ederek sınavlarında başarılar diledi.

Sınıfları ziyaret ettiği sırada Vali Akpınar kendi hayatından örnekler de vererek, sınavlara iyi hazırlanmaları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

“Olabildiğince çok çalışın”

 

Hedeflerinin ne olduğunu soran Vali Akpınar öğrencilere hitaben şu şekilde konuştu:

“Derslerinize iyi çalışın. Zaten kaç ay kaldı sınava. Gençler, bu dönem yapacağınız tüm çalışmalar çok önemli. Üniversiteye gittiğinizde diyeceksiniz ki, ‘İyi ki çok çalışmışız, çalıştığımıza değdi.’

Şimdi yapacağınız çalışmalar hayatınızın geri kalan kısmını çok etkileyecek. Şimdi 17-18 yaş. Türkiye’de ortalama yaşam süresi 74-75 civarında. Bundan sonra hayatınızın, Allah uzun ömür versin diyelim ama 60 yıl olduğunu düşünürsek bu önünüzdeki birkaç aylık çalışmalarınız bu hayatlarınıza şekil verecek. Yani öğretmen mi olacaksınız, mühendis im olacaksınız, başka bir şey mi olacaksınız veya bir şey olamayacak mısınız kendi emeğinizin ürünü olacak. Bu vakti iyi değerlendirirsiniz inşallah.

Derslerinize de iyi çalışırsanız, inşallah nereyi arzu ederseniz oraya gidersiniz. İyi okullarda eğitim aldığınız için şanslısınız. Allah gönlünüze göre versin ama sınava girdiğinizde kendi bilginizle baş başa kalacaksınız. Onun için olabildiğince çok çalışın. Biraz 3-4 ay telefondan ve televizyondan uzak durun. Hepinize başarılar diliyorum.”

Vali Akpınar ayrıca öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri konusunda da tavsiye de bulundu.

 

“Bilecik genelinde fazla sıkıntımız yok”

 

Vali Akpınar ziyaretleri ile ilgili yaptığı açıklamada ise Bilecik’te eğitim konusunda çok iyi durumda olunduğunu söyledi. Vali Akpınar şöyle konuştu:

“3 tane lisemizi ziyaret ettik. Okullarımızın genel durumu çok iyi. İdareci, öğretmen, derslik sayıları yönünden çok çok iyi durumdayız. Zaten Bilecik genelinde fazla bir sıkıntımız yok. Yine de okullarımızı ziyaret edip öğretmenlerimizle, idarecilerimizle, öğrencilerimizle görüştük. Bize intikal eden pek problem de yok. İnşallah bu okullardaki çocuklarımız en iyi şekilde eğitilip hayata hazırlanırlar.

Okullarımızda görev alan tüm idarecilerimize öğretmenlerimize çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı hizmetler vermelerini diliyorum. Öğrencilere de ömür boyu sağlık, huzur ve başarı diliyorum.”

Akpınar, daha sonra inşaatı devam eden spor salonunda incelemede bulundu. ZEYNEP KILBAHRİ



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir