Bilecik İl Genel Meclisi, Eylül ayı 3. birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Ramazan Kurtulmuş başkanlığındaki toplantıya, Pelitözü Gölpark’a girişlerin ücretli olmasına dair önerge damga vurdu.
TARTIŞMALAR OLDU, TOPLANTIYA KATILMADILAR
AK Partili Mayir Küçük ve MHP’li İsmail Yağar’ın verdikleri yazılı önerge Meclis’te CHP’li meclis üyeleri ile diğer parti grupları arasında tartışmalara neden oldu. CHP’li meclis üyeleri komisyon ve toplantıya katılmazken, AK Parti, MHP ve İYİ Partili üyelerin oy çokluğuyla Gölet’e girişlerin ücretli olması karara bağlandı.
GAZETEMİZE ÖZEL AÇIKLAMA
Gölpark’a girişlerin ücretli olmasıyla ilgili süreci anlatan Başkan Ramazan Kurtulmuş, gazetemize yaptığı özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
”Teklif verildi, oylandı ve kabul edildi. Bundan sonraki süreç bu şekilde işleyecek. Önceki dönemde komisyona sevk edilmişti. Komisyon toplandı ama komisyon başkanı meclise rapor göndermedi. Teklif de Vali Bey tarafından geri çekildi. Tekraren arkadaşlar teklif verdi. O teklif bugün görüşüldü, komisyon toplandı ama yeterli çoğunluk sağlanmadı. Neticede meclis teklif doğrultusunda onayladı ve kararını verdi. Hayırlı olsun memlekete.”


