BELEDİYEYİ ALMAYA 1 ADIM YAKINIZ”

Karaahmet şöyle konuştu:

“Adayımız yaklaşık 10-15 gün önce açıklandı. Tabi bu süreç içerisinde elbette siyasi partilerin ve siyaseten rakibimiz olan diğer partilerin adayları da var. Bilecik’te normal yasal süresi içerisinde biz adayımızı belirledik. Bu süre içerisinde a siyasi partisi erken belirlemiş, b siyasi partisi sonra belirlemiş. Buna takılmanın hiçbir anlamı yok. Şimdi Bilecik’te cumhuriyet karşıtlarına karşı çünkü toplumu öyle bir hale getirdiler ki onlar ve bizler buradan tüm Bilecikli yurttaşlarıma, tüm halkıma sesleniyorum. Bizi kutuplaştıran, bizi ayıran ‘Bendensin ve sendensin’ mantığını bu coğrafyaya, bu ülkeye yerleştiren bu iktidar. Dolayısıyla bakınız bu iktidarın tek alternatifi şu anda Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi. Bunu geçtiğimiz dönemlerdeki seçim sonuçları net olarak gösteriyor. Burada adayın erken açıklanması, adayın geç açıklanması veya erken çıkan yol alır bunlar hikayedir. Biz projelerimizle bu ülkeye, halka, Bilecik’e anlattıklarımızla ve adayımızla bu seçimlerde başarılı olacağız.

2009 yerel seçimleri sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi 8756 oy almış, AKP 8867 oy almış, MHP 2936 oy almış. MHP ile aramızdaki fark 5820 oy, AKP ile aramızdaki fark 111 oy, AKP ile MHP arasındaki fark 5931 oy. Bilecik’te şu anda 33 bin kusur seçmen var. %15’i sandığa gitmiyor. Dolayısıyla 28 bine yakın oy var. 28 bin seçmen var. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanı Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren eğer barajı 11 bin-12 bin olarak sayarsanız Cumhuriyet Halk Partili olmayan 8 bin 756 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanı Cumhuriyet Halk Partisi’nden vazgeçecek mi? Hayır. Peki 2950 oyu 11-12 bine taşımak mı kolay yoksa 8756 oyu mu 11-12 bine taşımak kolay? Gerçekçi olalım. Bilecik’te belediyeyi almaya bir adım yakınız. Bir ilçe büyüklüğü kadar MHP’nin oy alması lazım. 3 bin oyla 11 bin oya yükseleceksiniz. Bir ilçede herkes sandığa gidecek tek bir partiye oy verecek mümkün mü? Bir adım kadar yakınız. Adımımızı atacağız, omuz omuza el ele güç birliği içinde gireceğiz Bilecik’te belediyeyi alacağız. Bilecik’te gerçekten Cumhuriyet değerlerine inanmış gerçekten gidişattan endişelenen bakınız tek alternatif parti matematiksel sonucuyla sadece Cumhuriyet Halk Partisi. Aynı şekilde 2011 genel seçimleri neticeleri de böyle. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu 11 bin 366, MHP’nin oyu 8448. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altında birleşeceğiz. Bu çatının da devamını sandıkta getireceğiz. Bütün Bilecik halkı bu neticede sandıkta Cumhuriyet Halk Partisini birinci parti çıkartacak. Bundan hiç endişem yok.”

 

“Geçmişimiz gayet şeffaf”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında yapılanlardan ve şu anda mevcut belediye tarafından yapılanları kıyaslayan Karaahmet konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik’te yerel yönetimlerde iktidar olduğu dönemlerde memlekette şeffaf siyaseti Bilecik’in 50 yıl sonrasını 60 yıl sonrasını kurgulayan bu süreçte hala nüvelerini aldıkları ve beslendikleri mevcut belediyenin beslendiği bütün oluşumları yapmış yatırımları gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olduğu dönemlerde şeffaflık yolsuzluk diyoruz ya, 1968 yılı ‘Hesabımı veriyorum’ diyor Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı. Hani bu adamlar bizim geçmişimizle uğraşıyorlar ya. Hani iki ayyaş diyorlar ya. İki ayyaşın çocuklarının gemicikleri olmadı. İki ayyaşın çocuklarına hiçbir ayrıcalık tanınmadı. Hani Cumhuriyet halk partisinin geçmişine saldırıyor ya. Gayet şeffaf gayet net.

