“Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim”

Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşlarda kutlama yapmak için ağaç temin etme çalışmaları başladı. Yılbaşı çamı olarak çam, göknar gibi ağaçların usulsüz temin edilmeye çalışılması konusuyla ilgili yetkililer devreye girdi. Konuyla ilgili Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, vatandaşları uyardı. Coşkun, 6831 sayılı orman kanununun 14’üncü maddesinde ormanlardan her türlü ağacın kesilmesinin sökülmesinin yasaklandığı, 91’inci maddesinde ise bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla hapis cezası ile cezalandırılabileceğini, kesilenin fidan olması durumunda cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini hatırlattı.

“Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim” mesajını veren Coşkun, “Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için öncelikle tüm işletme müdürlüklerimizi uyardık, tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz, orman muhafaza memurlarımız tüm kontrolleri yapacaklar, asla ormanlardan yılbaşı nedeniyle ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Fakat bunun yanında çözüm de üretiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var, isteyen kişilere buradan fidan temin edebilirler. Ayrıca 31 Aralık 2013 günü kurulan stantlardan vatandaşlarımıza ücretsiz fidan da dağıtacağız.

Vatandaşlarımız fidan istiyorlarsa ücretsiz dağıtım yaptığımız stantlardan alabilirler veya fidanlıklarımızdan temin edebilirler. Bu fidanların yılbaşı geçtikten sonra toprakla buluşturulmasını istiyoruz. Ağaç kesmenin cezai müeyyideleri çok ağır, vatandaşımızın mahkeme kapılarında gezmesini istemiyoruz” dedi.

Ücretsiz fidanlar 31Aralık 2013 Salı günü Saat 13.00’te kurulan stantlardan dağıtılacak. Bilecik’teki stant Tevfikbey Caddesi üzerinde kurulacak. Fidan almak isteyen vatandaşlar 31 Aralık 2013 Salı günü saat 13.00’ten itibaren fidan alabilirler.

Bilecik dışında stant kurulacak yerler, Bursa Kent Meydanı, İnegöl Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önü, Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı, Keles İlçe Merkezi, Orhaneli İlçe Merkezi, Yalova Heykel Meydanı şeklinde. ZEYNEP KILBAHRİ

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir