COĞRAFYA KULÜBÜ PAMUKKALE’DE

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne bağlı faaliyet gösteren Coğrafya Kulübü 30 Nisan- 01 Mayıs 2016 tarihlerinde Pamukkale’ye arazi çalışması düzenledi.

pamuk1

Arazi çalışmasına kulübün üyesi öğrenciler, Coğrafya bölümü öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu, Arş. Gör. Öznur Akgiş, Arş. Gör. Ebubekir Karakoca, Arş. Gör. Serhat Ay ve Arş. Gör. Volkan Dede ile Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mutlu Yılmaz katıldı.

pamuk2

Çalışmanın ilk gününde Doç. Dr. Mutlu Yılmaz Aizanoi antik kenti ve içerisindeki horoz mezarını, Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu ise Ulubey kanyonu ve cam terası ile Hierapolis-Pamukkale travertenlerini değerlendirdi. Günün akşamında Denizli merkezde bir gece konaklandı.

pamuk3

Arazi çalışmasının ikinci gününde ise Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu Laodikea antik kenti, Denizli’nin şehirsel gelişimi ve Afrodisias antik kenti hakkında bilgi verdi. Çalışmanın son durağı olan Kula volkanik yöresi ise Arş. Gör. Volkan Dede tarafından analiz edildi.

pamuk4

Çalışma bitiminde Kula Sandal Devliti üzerinde, kulübün akademik danışmanı Arş. Gör. Volkan Dede; 29 Ekim 2016 tarihinde Kapadokya yöresine yeni bir arazi çalışması daha yapacaklarını belirterek, “bir arazi çalışmasını daha başarıyla tamamlamanın verdiği mutlulukla; rektörlüğümüze, katılımcı hocalarımıza, öğrencilerimize ve kulübümüzün başkanı Büşra Acar’a içtenlikle teşekkür ederim” dedi.

pamuk5

pamuk6



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 11 Mayıs 2016, 18:28

    Tabi gezilere bile kendi istediklerini götürüyorlar, onun mutluluğudur o 😉

    Cevapla
    • 15 Nisan 2017, 21:10

      Katılımcıları seçerken size sormayacağı kesin. Yurtsever insan kıymetli hocamız var olunuz.

      Cevapla