‘Benden önce hiçbir yoktu’ zihniyeti var ya şu anki mevcut belediyede. ‘Her şeyi ben yaptım.’ Biz ne yapmışız onlar ne yapmış? Türkiye genelinde bizim yaptıklarımızı sata sata bitiremediler. Sattıkları paraları da ayakkabı kutularının içine soktular.

İlimizde bugüne kadar belediye hizmetleri olarak yol yapmıştır. Yapılmaktadır. Geçmişte de yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar dönemlerinde. Tretuvar yapmıştır, yapılmaktadır. Geçmişte de yapılmıştır.

Su şebekesi yapılmıştır geçmişte de döşenmiştir. Kaldırım yapmıştır. Geçmişte de yapılmıştır. Asfalt dökmüştür, geçmişte de dökülmüştür. 1968 yılından söz ediyorum. Kültürel faaliyetlerde bulunmuştur. Geçmişte de yapılmıştır. Kent Ormanı içinde alanlar yapmıştır, geçmişte de yapılmıştır. O ormanı biz yaptık. İtfaiye binası yapılmıştır. Geçmişte de yapılmıştır aynısı. Çevrede su araştırmaları yapılmıştır geçmişte de yapılmıştır. Umumi tuvaletleri onardı. Bunları geçmişte biz yaptık. Adam bir tanesini yenilemedi onardı. Ücretsiz cenaze hizmetleri vermiştir. Bu hizmetler geçmişte de verildi. Bunların hepsi belgeli isteyene vereceğim. Mezarlık bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır geçmişte de yapılmıştır. Kurtuluşumuz kutlanmıştır geçmişte ama geçmişte uluslararası katılımlarla bu kutlanmıştır.

Bu belediye 50-60 yıl sonrası için Bilecik’te ne yapmış, hangi yatırımı gerçekleştirmiş? Bugün binlerce çalışanla yüzlerce sanayici varsa geçmişte yapılan organize sanayi bölgeleri CHP’li belediyeler sayesindedir. Geçmişte yapılan belediyeler bugün yaptığı OSB’lerden CHP’li belediyelerin yaptığı OSB’lerden halk hala faydalanmakta.  Organize sanayilerde çalışanların kattığı katma değer varsa CHP’li belediyelerin sayesindedir. Bugün hala kullandığımız ve daha ne kadar hizmet vereceği belli olmayan otogar CHP’li belediyelerin sayesindedir. Bugün yüzlerce çırak kalfa usta ile hizmet veren Küçük Sanayi Sitesi varsa CHP’li belediyelerin sayesindedir. Yine aynı şekilde Kent Ormanı diye kullanılan alanlar varsa CHP’li belediyeler sayesindedir. İstasyon mahallemizde bir fabrika varsa CHP’li belediyeler sayesindedir. Satılan eski belediye başkanlık binamızdan elde edilen gelir CHP’li belediyeler sayesindedir. Bugün ilin ekonomisine katkı sunan bir Jandarma Tugayı varsa dün temellerini atanlar bu oluşum için koşturan CHP’li belediyeler sayesindedir. Bugün kendisi yapmadığı halde ben yaptım diyen sayın Başkanın övündüğü yer de iş merkezleri varsa CHP’li belediyeler sayesindedir. Kültür Merkezi varsa CHP’li belediyeler sayesindedir. Satılıp parası kullanılan neresi varsa bu belediyenin sattığı ve parasını şu anda kullandığı neresi varsa hepsi CHP’li belediyeler sayesindedir. En enteresan olanı da CHP’liler bunları kendi bütçelerinden borçlanmadan yapmışlardır. Bu yaptıkları yıllarca derin bir elde edilecek yatırımlardır. Hala CHP’li belediyelerin yaptığı yatırımlardan bu belediye gelir elde etmektedir. Hala CHP’li belediyelerin yaptığı yatırımları satarak bu belediye 10 yıldır gelir elde etmektedir. Karasu içme suyu akıyor ve kullanılıyorsa bu CHP’li belediyeler sayesindedir. Yine içme suyu arızaları gerçekleştiğinde başka kanallardan su veriliyorsa bu yine CHP’li belediyeler sayesindedir. Bugün vatandaşlarımızın kullandığı birçok park ve yeşil alan CHP’li belediyeler sayesindedir. Toplu taşımacılık hizmetlerinin başlangıcı CHP’li belediyeler sayesindedir. İsteyene ve isterse Selim Yağcı’ya bu konuyla ilgili tüm belgeleri vermek benim ve CHP’lilerin görevidir. Bunu kamuoyuna da Selim Yağcı’ya da bütün belediye başkanı arkadaşlarıma da verebilirim.

