1. Haberler
  2. Manşet
  3. VALİ AYGÖL’DEN BİLECİK’İN “Z RAPORU”

VALİ AYGÖL’DEN BİLECİK’İN “Z RAPORU”

featured

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, il genelinde gerçekleştirilen asayiş uygulamaları hakkında da bilgi verdi.

Valilik binasında, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ve Bilecik İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı’nın da katılım sağladığı basın toplantısında konuşan Vali Aygöl, son dönemde il genelinde yapılan uygulamalar kapsamında 125 bin 767 şahsın kontrol edildiğini ve 270 aranan şahsın yakalandığını bildirdi.

Meydana gelen bin 13 olayda 83 faili meçhul olayın faillerinin tespit edildiği, 411 şüphelinin yakalandığını ve 35 şüphelinin ise gözaltına alındığını aktaran Aygöl, meydana gelen 39 hırsızlık ve dolandırıcılık olayı kapsamında da 10 kişinin tutuklandığını söyledi.

Polis ve Jandarma yol uygulamaları, şok uygulamalar, asayiş, kaçakçılık, narkotik ve trafik konularında da açıklamalarda bulunan Vali Aygöl, “Terör suçlarına karşı yapılan çalışmalar neticesinde,  PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik söğüt cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında 21 mayıs 2024 günü eş zamanlı yapılan operasyonlar neticesinde Malatya ve Tekirdağ illerinde yakalanan 2 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmışlardır. Elâzığ ilinden FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile   aranan 1 şahıs yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.” dedi.

“İSMİNE BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Zehir tacirlerine karşı yapılan çalışmalar kapsamında, toplam 22 operasyon gerçekleştirildiğini ve 35 şüpheli şahsa narkotik suçlarından yasal işlem yapıldığını bildiren Aygöl, “Daha öncede ifade ettiğimiz gibi uyuşturucunun ismine bile tahamülümüz yoktur. 5 şahıs tutuklanarak Bilecik m tipi kapalı cezaevine gönderilmiştir. Ayrıca narkotik suçlarından aranması bulunan 6 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 2’si işlemleri akabinde tutuklanarak Bilecik M tipi kapalı cezaevine teslim edilmiştir.” ifadesini kullandı.

“MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK”

Ülkeye ekonomik darbe vurmak için yapılan her türlü kacakcılığın karşısında da kararlı mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Vali Aygöl, şöyle konuştu:

“Kaçakçılık suçlarına karşı yapılan çalışmalarlar, Toplamda 6 operasyon icra edilmiş, toplam 13 şüpheli şahıs yakalanmış. Diğer yandan, göçmen kaçakçılığına karşı yapılan çalışmalar kapsamında, Göçmen kaçakçılığı suçundan yapılan adli işlemlerde 4 olay meydana gelmiş. Göçmen kaçakcılığı yaptığı tespit edilen 1 şahıs yakalanmış, toplam 11 yabancı şahıs hakkında sınır dışı işlemleri yapılmıştır.

Sosyal hayatta olduğu gibi trafikte de sukunetin sağlanması için kontrollerimiz sürekli devam ediyor. Bu kapsamda; 584 ayrı noktada 3.301 adet trafik uygulaması icra edilmiştir. 52.372 motorlu araç kontrol edilmiş, 613 araç trafikten men edilmiştir. 165 ehliyetsiz sürücü, 79 alkollü araç kullanan sürücü, 5.673 hız limitine uymayan sürücü hakkında işlem yapılmıştır.”

“GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR YAŞADIK”

Bilecik’te son dönemlerde yaşanan sporda şiddet olaylarına da değinen Vali Aygöl, “Her türlü şiddete karşı olduğumuz gibi sporda da siddete taviz vermeyeceğiz.” diyerek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemde sahalarda görmek istemediğimiz birtakım olaylar yaşadık.  Vatandaşlarımızın neşesini bozmaya çalışan sportiflikten uzak bu olaylara geçit vermeyeceğiz. 2 mayıs günü söğütspor-osmaneli belediye spor arasında oynanan bilecik 1. Amatör play off futbol müsabakasında ve sonrasında yaşanan olaylar kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen 61 şüpheli şahıs 44’ü eş zamanlı yapılan operasyonlarla haklarında seyirden men kararı uygulanmıştır. Dosya kapsamında firar olan 17 şahsın işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca 18 mayıs günü 1969 bilecik-bozüyük vitra spor arasında oynanan müsabaka esnasında çekilen kamera görüntülerinden tespit edilen tehdit ve hakaret algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunan 14 şüpheli şahsa seyirden men cezası uygulanmıştır.

Bir diğer önemli husus ise geçmiş dönemde meydana gelen faili meçhul olaylarla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde aydınlatılmamış bazı olaylar jandarma ve emniyet güçlerimizin birlikte yaptığı operasyonlarla aydınlatırak gerçek gün yüzüne çıkarılmış ve suçlular yakalanarak adalete teslim edilmiştir.

“6 YIL SONRA AYDINLATILDI”

40 faili mechul olayda tekrar yapılan incelemeler niticesinde, 27 temmuz 2015 tarihinde Vezirhan beldemizde meydana gelen bir hırsızlık olayı 9 yıl sonra ve 13 mart 2018 tarihinde bir başka hırsızlık olay 6 yıl sonra aydınlatılmş olup 27 şubat 2009 tarihinde inhisar ilçemizde meydana gelen cinayette ise 16 yıl sonra olayın aydınlatımasına yönelik gelişmeler yaşanmıştır. Tüm süreçler adili makamlarca tititzlikle takip edilmektedir.”