 

‘Kimseye çamur atmadan siyaset yapacağız’

 

Bakın geçireceğimiz seçim kampanyası içerisinde çok naif, çok titiz, çok kibar, hiç kimseye çamur atmadan tabiri caizse bel altı siyaset yapmadan bir kampanya yürüteceğiz. Biz bu memlekete bir çivi çakanın önünde önümüzü ilikleriz. Ama projemiz ama kampanyamızın temel direği biz onlardan daha iyisini daha önce yaptık şimdi de onlardan daha iyisini yapacağız olacak. CHP’li belediyeler bir kuruş para almadan ama yıllara tarih olarak belirlediği yaptığı yatırımlardan arttırarak yapan belediyeler. Hakikaten halk için çalışan halktan yana tasarruf yapan belediyeler. Selim yağcı veya AKP belediyesi Bilecik’e bir şeyler yapmadı mı? Kültür ve Kongre Merkezi yapıldı. Neyle yapıldı? Devlet bütçesiyle yapıldı. Aldı parayı yaptı teşekkür ediyoruz. Kapalı spor salonu yapılmakta devlet bütçesiyle. El sanatları merkezi buz paten sahası yapıldı devlet bütçesiyle. Bunları ilimize kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Belediyenin bütçesi ne oluyor? 10 yılda ciddi rakamlar bunlar. Sen bu ciddi paralarla 10 yılda ne yaptın? Yukarıdan gelen parayla bir şeyler yaptın eyvallah ama kendi bütçendeki para nerede? Kaldı ki sen Bilecik’e damgasını vuracak hala nüvelerini aldığımız yatırımları yapabildin mi? Bilecik’in 50 yılına yön verecek yatırımları yaptın mı? CHP’li belediyeler yapmış. Bunları yapmadın, yapılanları sattın.

 

‘Kimin parasını nasıl harcıyorsun?’

 

Cumhuriyet halk partili belediyeler işte böyle anılıyor. Yaptıkları kıt kanaat yaptıklarıyla anılıyor.  Ama hiçbir zaman CHP belediyesinin adı mezarlık onarımı üzerinden kullanılmadı. Hiçbir zaman CHP Belediyesinin adı havuz paraları ve Bilecik üzerinde kullanılmadı, anılmadı. Hiçbir zaman CHP belediyesinin adı çöplüğe atılan kimyasallar üzerinden kullanılmadı. Hiçbir zaman CHP belediyesinin adı hafriyat işleri üzerinden kullanılmadı. Hiçbir zaman CHP’li belediye devletin yaptıklarıyla sahaya çıkarak bunu ben yaptım demedi. Bunlara da Bilecik seçmeni ve Bilecik’te yaşayanlar çok iyi biliyorlar. Parke taş üzerine asfalt dökmekle bu iş olmuyor, kimin parasını harcıyorsun nasıl harcıyorsun? Bunlar sadece seçime yönelik yapılan yatırımlar. Dolayısıyla benim halkımın gözünü boyamak için benim Bilecikli halkımın seçimlerde kendisine teveccüh göstermesi için son 1-2-3 ayda yaptığı yatırımlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı sıfatımla Bilecik’teki tüm adaylarıma güveniyorum. Bilecik’te hakikaten temiz, dürüst siyaseti gerçekleştireceğimize, şeffaf siyaseti ortaya koyacağımıza inanıyorum.

Bilecik’te kentsel dönüşüm adı altında yapılan gelişmelerde hiç sıkıntı yok, hiçbir sorun yok. Yeter ki bu mahalleler bize güvensin. Bakın halktan yana halkla beraber halk için siyaset yapacağız. Buradan bunun teminatını veriyoruz. Gelir gelmez seçimi alır almaz bu tedbirler kalkacak. Tapularındaki tedbirlerini kaldıracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi 30 Mart seçimlerinden başarıyla çıkacak. Bu seçimlere kilitlenmiş vaziyetteyiz. Birbirimizi bırakmayacağız. Birbirimizin arkasında saf tutacağız. Omuz omuza gönül gönüle bir mücadele vereceğiz. Biz 1 Nisan günü sungur turanı Bilecik’te belediye başkanı yapacağız CHP’yi Bilecik’te iktidar yapacağız akabinde de Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu ülkeye başbakan yapacağız. 1 Nisan sabahı veya 2 Nisan sabahı hiç endişe etmeyin Bilecik Belediyesi’nin anahtarını Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz.” ZEYNEP KILBAHRİ

 

 

 

 

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir